Sajam sezonskog zapošljavanja u Kotoru

4
veliko interesovanje mladih

Sezonsko zapošljavanje

Mnogo je ugodnije ljeti na moru i u provod, nego na posao, ali se mora raditi i zaraditi za džeparac, kazali su studenti i srednjoškolci našem radiju na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo gdje je danas održan Sajam sezonskog zapošljavanja “Summer job 2015”.

U holu Fakulteta zatekli smo veliki broj ponuđača posla i mladih ljudi zainteresiovanih za sezonske poslove.

“Daj što daš, bilo što, samo da se radi”, kazao nam je Dragan, student iz Mojkovca.

Istina, ako bih mogao da biram, a studiram ekonomiju, birao bih posao šankera u nekom od hotela na primorju, reako je on.

“Posla uvijek ima, samo ga treba naći. Ovo je pravo mjesto i prilika da se mladi informišu i moguće dobiju posao”, kazala je 17. godišnja serdnjoškolka iz Srednje mješovite škole “Mladost” iz Tivta.

Tehničarka marketinga i trgovine takođe je popunjavala formular u pokušaju da pronađe sezonski posao, sa željom da bude vezan za putovanja jer poznaje jezike.

Na štandu Pošte Crne Gore takođe je bilo zainteresovanih, a predstavnica pošte je kazala za Skala radio da su oni sponzori i podržavaju ovu manifestaciju.

Oni pozivaju mlade da apliciraju za sezonske poslove šalterskog radnika, posebno u frekfentnim primorskim poštama ljeti.

Student iz Podgorice nam je kazao da je uvijek za nove korake, a dosadašnja iskustva sezonskog rada su pozitivna.

Tivćanin, student kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo aplicirao je za hotelske poslove.

Do sada je radio u Turističkoj organizaciji Tivta, a prije toga u hotelu “Rojal”.

Student sa popriličnim sezonskim radnim stažom, ove godine je, kako nam je kazao, konkurisao  u Aman Sveti Stefan za  poslove pomoćnog konobara, lift boja i slično.

Predstavnici brodarske kompanije “Royal Caribbean” na svom štandu nude sezonske poslove iz oblasti ugostiteljstva u restoranima i barovima, upućuju i informišu kandidate za eventualno potpisivanje ugovora prema njihovim kvalifikacijama.

Ono što je sigurno i što ohrabruje je činjenica da ima mladih, sposobnih ljudi, ali da ima i posla za njih.

ponude za posao

4 KOMENTARI

  1. Ove ljude sigurno neće zapošljavati tatice i mamice, kume i ujne po dobim firmama đe se još bolje šklapa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].