Sanitarna inspekcija kažnjava ugostitelje za ispravnu vodu iz kotorskog vodovoda

9
Voda ispravna za sve osim za sanitarnu inspekciju

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Brojne  inspekcije su se početkom ovogodišnje turističke sezone sjatile na more.

Cilj je bio da se suzbije siva ekonomija.

Konačno, sa olakšanjem smo svi primili vijest.

Na žalost, ubrzo smo se uvjerili da to nije tako.

Inspekciji je izgleda cilj da nađe grešku i to po pravilu kod onih koji su uredni i koji rade po propisima.

Prije nekoliko dana, u jednom ugostiteljskom objektu sanitarna inspekcija je uzela vodu sa česme lokalnog vodovoda i nakon par dana vratila se sa konstatacijom da voda nije ispravna za piće.

Đe su je nosili?

Koliko znamo nemaju svoju labaratoriju.

Ko im je izdao papir i da li je za ispravnost vode u vodovodnom sistemu kriv ugostitelj?

Na kraju, da li je voda zaista neispravna za piće pitali smo nadležne u gradskom Vodovodu.

Velemir Dragić, tehnički direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija odgovorno tvrdi kako nam je kazao, da je voda higijenski potpuno ispravna, redovno se hloriše i redovno kontroliše njen kvalitet od strane bolnice Danilo I sa Cetinja.

Što se tiče pojedinačnih slučajeva, da neko izvrši analizu u svojoj mreži, to zavisi odakle je uzeta voda, koliko je dugo u sistemu, kako je trošena, ali je, ponavlja Dragić, voda u vodovodnom sistemu Kotora ispravna i analizira se u skladu sa zakonom.

Obaveza svakog ugostiteljskog objekta prilikom otvaranja, odnosno produženja dozvole za rad, je da se priloži potvrda da je objekat priključen na javni vodovodni sistem.

Samim tim, s obzirom da je voda u javnom vodovodnom sistemu ispravna i kontrolisana, dovoljna je ta potvrda koji ugostitelji prilažu da se zna da je voda u tom objektu ispravna.

Ukoliko neko uoči problem neka ga prijavi gradskom Vodovodu, poručio je Dragić.

9 KOMENTARI

 1. Nama Pijačarima lokalna inspekcija gleda što prodajemo ispod tezge a orgijanja pojedinih toleriše i ne kontroliše.

  Srdačan pozdrav iz Unije Pijačara.

  • Nama prosjacima ne daju da ulježemo u grad i da prosimo. Ko če ishranit tolika djeca u nas. Ćeraju nas i suju. Ovija iz stranskih zemlje ni banku ne davaju na nas. Okolo kafiči se muvamo i svuđe nas maršikavaju a trebada nam odredu mjesto i lokacija đe ćemo i mi da možemo da se izložimo i da prosimo kao svuđe u jevropu.. Salveta i Sandokan. Drugi deca su mi na rad u inisranstvo i italije i Dojčeland i u Wien i mi smo gasarbjateri. Aj pa živ ti ja da ka me vidiš daj koi evra…

   • I mi iz Unije Trokoličara dizemo svoj glas!. Ovi sa elektricnim autima gaze turiste a nama ne daju da se parkiramo na most u Tabacinu. Dje je tun inspekcija koja radi svoj posa?

   • Što ste sakrili imenicu jaja, što kokošk nosi jaja ili ja..a. Ne znam od čega štitite ovi pablik a svi smo odrasli na jaja i kajganu i rofitana i u tvrdo i u meko no a što…Vaša kokoška. A još ako biste znalireć meni što je starije kokoška ili jaje ili kokot ili kokoška ???

 2. Samo da pare na brzinu drpnu . Donijeli nove zakone u dva dana i sada se snalazi ako umiješ.A pojačavaju kontrolu da kao zastraše. Ni sami ne znaju zakone niti su ih uspjeli protumačiti a kamo li primijeniti. Ko se snađe, snađe, pošteni ključ u bravu jer će više platiti globe nego što će zaraditi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]