Sanira se pristanište Muo

0

 

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je prije nekoliko dana počelo sa radovima na sanaciji pristaništa Muo u opštini Kotor.

Radovi će obuhvatiti čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0 m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima.

S obzirom na obim neophodnih radova koje je potrebno izvršiti, završetak sanacije očekujemo krajem marta.

Za ovaj posao, a prema utvrđenom Radnom nalogu i definisanom projektnom zadatku opredijeljena su sredstva u iznosu od 31.273,72 eura.

Nakon pristaništa Muo, pristupiće se sanaciji mjesnog pristaništa u Ljutoj, u opštini Kotor,  nakon čega ulazimo u poslednju fazu realizacije projektata sanacija objekata obalne infrastrukture za tekuću godinu kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima (kod Lanterne) i pristaništa i mandraća u Kumboru.

Završetak radova na sanaciji preostalih objekata planiran je do početka ljetnje turističke sezone odnosno do 1. maja 2019. godine.

Radove izvodi firma “ĐOKIĆ GROUP“ d.o.o. a do sada je izvršena sanacija 4 objekta obalne infrastrukture i to: Pristaništa Zaječarsko mulo u Baošićima, pristaništa u uvali Žanjic sve u opštini Herceg Novi, pristaništa – ponte u Stolivu u opštini Kotor, kao i pristaništa Bazdanj u opštini Tivat.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.