Rutović: U slavu radija njegujmo istinske vrijednosti kulture, baštine i identiteta

0
Željko Rutović

Željko Rutović

audio: Željko Rutović

Uprkos novim digitalnim platformama, novoj tehnološkoj industriji, radio kao temelj i osnov civilizacijske kulture traje i na najbolji način pokazuje svoju održivost.

Na savremenicima i budućim generacijama jeste traganje na koji način unaprijediti komunikaciju putem radija, održati život u njegovom izvornom smislu, jer je radio medij koji je u prostoru i vremenu uvijek i samo sa čovjekom.

Ovo je povodom 13. februara Međunarodnog dana radija, za Skala radio kazao Željko Rutović, generalni direktor Direktiorata za medije u Ministarstvu kulture CG.

Raduje i snaži činjenica da jedan značajan broj savremenika medijske kulture baštini tradicijsku kulturu radija među kojima sa ponosom pripada i Skala radio.

Način na koji djeluje Skala radio je primjer građanskog, otvorenog novinarstva, zaštite baštine, identiteta i kulture, smatra Rutović.

Posebna otvorenost današnje medijske kulture jesu novostasale platforme koje uz pomoć senzacionalističkog pisma pokušavaju ugušiti neke tradicionalne vrijednosti.

Radio na svoj način pokazuje svoju žilavost, pokazuje otpornost i održivost, da su trajne veličine upravo trajne jer poštuju najveće vrijednosti ljudskoga roda.

Takav jeste radio i u slavu radija trebamo njegovati istinske vrijednosti kulture, baštine i identiteta jednog naroda, poručio je Rutović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]