Samoubistvo iz zaśede

10

Piše: Sreten Vujović

U „Životinjskoj farmi“ koja je postala sudbina  nemogućeg „sveta“ postoji jedno Manastirstvo osvete, kuloare, jauka, stortinga  i četničkog čišćenja! Svaka sličnost sa Ministarstvom prosvjete, kulture, nauke, sporta je slučajnost, kao i samo Ministarstvo!

U tom „svetu“ najvjerovatnije na istočnoj strani Ničega postoji jedan pop koga na Dalekom Istoku zovu pop Jado Niko Je! Ne bi bio vrijedan pomena da nije dobro ispekao „zanat“ kod svog prethodnika Amficusa Diabolicusa, koji je shodno svojim crnomagijskim vještinama formirao vladu „farme“ u jednom uhapšenom i izobličenom svetilištu. Dakle, pop Jado Niko Je želi očuvati sekularni karakter „farme“, i pored činjenice da mu je njegov šef iz onostranosti dao potpuno drugačiji „nalog“! Bipolarni karakter ovog dijaboličnog kulta i jeste mogućnost da se u okviru njega istovremeno formira vlada Ničega i sačuva sekularni karakter istoga društva!?

Ova bipolarnost se ogleda i u izjavi koju je dao „Pop Čudo Neviđeno“ da su svi stanovnici „farme“ Srbi, a po narodnosti Crnogorci! Dakle, hermafroditi „od zla oca i još gore majke“! A nije ovaj pop „liječio“ nerotkinje, već prikrivao podvođenje dječaka, svojih učenika, manastirskim kolegama sporadi „tjelesnih užitaka“! Sve ovo neodoljivo podśeća na izjavu nekog Save Fatiće, nakon (u državnom smislu) samolubilačke podgoričke skupštine 1918, koja je jedinstvena i po tome što je ovo samoubistvo obavljeno „iz zaśede“ (šteta što ovom čudu nije prisustvovao Borhes): “Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi!”

Kada tome dodamo antihrišćensko preimenovanje hrišćanstva u „svetosavlje“, a kako hrišćanstvo ipak postoji, i ne odnosi se samo na pravoslavlje, što je onda „svetosavlje“? Ono se zacijelo nalazi sa one strane Božanskog! Ako su Jado Niko Je i njegovi šefovi pravoslavlje mijenjali za „srpstvo“ pa čak prisvojili i vrijeme kao univerzalnu kategoriju („srpska Nova godina“), što kazati o „srpstvu“? Sa one strane Božanskog! Ako je  „svetosavlje“ blagoslovilo likvidaciju skoro 8.500 civila u svega par dana, kao i ostala zlodjela, a poslije negiralo taj i druge zločine, sve do dana današnjeg, čije lice „svetosavlje“ ima, Božansko ili demonsko?!

Uvođenje toga nadrikulta u Crnu Goru nakon 1918. kao školske slave rezultiralo je u nekim sredinama hapšenjem učitelja, otkazima i zatvaranjem u čuvenu „apsanu“ Jusovaču!

Nije problem Sv. Sava, za koga Srbi nijesu znali dok ga Austrougari nijesu izvukli iz anonimnosti radi osnivanja autokefalne pravoslavne crkve u Monarhiji! Problem je što ga  ratni  zločinac, vladika Nikolaj Velimirović, proglasi pretečom fašizma, do kojega je, kako reče ovaj „svetac“, Adolf Hitler došao mnogo kasnije…i dobi bogme Nikolaj, odlikovanje od Hitlera! Problem je i to što je ova paravjerska  organizacija proglasila dva dokazana koljača iz vremena II svjetskog rata svetiteljima!

Recept je jednostavan: Ko želi postati svetac, u ovom paravjerskom prekograničnom putujućem cirkusu, dovoljno je napraviti par zločina i pop „Čudo Neviđeno“ će odmah uzeti „macu“ da pritvrdi đe je prelabavo, da „podstriže đe je predugačko“ i da „pregleda u mladeži zube/ da ovčica koja ne zanese svoje runo u grm pored puta“, već pravo u Dajbabe ili u Manastir cetinjski kod „otaca“ željnih „mladog mesa“, jer, kako govoraše Kraća Venda: „Iznad 12 godina, muško tijelo smrdi“! Poslije mladomesne „bogougodne“ seanse  i par flaša šampanjca, „molitva“ se svakako završava sa:

