Sa grančicom masline na 20. jubilarnom TV festivalu u Baru

0
Festivalska maslina

Sabrija Vulić

Sabrija Vulić

Internacionalni jubilarni dvadeseti TV festival svečano će biti otvoren u utorak, 20. oktobra u Baru.

Prilika je da se od 20. do 24. oktobra okupe  televizijski radnici, saopštio je za Skala radio umjetnički direktor festivala Sabrija Vulić i u okviru bogatog programa izdvojio takmičarski dio koji je vazan za emitovanje TV ostvarenja u pet kategorija, od dokumentarnog programa do kratkih formi, za koji je bio prijavljen 721 učesnik iz 79 zemalja.

Nakon odluke selekcione komisije, njih 88, iz 44 zemlje će se naći u takmičarskom programu i boriće se za zalatnu maslinu barskog TV festivala.

Od ostalih programa, Vulić ističe nekoliko zanimljivih autorskih projekta, kao što je veče poznatog novinara Gorana  Milića, zatim autorsko veče Milomira Marića, književno veče TV stvaraoca Vanje Bulića, a biće promovisana i knjiga pod nazivom “Nešto lepo“ Slobodana Stojanovića.

Centralni program na festivalu je okrugli sto  pod nazivom “20 godina TV festivala u Baru-kako dalje“, na kojem će ušeće uzeti poznata novinarska imena iz okruženja, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije, Švedske, Mađarske i Crne Gore, kazao je Vulić.

Mr.Draško Đurović, profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti u usko stručnom dijelu baviće se razlikom između sekvence između filma i video spota.

Kao posebnu zanimljivost Vulić najavljuje panel pod nazivom “Televizija i moda“, to jest kako televizija utiče na modna dešavanja.

Ovom temom sa naučnog aspekta baviće se pet stvaralaca iz Italije i to sociolozi, psiholozi i novinari.

Dvojica umjetnika iz Beograda će na ulicama Bara izvesti  performans, a u okviru TV fesivala biće i dva muzička programa, koncert Slavena Knezovića i koncrt grupe HIGHWAY TRIO koja će nas predstavljati na Eurosongu.

Ukupno će na barskom festivalu biti oko 13 pratećih programa i po kvalitetu  bi ovaj jubilarni festival trebao ostati upamćen, poručio je Vulić.

Izvršna direktorica barskog TV festivala je Ljiljana Đinđinović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]