Sačuvaj nas Bože združenih ludaka!

7

Piše: Slavko Mandić

Više nema sumnje da je regionalna Balkanska mreža za istraživačko novinarstvo, poznatija kao BIRN, čisti hibrid. Ona se uspješno ukršta sa demokratskim klerošovinistima, nakon čega nastaje amorfna masa, ili nešto što je bolje nemati u svojoj blizini.
Možda u ranijoj fazi svoga nastajanja i nije bila takvog kova, ali je tokom „sazrijevanja“ ova organizacija razumjela potrebu da se obezbijedi funkcionalno, zašto je neophodno imati određena sredstva za rad, poznatija kao novac.
Njega imaju naručioci posla u izobilju. Služi im za potpirivanje potrebe domaćih političkih transvestita, čiji im žar kad sagore održava nedostatak etike i vlastito moralno posrnuće. A da bi postigla taj stupanj (ne)društvenog razvoja, BIRN je morao da ima leđa u zajednicama koje je unaprijed mapirao kao interesno interesantne, finansijski blagonaklone samom projektu, koji se oslanjao na potpunom urušavanju crnogorske svijesti i njene nacionalne potentnosti.

Koristeći domaće hibridoide, kojima zbog pomanjkanja minimuma vrijednosti ne želim imena da pominjem, BIRN je „uspio“ da objedini mapu krajnje „desničarskih“ organizacija u Crnoj Gori. I sramno se potpisao ispod nje. Namjera mu je potpuno jasna. Da pomogne udaranju po Crnoj Gori što snažnije, a zauzvrat dobiće kolačić na mapi moći koju kreira izopačena antidržavna, klerošovinistička, vučićoidno- putinovska vlast, skrojena u otetim crnogorskim duhovnim hramovima i manastirima. Među bradatim čudotvorima koje podupiru dugim cijevima, kad god zatreba, braća po kriminoidejama.

Po neki od crnogorskih naivnjaka pomislili su da je BIRN zloupotrijebljen. Valjda u namjeri da objasne da ovoliku pokvarenost i bezobrazluk, lažavost i profesionalni gadluk, svojom sviješću BIRN ne bi mogao da proizvede. Prevaren je, mislili su, ne shvatajući da je unajmljen i da je upotrijebljen. On zna svoj posao, prljavi i nečasni, odradio ga je „profesionalno“, zašto je i dobro nagrađen. Neće biti da ljudi u ovoj, nekada uglednoj organizaciji, nijesu znali kome su povjerili značajnu rabotu. Znali su, bez sumnje, kao što su i znali od kakvog materijala da naprave mapu navodnih crnogorskih desničara. Od onih čija je patriotska vrijednost neupitna. Onih čija je čast i poštenje, ljudskost, pravednost i hrabrost iznad svega. Onih koji ljube svoju državu i daju joj se bezrezervno da bi u njoj ravnopravno mogli da žive svi, svih boja, rasa i nacija. Trebalo je na takve bačiti zrno sumnje. Izglibati njihova imena i djela im svrstati u desničarska. Bez ijednog jedinog dokaza, jer njih za ove ljude i ne može biti. Zato što ih jednostavno nema. Ne postoje, što je lako dokazivo.

BIRN-u nije smetala otvorena laž. Ona mu je bila potreba da realizuje dati mu zadatak.

Sad više nije ni važna ovolika količina demantija. Prosuta je crna laž crne svijesti, kojoj  je važno bilo prva je lansirati . Jer, demantovati je, kako su Kinezi kazali, isto je kao kad prospeš perje po vjetru, pa ga poslije skupljaš.

Potreba da se u ovom vremenu objavi BIRNOVO „istraživanje“, za koje ne postoje metodologija niti naučna osnova, i ništa osim laž lažnih eksperata sumnjive moralnosti, neetičnosti, bila je vlastima neophodnost da Evropi pokažu s kakvim se to „crnim vranama“ bore u zemlji koju  bi da izvedu na evropski put. Mada, vide to i oni Evropljani koji se razumiju u naše domaće zlo, da im taj put krivuda i da nas vodi u zagrljaj Srbiji, sa još jačim ruskim zagrljajem.
Naravno, tu su i protesti sve brojnijih crnogorskih patriotskih snaga, pa ih valja zaustaviti i proglasiti desničarima. Pa čak i teroristima, ako zatreba. A trebaće, jer je vidljivo da se Crnogorci bude iz višegodišnjeg sna i da pokazuju snagu kad im je postalo jasno da je udar na državu toliko jak, da joj bukvalno prijeti goli opstanak.

BIRN  je bio začuđen orgovorom koji ga je iz Crne Gore  istinom šamarao.
Mislili su valjda da će im ta klerolažavina proći neopaženo i da ona, što je bilo jasno, nije namijenjena za lokalnu upotrebu. BIRNOVA laž, projektovana od udruženih domaćih suverena laži i obmana, bila je namijenjena Evropi i Americi.

Śetićemo se i čestih izjava brata Abaza, (kako raščinitelja Crne Gore u pokušaju nazivaju njegove kolege) u skay aplikaciji prenošenoj na Mportalu, koji je bez prestanka govorio da je crnogorski patriotizam i ljubav prema domovini u stvari opasan nacionalizam koji prijeti razvoju demokratskih principa i EU standarda.
To je sračunata zamjena teza, kako bi se, kad stigne ova BIRNOVA šarlatanija, ubijedio strateški evropski partner, plus Amerika, da su patriote desničari.
A četnici antifašisti.

Sačuvaj nas Bože združenih ludaka!

7 KOMENTARI

 1. Bravo Slavko
  Inače BIRN je skraćenica
  Budale Imaju Riječ Navičas
  Da četnici su antifašisti po bravu Aleksiću, a Hitler borac za ljucka prava Jevreja, Pop Maca je svetac…nije narušavao Božji mir…nije likvidacije vršio vatrenim oružjem nego macom….u tišini…
  Joanikije Lipovac obožavalac hitlera I musolinija ,mučenik a uskoro I svetac…podržavao zločine fašista…
  Možda I Putina proglasi vjerska sekta SPC za sveca ko zna ….a Podgoricu za Putingrad …

 2. Zamislite čime se bave i nikome ništa. Vesti su i tužilaštvo i vrhovni sud i vlada i skupština ma sve .

 3. Postade nam Država jedna “lepa, luda kuća”.Samo što je svakim danom sve jasnije ko je lud a ko j….Kome nije jasno, taj je gotov.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]