„Ala-ljulja, ala-ljulja, ala-ljulja!“

10 KOMENTARI

 1. Kult Svetog Save je jak u srpskom narodu koroz citavu istoriju.
  Sinan pasa je spalio njegove mosti 1596 na Vracaru da bi umanjio njegov kult ali dzabe samo je napravio kontra reakciju.
  Cak i kod Muslimana je bio obicaj da 27 –jan izlaze na teferic.
  U Crnoj Gori veliki broj toponima ,hidronima ,Crkava i Hramova nosi njegovo ime .
  Veliki broj porodica u CG slavi Krsnu Slavu Sv. Savu.
  Sretenu Vujovicu se otac zove Sava.
  Knajz Danilo 1856 uvodi Sv.Savu kao skolsku Slavu ne 1918 nego 1856, a komunisti ukidaju 1946.
  Kralj Nikola je organizovao svake godine Svetosavski bal na Cetinju.
  Nikolaj Velimirovic je dobio orden od Njemacke zbog doprinosa uredjenja njemackog groblja iz I sv rata 1926 u Bitolju.
  Drugi svetski rat je proveo u konc .logoru Dahau kao robijas.
  O Srebrenici pogledajte film koji su napravili Muslimani “Srebrenica izgubljeni grad” pa izvjestaj Nezavisne Medjunarodne komisije ciji je presednik Gideon Grejf.
  Itd itd

  • Što Vi XYZ ustvari negirate? Sv Sava je izvučen iz anonimnosti kod Srba 1709. godine prilikom osnivanja autokefalne Karlovačke mitropolije, od strane Austrougarske Monarhije! Zna se i to da su Turci htjeli prekinuti običaj trgovine česticama Moštiju, i da bi prekinuli taj “pazar” simbolično su spalili, najvjerovatnije prazan kovčeg, a čestice Savine su najviše kupovali Muslimani protiv “uroka”! Iz istih razloga pravosavci svojoj đeci daju imena: Mujo, Murat i sl, a na isti način se ponašaju i pripadnici Islama! Previše kompleksno da bi se “babologijom” pokušavao opravdati neopravdani i na silu uvezeni kult u CG!

   • Kerber evo ti Crkve i Manastiri po Crnoj Gori koje nose ime po Svetom Savi.

    To su: manastir Savina (Herceg Novi), manastir Svetog Save (Savina glavica, Grbalj), hram Svetog Save u manastiru Gradište (Paštrovići), hram Svetog Save (Njeguši), hram Svetog Save (Krajni Do, Ćeklići), hram Svetog Save (Tivat), hram Svetog Save (Klinci, Luštica), hram Svetog Save (Herceg Novi), hram Svetog Save (Morinj), hram Svetog Save (Đenaši, Paštrovići), hram Svetog Save (Krstac, Paštrovići), hram Svetog Save (Frutak, Danilovgrad) i porušeni hram Svetog Save u Godinju (Crmnica).

    Sveti Sava je osnovao Zetsku Episkopiju 1219 i sagradio Manastir Sv Arhangela Mihajla na Prevlaci pored Tivta ,pa odma zatim Sv.Nikole na Vranjini Skadarsko Jezero, pa tako redom po Zeti i Raskoj.
    On Svetosavlje izvozio iz Zete u druge krajeve a ne uvozio.
    Kad je to Svetosavlje po tvojoj teoriji uvezeno u Crnu Goru odakle i kako.??!

    • Taj manastir je katoliička bogomolja i mošti mučenika su katolički monasi! Sve prisvojiste! Polako malo! Arheološki nalazi sve potvrđuju!

