Saobraćaj od Budve prema Cetinju u prekidu

0
klizište put Budva - Cetinje (foto: Dnevne novine, Vedran Ilić)

Izuzetno obimne padavine koje su zaista aktivirale veliku prirodnu nepogodu u vidu klizišta, uzrokovale su da jedan dio Jadranske magistrale, na potezu između naselja Markovići i Stanišići potpuno sklizne iz kote na kojoj se nalazio, prenosi CDM.

U samoj magistrali su pukotine od nekoliko metara dubine i širine, i potpuno je onemogućeno odvijanje saobraćaja.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović kazao je da će sanacija ovog dijela puta potrajati.

Saobraćaj na putnom pravcu od Budve prema Cetinju je u prekidu.

“Ovakvu situaciju je uslovio prirodni faktor, klizište je aktivirano na prostoru ispod naselja Lapčići, i nažalost  na pravcu do Jadranske magistrale napravio i dodatnu štetu, čak je i jedna kuća povučena klizištem, nekih 60 metara sa pozicije gdje je bila. Klizište je zatrpalo i stari Cetinjski put koji se nalazi nešto izviše te kote i ovaj dio Budve ostavio bez konekcije, čak između sela Stanišići, Lapčiči, Brajići i Pobori“, kazao je Rađenović.

On se sastao sa direktorom Crnagoraputa Savom Paračom na samoj trasi.

Kako je kazao, Direkacija za saobraćaj intenzivno radi, angažovali su inženjere, geologe da utvrde na koj način je moguće pristupiti hitnoj sanaciji ovog dijela saobraćajnice.

“To će sigurno potrajati, dio magistrale koji je devastiran prelazi 100 metara. Prije svega je neophodno ispitati samo klizište, napraviti geološke bušotine koje će utvrditi ono što je neophodno da od građevinskih radova bude urađeno”, istakao je Rađenović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]