Safet Luković: Gubici na mreži i nelegalna potrošnja mora se svesti na prihvatljiv minimum

5
direktor kotorskog Vodovoda sa novinrima

Safet Luković

Sanacija vodovodnog sistema u Kotoru, projekat čiji je cilj smanjenje gubitaka vode koji je oko 78%, počinje u ponedjeljak 5. februara, najavio je novinarima danas direktor DOO Vodovod i kanalizacija Safet Luković.

Ovo je, po njegovim riječima  jedan od finansijski najskupljih, a po značaju i obimu naveći projekat  koji je uradilo preduzeće “Vodacom” u okviru velikog projekta “Vodosnadbijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali“, faza pet, finanisranog iz kredita KfW banke.

Vrijednost projekta iznosi 734.705 eura i opcioni radovi u vrijednosti od 152.817 eura, od kojeg trećinu sredstava finansira opština Kotor, dok je ostatak finansiran iz sredstava granta Vlade CG.

Investitor ovog posla je DOO Vodovod i kanalizacija Kotor, a izvođač radova AD “Jedinstvo“ iz Sevojna.

direktor Safet Luković

Ovaj posao obuhvata zamjenu distributivne vodovodne mreže sa kućnim priključcima na području Dobrote, između trećag puta i magistrale i u naselju Sv. Stasije, kao i radove na podjeli vodovodnog sistema Dobrota na podzone i ugradnju mjerne opreme.

U dijelu Dobrote radovi počinju 5. februara od marketa “Idea” do Psihijatrijske bolnice, u naselju  Daošine i na Auto kampu.

Shodno dinamičkom planu predviđeno je da traju do 20 maja ove godine.

Radovi u naselju Sv. Stasije počeće 12. februara i trajaće do 31. marta, a u aprilu počinju radovi na dionici od Industrijske zone do Radanovića, kao i u Orahovcu u dijelu naselja između magistrale i mora.

Realizacijom projekata koji se odnose na zamjenu vodovodne mreže i izmiještanjem kućnih priključaka  na granicu parcele potrošača, u bitnom se smanjuje količina neprihodovane vode, kazao je Luković.

Po njegovom mišljenju neophodne su i druge politike i aktivnosti, kojima će se nelegalna potrošnja vode svesti na minimum, a time igubici na mreži dovesti u zonu prihvatljivih, što je vizija preduzeća, zaključio je Luković.

Skala radio je pitao Lukovića koliko je novozaposlenih od njegovog dolaska na mjesto direktora i da li su primljeni u skladu sa zakonom.

Luković je odgovorio da je od septembra do danas u DOO Vodovod i kanalizacija Kotor zaposleno dvoje ljudi i to na sistematizovanim radnim mjestima i putem oglasa.

To su šef naplate i pravnik u pravnoj službi, oba radna mjesta su po sistematizaciji i bila su upražnjena, rekao je on.

Kotorski Vodovod je uspio da zamijeni dobar dio dotrajalih i već rashodovanih automobila, neophodnih sa dnevne opravke i servisiranje mreže, nabavku i naplatu. Kupljena su moderna vozila sa prostranim prostorom za smještaj opreme i alata a biće ugrađeni i savremen uređaji komunikacije, što znači da će se u svakom trenutku znati kretanje vozila. Na ovaj način ostvarene su značajne uštete i u potrošnji govoriva ali i servisiranju vozila.

dio novog voznog parka

5 KOMENTARI

  1. ZATO JE MENI STRUJA OKO 100 EURA A LOZIM DRVA. ONI KOJI PLACU RACUNE NJIMA NAKALEMITE JOS DA POKRIVATE GUBITKE. SVAKA VI CAST!

  2. Radim na crno a trosim na belo.
    Plata mi je 350 eura.
    Doma imam 4 istaknuta člana.

    Ajde moj Lutkovicu pusti me price.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]