Rusi u našoj zemlji, protiv kapmanje koju vode ruski mediji protiv Crne Gore

0
Genadij Sisojev

Genadij Sisojev

audio: Genadij Sisojev

Kao odgovor na kampanju protiv Crne Gore, koju ovih dana vode ruski mediji sa ciljem da što manji broj turista posjeti Crnogorsko primorje je kampanja pod nazivom “Ja sam bio u Crnoj Gori”, koja će se u subotu 1. aprila oržati na plaži Kamenovo.

Rusi koji žive i borave u Crnoj Gori doći će na hepening u majicama sa porukom ”Ja sam bio u Crnoj Gori”, u znak njihove reakcije na očigledne laži i izmišljotine kampanje koja se protiv Crne Gore vodi u Rusiji.

Ovo je  za Skala radio kazao Genadij Sisojev, politički analitičar i urednik u moskovskom Komersantu.

On je ukazao na još neke zanimljive detalje, budući da se ovih dana vratio iz Moskve, gdje je sa tamošnjim ljudima analizirao situacija koja se posljednjih mjeseci događa u odnosima između Crne Gore i Rusije.

U razgovorima su došli do zanimljivih zaključaka koji se odnose na tenzije prethodnih godina između Rusije i nekih pribaltičkih zemalja, pa Rusije i Poljske i uvijek, kazao je Sisojev, kada su bile tenzije na političkom nivou su se reflektovale i na odnose između ljudi.

Primjera radi, u pribaltičkim republikama i Ukrajini je veliko anti rusko raspoloženje za raliku od  Crne Gore u kojoj toga nema.

Političke tenzije zbog članstva Crnu Goru u NATO se, po riječima Sisojeva, uopšte ne reflektuju, kako na Ruse koji žive ili dolaze u Crnu Goru, tako i one koji Crnu Goru biraju za svoj odmor.

Političke tenzije traju već godinu ipo, a broj Rusa koji stalno dolaze u Crnu Goru raste i najavljeno je da će ih ovoga ljeta biti još i više.

Prema mišljenju Sisojeva, Rusi koji borave, koji su dolazili ili će doći u našu državu su već prihvatili činjenicu da će Crna Gora biti članica NATO saveza i njima to apsolutno ne smeta, kategoričan je Sisojev.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]