Sahranjen Kemal Monteno

2
Kemal Monteno

Velikan muzičke scene Kemal Monteno, koji je prošle sedmice preminuo u Zagrebu u 67. godini, sahranjen je u srijedu 28. januara u Sarajevu.

Na gradskom groblju “Bare”, gdje počiva u aleji velikana, Montena je ispratilo, pored članova porodice, više od dvije hiljade prijatelja i onih koji su voljeli njegove pjesme.

Sahrani muzičara prisustvovalo je i mnogo njegovih prijatelja i kolega iz Hrvatske i Srbije.

“Bio si heroj koji se ne predaje. Tvoja muzika grije naša srca i duše”, kazao je opraštajući se od svog dugogodišnjeg prijatelja glumac Rade Šerbedžija, koji je recitovao i stihove Montenove pjesme “Dušo moja”.

“Mislim da je muzika puno izgubila, a on je nešto najljepše iz ovog Sarajeva i cijele jugoslovenske muzičke scene”, poručila je Neda Ukraden.

Kemo je na brojne muzičare imao velik uticaj i u njima jeostavio neizbrisiv trag.

“Mislim da će njegova muzika živjeti i to je najvažnije da ostane među nama, nikad neće umrijeti i na neki način, pogotovo ja koji sa njim imam neke ključne pjesme u svom životu tako da je on moj Kemica koji će uvijek ostati sa mnom”, kazao je Zdravko Čolić.

“On je bio omiljen zbog načina na koji je živio svoj život”, rekao je Nikša Bratoš o svom prijatelju.

“Baš smo se previše naplakali. To je gubitak jednog fenomenalnog čovjeka, genijalnog kolege, božanstvenog glasa”, dodala je Tereza Kesovija.

“Bio je divan čovjek, divna osoba, uvijek puna kuća smijeha. Nikad on ništa crno nije vidio”, opisala je Kemala Gabi Novak.

Kovčeg, na kojem nije bilo vjerskih obilježja, spušten je u grobnicu uz zvuke pjesme “Sarajevo, ljubavi moja”.

Prethodno je održana komemoracija u prepunom sarajevskom Narodnom pozorištu gdje su se Montenovi prijatelji i poštovaoci od njega oprostili dirljivim riječima podsjećajući na sve što je dao muzici.

Scena je bila prekrivena ružama i njegovom crvenom gitarom od koje se nije odvajao, a dvorana je bila premala za sve one koji su željeli da mu odaju posljednju počast.

Komemoracija je završena desetominutnim aplauzom preminulom velikanu muzičke scene omiljenom u svim zemljama nekadašnje Jugoslavije.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]