Ruši se hotel “Fjord”

3
Ruši se bivši hotel “Fjord”

Kotorski hotel “Fjord” poslije 15 godina, napušten i ruiniran, čekajući sudbinu, konačno je počeo da se ruši.

Kako je za Dnevne novine kazao Orhan Pelinković, izvršni direktor i jedan od osnivača firme Boka Bay Investment, rušenje “Fjorda” biće završeno u narednih 30 radnih dana.

Odmah poslije toga, počeće ispitivanja kako bi se utvrdila geomehanička i geotehnička svojstva predmetne lokacije.

“Kada se zato steknu uslovi raspisaćemo međunarodni tender za izradu konceptualnog rješenja za izgradnju hotelsko-turističkog kompleksa najviše kategorije koje će biti brendirano od poznatog, luksuznog hotelskog lanca, što ovakva lokacija zaslužuje“, najavio je Pelinković.

Hotel “Fjord” je 2005. godine prodat kroz stečaj irskim biznismenima i od tada i pored brojnih najava da će se na toj lokaciji graditi novi ekskluzivni hotel stoji u ruiniranom stanju, u samom centru grada, na atraktivnoj lokaciji pored mora i predstavlja pravo ruglo.

Novi vlasnik hotela “Fjord”, ali i obližnje upravne zgrade “Jugooceanije” je podgorička kompanija Boka Bay Investment , osnovana u martu 2017. godine, a prema podacima sa sajta Uprave za nekretnine, promjena vlasništva nad hotelom je evidentirana krajem januara.

Inicijalni osnivači kompanije Boka Bay Investment su Orhan Pelinković sa 10% koji je i izvršni direktor firme i Habib Cem Bahadir sa 90% vlasništva u preduzeću.

U decembru 2017. godine u registru Privrednog suda je evidentirana promjena osnivača i umjesto Habiba Cema Bahadira upisana je kompanija GB Investment Development Limited sa 90% vlasništva, pišu Dnevne novine.

3 KOMENTARI

  1. Odlična vijest samo ne ponovite istu grešku po četvrti put. Hotelski gosti dolaze zbog kupanja i plaže a ne zbog hotela makar se radilo i o “Hiltonu” … Na žalost “umovi” koji vod ovu opštinu i državu imaju običaj hotl izgraditi na samoj plaži i tako ostaviti lokalitet bez plaže. Vidljivo je to iz lokacija Fjorda 1 , Fjorda 2 i Teute Risan. Možete li zamisliti hotel na Copacabani u Rio de Janeiru? Naravno da ne pogledajte slike Ria DJ i vidjeti ćete da je sva gradnja sa gornje strane saobraćajnice a plaže Ria ( Copacabana. Ipanema i Leblon ) su netaknute gradnjom … Na kraju se spomenuti “umovi” čude zašto u otužnoj kotorskoj opštini ne može da poslovno opstane niti jedan veliki hotel. Nas pomorce koji smo vidjeli svijeta “umovi” nikada nijesu poslušali , a u današnje vrijeme kada satelitski možeš pogledati svaku svjetsku arhiktekturu “umovi” ne razumiju.

    • Veljko bolje bi ti činjelo da zalelečeš(s’nama zajedno-ostalim krštenim svijetom!) za “Jugooceanijom”-koju su potopili ovi te po četvrti-peti..i pitaj boga koliko će još puta da griješe-i da se naplaste tuđega otetoga prokletoga..?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].