Saobraćajne gužve u sezoni su problem za rad Hitne pomoći na terenu

2
dr Boris Maslovski

dr Boris Maslovski

Neriješen saobraćaj u Kotoru je poseban problem za hitnu medicinsku službu.

S druge strane, problem je u nedostatku mobilnih ekipa, budući da jedinica Hitne medicinske pomoći ima samo jednu ekipu, a kotorska opština je veoma razuđena.

Na jedinoj saobraćajnici u Kotoru su česti zastoji u saobraćaju.

Vozača je raznih, vještih i nevještih, ali i onih bezobzirnih prema ostalim učesnicima, pa Hitna pomoć svojim vozilom teško dolazi s jedne strane grada do drugog, kada je medicinska urgencija u pitanju, kazao je za Skala radio dr Boris Maslovski iz Jedinice hitne medicinske pomoći.

“Svakako je bitno da se poštuje saobraćajna kultura. Često smo u prilici da improvizujemo, mada ima i onih savjesnih vozača koji se sklanjaju na rotaciono svijetlo i zvuk sirene vozila hitne pomoći”, kazao je dr Maslovski.

Na pitanje Skala radija da li je bilo razmišljanja da se za ovu službu s jedne i druge strane zaliva obezbijedi vodeni put, naš sagovornik je odgovorio da Hitna služba ima saradnju sa plovnom jedinicom koja više izlazi u slučaju nekih nezgoda na moru.

“Naše je, što se kaže do puta. Od puta nam pomaže Služba zaštite i spašavanja sa kojom imamo dobru i korektnu saradnju. Oni u najkraćem mogućem roku izlaze u susret. Ali ako se nastavi ljetnja gužva u saobraćaju možda i morem bude opcija za našu službu”, smatra Maslovski.

On vjeruje da bi zaobilaznica oko Kotora ipak riješila ovaj gorući problem u gradu.

“Još jedan problem Jedinice hitne medicinske pomoći u Kotoru je samo jedna mobilna ekipa. Na ovako razuđenom prostoru kotorske opštine to znači da, ako se hitna pomoć uputila npr. ka Krivošijama, Grbljani, na drugom kraju opštine, nemaju što da čekaju i da ih tada uzalud pozivaju. Riječ je o velikoj teritoriji, počevši od Dragalja, pa sa suprotne strane do Krimovice, zatim od Stoliva do njeguških serpentina. U nekim slučajevima kotorska služba zatraži pomoć i asistenciju kolega iz Tivta i Budve, posebno kada su u pitanju česte saobraćajne nesreće na magistarnom putu u Grblju”, naveo je on.

“U kotorskoj Jedinici hitne pomoći je zaposleno pet ljekara, a u planu je od ovoga ljeta i dupla noćna smjena. To znači da će u Domu zdravlja u svakom trenutku sigurno biti jedan ljekar tokom noći, a drugi je slobodan za terenski rad”, rekao je dr Maslovski.

2 KOMENTARI

  1. Dok se ne napravi zaobilaznica, mi smo izgubljen grad, pored svih turista!!! Dok nekome jedan dan ne pukne film na ono vrucine i napravi haos za novine, mozda ce onda poceti razmisljati!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].