Više ne bi trebalo da bude prepreka za izgradnju žičare do San Đovanija

2
stanica na nekadasnjoj žičari od Kotora do Njeguša

Ivo Magud

Ivo Magud

Nacrt odluke o utvrđivanju polazne lokacije za izgradnju žičare tipa vertikalnog transporta do tvrđave San Đovani u Kotoru utvrđen je na posljednjoj sjednici kotorske opštinske Skupštine.

Dalje aktivnosti na realizaciji ove, za Kotor kapitalne investicije, je prvo javna rasprava, za koju je utvrđen rok od 15 dana.

Nakon ovog roka i konsultacija vezanih za eventualne primjedbe na Nacrt, odbornici bi se na sljedećoj sjednici Skupštine Opštine trebali izjasniti o konačnom tekstu odluke, što bi bio uslov za dobijanje urbanističko tehničkih uslova opštinskog Sekretarijata za urbanizam, kazao je za Skala radio Ivo Magud u ime investitora – Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Sljedeći korak je potpisivanje ugovora sa izabranom firmom Art Future, sa sjedištem u Tivtu.

Vrijednost ugovora za izradu glavnog projekta za žičaru je 350 hiljada eura.

Rok za završetak glavnog projekta je četiri mjeseca od dana poptisivanja ugovora.

Za zaključenje ugovora nije potrebno raspisivati tender, kazao je Magud.

Podsjećamo, polazna stanica za žičaru je u sjevernom dijelu starog grada, neposredno iza izvorišta Škurda, odnosno objekta vodovoda, a izlazna stanica je iznad crkvice u Špiljarima, odnosno između crkve i bedema, odakle bi trebao da se uradi kosi lift za lica sa smanjenom pokretljivošću i dva izlaza za sve koji mogu bez problema da izađu na vrh tvrđave.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].