  • Moj otac se zvao Savo I rođen je 1931. godine, nakon zavođenja neviđenog „bijelog terora“ u CG! Sava ili Savica je žensko ime! Ne može se negirati veličanje Hitlera od strane Velimirovića, citat:
   “Ipak se mora odati poštovanje sadašnjem njemačkom vođi, koji je kao prost zanatlija i čovjek iz naroda uvidio, da je nacionalizam bez vjere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u XX vijeku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik preduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju. A nama je taj posao svršio Sveti Sava, prvi među svetiteljima, prvi među genijima i prvi među herojima u našoj istoriji. Svršio ga je savršeno, svršio ga je bez borbe i bez krvi, i svršio ga je ne juče ili prekjuče nego prije 700 godina. Otuda je nacionalizam srpski, kao stvarnost, najstariji u Evropi.”
   Nadalje, veličanje Sv. Save i tzv. srpstva je kralja Nikolu koštalo prijestola i ne samo… I danas trpimo posljedice te suludne politike! Velimirović je živio zajedno sa njemačkim oficirima u logoru sa svim privilegijama, da bi ga kasnije prebacili u Beč u hotelski smještaj sa svim počastima i potrebnom njegom! Što se tiče toponima bespredmetno je raspravljati, jer đe gođ se pomene Savo, tamo je bio on?! Čak je “blagoslovio i majku Sv. Vasilije i ona je prema takvim izmišljotinama trudnoću nosila preko 200 godina. U Dahau je bio povlašćena ličnost zajedno sa nacističkim oficirima! Zato malo mentalne higijene!

   • Savo i Sava je veoma rasprostranjeno ime po Crnoj Gori ,bio je i Sava Kovacevic da li je zensko ime neznam , pa i bio je i Savic Stedimlija itd pa danas na Cetinju za ime Branko nadimak je Banja ,zensko.

    Topinimi ,hidronimi su davani u cast Sv.Save ne znaci da je mora obiti na svakom mjestu a u to vrijeme je bio 3 puta i na Svetoj zemlji Palestini i kupovao Manastira a i na Svetoj Gori Atos pa sto ne bi i po tadasnjoj Zeti.
    Koliko samo brastava po CG sto Slavi srpsku Slavu Sv.Savu.
    Krsnu Slavu slave samo Srbi i poneki bivsi Srbi to nije obicaj kod drugih naroda ni katolika ni pravoslavnih.

    Kad je Nikolaj Velimirovic postovan od fasista sto nije pusten nego je rat proveo u logoru.
    Miroslav Krleza je bio cijelo vrijeme rata u Zagrebu kod Fasista i Pavelica pa je odma 1945 bio patriota Jugoslvenski.
    Ste nije Nikolaj bio u Beograd isto je bio pod Njemcima ili u Berlinu ,nego u Logoru.
    Uporedjujes Sv Savu iz 13 vijka i Hitlera stvarno si pun mrznje, pa svako nacija ima neku svoju istorijsku licnost koja je okupila svoj narod sta tu ima lose.
    Kad je Sveti Sava prosvecivao narod ,Crne Gore i Cetinja nije ni bilo tada.
    Cetinje je nastalo 2-3 vijeka poslije Save doseljavanjem Srba sa Zlatibora u cetinjsko polje.
    Vlaska Crkva je dan danas tamo ,kako su je nazvali doseljenici ispod planine Stari Vlah.
    Katunska Nahija neseljena Hercegovcima i sami Petrovici su doselili krajem 17 vijeka.
    Postovali su Sv.Savu i sta je sporno.
    Nikolu I prestola je kostao njegov apsolutizam ,nepotizam ,bjezanje i kapitulacije 1916 a prije toga narod nije zaboravio poharu Kuca i poharu Bjelopavlica i na Skupstini u PG 1918 tako glasao .
    “ Bijeli teror”1924 svi pomilovani i pusteni iz zatvora a Jovan Plamenac dobio apanazu i funkciju u BG.
    Porodica Petrovic dobijala drzavnu apanazu do 1946 ,ukinio Tito ne Karadjordjevici.
    Mihajlo Petrovic odbio krunu 12 jula 1941 i otisao u Ausfic, stao Srbin do kraja zivota zato i nema nidje spomenika u CG.
    A evo ti o “Bijelom teroru” sta kazu Katunjani.
    https://www.youtube.com/watch?v=zjkWPT8CP3Q

    • Sve je to nametnuto kroz prošlost!
     A isad se nameće, bez osnova.
     Primitivizam i babarije bez presedana!

    • Legenda o z latiboru nastala je za vrijeme J.J. Zmaja u njegovom časopisu, 3 vijeka nakon osnivanja Cetinja! Svaka vam je istina takva. Mora da su i Ivan Crnojević i sve vladike crnogorske bili “podstanari” kod Zlatiborca!

 2. Mnogi ćemo ponovo u Jusovaču, sve su prilike. Zbog čega je svijest naroda pala dublje u mrak nego ikada do sada?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.