Sanacija zatvorenog bazena sad čeka jesen

11
Od tendera do tendera. Zatvoreni bazen u Kotoru tužno čeka sanaciju

Ivo Magud

Ivo Magud

Rekonstrukcija zatvorenog plivačkog bazena u Kotoru neće početi prije jeseni.

Investitor za ovaj posao je Direkcija javnih radova CG, podsjetio je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Tender je trebao biti raspisan prošle sedmice u petak, 3. juna, ali još uvijek nije počela procedura.

Sa predstavnicima Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora juče je objekat posjetila pomoćnica direktora Direkcije javnih radova Đina Lovrić, kako bi zajednički utvrdili prioritet radova u okviru raspoloživih sredstava u iznosu od oko 800 hiljada eura.

Procjena obima hitnih poslova u najmanjoj mogućoj mjeri  je u cilju  funkcionisanja bazena u periodu kada počinje vaterpolo takmičarska sezona od septembra do maja, kazao je Magud.

Stav Direkcije za javne radove se razlikuje od opštinske Direkcije, jer oni smatraju da je prvo potrebno da se odrade poslovi na konstruktivnoj sanaciji zgrade bazena.

Kotorska Direkcija je pak mišljenja da je potrebno prevashodno odraditi poslove na tzv. “odvlaživanju “ kako bi se eliminisala vlaga i kapanje vode sa tavanice bazenske školjke.

Da li će ovo mišljenje i u kojoj mjeri uticati na mišljenje Direkcije za javne radove ostaje da se vidi, kazao je Magud.

Ono u čemu su se svi složili je da ukoliko se uđe u posao konstruktivne sanacije bazena, zbog vrste i obima posla se ova intervencija ne može  riješiti tokom ljetnjih mjeseci.

Ovo tim prije što tenderska procedura traje 37 dana, pa ako se tome doda žalbeni postupak, poslovi ne mogu otpočeti prije jeseni i to pod uslovom da se niko ne bude žalio Komisiji za žalbe na postupke javne nabavke, zaključio je Magud.

11 KOMENTARI

 1. Ne. Kotor nije ničim zaslužio ovakav odnos prema sportskim objektima, i ne samo njima. Zbog čega ? Zbog toga što je , prije svega, sredstvima građana, odricanjem sredstava koja su uložili u izgradnju HE „ Mratinje „., dakle, ne državnim, izgradio zgrade četiri osnovne škole.Samodoprinosom građana, građeni su i sportski objekti, uključujući zimski bazen. I sportska sala započeta je je na sličan način. Započeta i stala. A, otvaranje naučnih i institucija za visokoškolsko obrazovanje, uslovljavani su obezbjeđivanjem prostora.
  Da li su Kotor, njegovi građani i nekadašnji prvak Evrope u vaterpolu zaslužili ovakav odnos? Nije teško pogoditi odgovor.

 2. nadam se da ćete do oktobra “svečano otvoriti rekonstrukciju”, radi izbora.
  Kako vas nije sramota?! Nesposobni ste na svim funkcijama. Grad nam ne propada, već je sada faza raspadanja. Sramote sramotne i nesposobne

 3. Samo sam čekao kada će reći da nema ništa od bazena iako su ga na sva zvona najavljivali. Znači na jesen a kada kad Đekna umre!

 4. Tacno Tihi.E blago nama bitno da su u Niksic bazen napravili.Sad ce nam dolaziti talentovaniji od nase djece.Crni Kotore.

 5. Ovo je glupo! Govori se da će sanacija početi s jeseni, znači da nema treniranja u bazenu kada počne jesen a vjerovatno i tokom cijele zime. Onda nema ni utakmica na zimskom bazenu, pa će Primorac i Kataro vjerovatno morati ići u Budvu ili Hercegnovi da tamo treniraju i igraju. Znači vraćamo se na vrijeme prije 50 godina kada se treniralo i igralo samo ljeti.

 6. S kotorske direkcije na direkciju za javne radove a radova ni od korova…. važno je obećanje da će se rekonstruisati bazen i samno što nije počeo. Oće oće tamo do Nove godine ako bude vode hahahahahahahhh

 7. bitno je da su opredjeljena sredstva i da ce se poceti…ako smo do sada cekali mozemo jos po godine!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]