Samo Bog čuva đecu od povreda na igralištima namijenjenim njima

8
Ošteceni tobogan za djecu

Magud i Miročević

Magud – Miročević

Dječija igrališta u stambenim naseljima kotorske opštine na žalost su igrališta za besprizorne, vandale i destrukltivne koji ih ne prestaju uništavati i lomiti mobilijar.

Osim što nijesu za upotrebu, dječija igrališta na mnogim mjestima predstavljaju veliki rizik za mališane i mogućnost da se ozbiljno povrijede na polomljene plastične djelove tobogama, ljuljaški i tome slično.

Na pitanje Skala radija kada će se popraviti i zamijeniti slomljeni djelovi mobilijara, Ivo Magud direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora je odgovorio da je dodatni problem što se taj mobilijar ili njegovi djelovi uvoze, jer se ne proizvodi nigdje u Crnoj Gori.

Direkcija je uplatila dio avansa firmi Mega Sound koja obavlja nabavku rekvizita, ali ona još uvijek nije isporučila opremu, a Magud sumnja i da neće uopšte, kao i da će imati problema da povrati novac.

Iz razloga bezbijednosti djece, Direkcija je nakon našeg poziva danas izdala nalog za uklanjanje oštećenih djelova mobilijara na igralištima ispred zgrada u naseljima.

“Učinićemo napor da angažujemo drugu  firmu koja se bavi tim poslovima, a isti problem sa dobavljačem, firmom Mega Sound ima i opština  Herceg Novi”, kazao je Magud.

Pozvali smo  vlasnika i direktora ove firme  iz Podgorice, Dragana Miročevića koji nam je kazao da je Direkcija uplatila 700 eura da im dostave ljuljaške, klackalice i još neke elemente.

Ovaj posao dogovoren je prošle godine sa predstavnikom Direkcije Komnenom Barcem koji je trebao da pošalje kamion za rekvizite koji više koštaju nego što je plaćeno, rekao je Miročević.

Na žalost, ovaj problem traje duže od godinu, rekao je on

Miročević tvrdi da ga niko nije kontaktirao.

Firma Mega Sound proizvodi mobilijar za javne površine širom bivše Jugoslavije, pa mu je čudno da se stvara problem za mali iznos, naveo je on.

Miročević je pozvao predstavnike Direkcije da ga pozovu i da prevaziđu nesuglasice: “to znači da mogu uzeti mobilijar kad god hoće ili tražiti da im se vrati novac, što će biti odmah urađeno”.

mobilijar je oštećen i prijeti djeci

8 KOMENTARI

 1. Pridošlice sa brda gore-“ološ i divljaci”? Lubav na prvi pogled-kije se iza brige(moja pređi na drugoga)-oko tobogana-pronicljivo-uz proljećnu pašu oserva mučenica-sa ponte Zlokovića…?

 2. Treba da postoje igrališta za djecu i rekviziti treba da budu ispravni, kako se djeca ne bi povrijedila.
  Međutim, postoji još nešto. Ta igrališta trebaju biti za VASPITANE I PRISTOJNE RODITELJE I DJECU. Kako se igrališta nalaze između zgrada, ovo podrazumjeva da se ne koriste kada je vrijeme odmora. O tome niko ne vodi računa, pa fino dovedu djecu kad je njima zgodno ne vodeći uopšte računa o kućnom redu. U ovom slučaju nisu kriva djeca nego roditelji.
  Djeca su fina i draga ali niko od nas ne dozvoljava ni sopstvenoj djeci da mu se svaki dan penju na glavu.
  Dalje, u večernjim satima ta ista igrališta i klupe služe starijoj djeci (10-15 godina) da se iživljavaju na njima, viču i urliču do sitnih noćnih sati, dok ih neko ne potjera ili eventualno dok ne dođe patrola, ako je neko pozvao i ako se smiluje da dođe.
  Živim na Plagentima, pored jednog ovakvog igrališta i ovo govorim iz sopstvenog iskustva.
  Na Plagentima je dodatno košarkaško igralište koje je ,zamislite, sa reflektorima (ne znam ko se pametni tome dosjetio-ljeti je dan do 21 i to je valjda dosta za košarku), pa kad počnu od ponoća pa dok im ne dosadi ili dok ne dođe policija (često su pijani, pa tako pijani nekontrolisano urliču i viču) :TUP,TUP,TUP-BAM (promašaj); TUP, TUP, TUP- BAM (opet promašaj) i tako u nedogled. Možete misliti kako se ovo čuje noću kad je potpuna tišina.

  Neko će se nasmijati ovome, ali mislim da će se mnogi složiti sa mnom.

 3. Sto.. o! ako mi puštite ovu riječ. Nedaj Bože da se neko dijete povrijedi na ovakav tobogan. Sramota i nije ovo bezazlena stvar.

 4. Gospodine Mandiću možda zato nekima i smetate što ih ne reklamirate i ne zatvarate oči nego pokrećete prave teme.I zovete sve i pitate. Sve da bi bilo bolje i da bi se ljepše živjelo a u ovom slučaju dječijih zabavnih parkića i kulturnije.

 5. Sramota ko sve živi u zgrade i kakva ološ i divljaci.Ni jednu spravui ne bi postavila jer za neke je samo bodljikava žica. Nekim asu plafon tarabe.

 6. Bolje je zatvorit i uklonit polomljeni i opasni mobilijar nego da se djeca povrjede. Vidjela sam kako se u jedan park drogiraju i sutiraju mobilijar i lome i nijesam se smela okrenut da me ne polome i mene ! Dje je policija i sto to prica Magud uvoz izvoz neka se popravi ili ukoloni jer je opasnost za djecu !!! Molim lijepo…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]