Sanacija bazena “Nikša Bućin” kreće u proljeće 2017. godine

3
Zatvoreni bazen u Kotoru

Sanacija zatvorenog bazena “Nikša Bućin” u Kotoru potpuno je izvjesna.

Ono što je tema dogovaranja je početak radova na ovom objektu između Direkcije javnih radova Ministarstva održivog razvoja i turizma i kotorske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Naime, poznato je da se Plivački i vaterpolo klub “Primorac“ i Vaterpolo akademija “Cattaro“ u svim kategorijama pripremaju u zimskom periodu u ovom bazenu i održavaju takmičenja i utakmice, a za sanaciju je potrebno najmanje pet do šest mjeseci.

Imajući to u vidu Direkcija javnih radova je izrazila spremnost da u saradnji sa lokalnom upravom dogovori i definiše vrijeme početka navedenih radova, kako bi se maksimalno skratio period kada bazen ne bi mogao da se koristi.

Radovi prve faze podrazumijevaju kunstrukcionu sanaciju objekta koji u periodu njihovog izvođenja ne možće biti u upotrebi.

Iz Direkcije za javne radove podjećaju da Kapitalnim budžetom nijesu bila obuhvaćena ukupno potrebna sredstva neophodna za sanaciju objekta u iznosu od oko 2.5 miliona eura koja će biti obezbijeđena tokom naredne godine.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke potpisan je ugovor sa kompanijom “Erlang“ iz Podgorice za pru fazu sanaciju, čime su se stekli uslovi za njegovo uvođenje u posao.

Nakon spremnosti Direkcije za javne radove da razgovorom ča čelnicima loklane uprave dođu do dogovora, čini se izvjesnim da će se početak radova odložiti do proljeća kako bi vaterpolisti i plivači u Kotoru bez prekida nastavili svoje aktivnosti.

U tom slučaju, sanacija bazena “Nikša Bućin“ bi se u cjelosti završila od proljeća do jeseni idućče godine, a Kotor konačno dobio obnovljeni moderan i prije svega siguran objekat za održavanje najznačajnijih vaterpolo i plivačkih takmičenja.

dopis Direkcije za javne radova

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].