Saobraćajni kolaps u Kotoru gradu

28

 

Od kružnog toka na tivatskoj raskrsnici pa do kotorskog Doma zdravlja treba skoro ura. Ukoliko se nijeste zatekli u tunelu, đe vas štipaju izduvni gasovi za oči, malo vam je lakše jer ćete otvoriti četvoro vrata i panoramski krov, ako ga imate.

Već ste kao u solarijumu, i ono što možete dobiti besplatno je boja kao da ste se sunčali na pontama kroz Dobrotu.

Doduše onima kojima se još može prići i na koje još nemamo postavljene dnevne i spavaće sobe sa kompletno opremljenim kuhinjama.

Ako idete od istorijske Peluzice do pošte, kolima će vam trebati malo više od po ure do kružnog toka kod bivšeg Vračara. Odete li lijevo, rizikujete još toliko do otvorenog bazena. Desno ćete ka Tivtu brže proći, ali će vam i za taj pravac trebati poprilično minuta.

Od Dobrote je ista priča, samo u drugom pravcu. Priobalnim putem nije saobraćajni haos. Tamo je prava pravcata ludnica. Vozila s obje strane uskog puta pa se provučete jedva ako vam auto nije većih gabarita. Naiđe li kombi ili popularna prikolica, kreće muka Isusova. Ne može se ni naprijed, ni nazad. Nema nikoga od nadležnih da reguliše saobraćaj i pomogne da se raščivaja ovaj urnebes.

Ono što nikome nije jasno je ko je strčnjak, ili stručni tim koji nam je ovako žestoko zapaprio? Ko su stručnjaci koji, vjerujemo, nijesu radili besplatno da bi nama omogućili da se sami sa sobom sprdamo?

Posebna priča je u baroknom dragulju Perastu. Tamo više nema ni slova od integrisanog saobraćaja. Kolima se divlja donjim putem. Vatrogasci DVD „Bogoljub Brezić“ne mogu da izađu na intervenciju i kako saznajemo, u znak protesta zatvoriće butigu. Pa neka gase oni koji prstom ne mrdaju da se stanje dovede u red.

Sezona je tek počela. Doće nam mnogo više autobila a mi, bar umjesto tri, kako vjera aktuelne vlasti nalaže, imamo samo jedan semafor. Do kada mlađani Jokiću?

28 KOMENTARI

 1. Kotoru su neophodne još dvije saobraćajne trake od Plagentija pa do kružnog toka. Prema Budvi neka se npr. vozi preko trojice a prema Dobroti kroz Vrmac. Na žalost “podgorički surlaš” odvlači naš novac na neke saobraćajnice u unutrašnjosti koje nijesu prioritet. Dugove dijeli i na nas sa primorja. Lako sprovodi sve svoje odluke jer je instalirao poslušnike po opštinama ( Liberali , HGI i ostali DPS sateliti ). Čak su donijeli i neke nove !zakone” po kojima se opština više ništa i ne pita.

  • Zasto da vozim preko Vrmca? Necu! Gorivo je PRESKUPO!
   Ne podcjenjuj i ne pravi se pametan.
   Neka KRUZERE prebace u RISAN!
   Stoa sa kruzera FRONTALNO prelazi jedinu ulicu u Kotoru mimo famoznog semafora, preskacuci konopce!
   Ispatam zbog toga a ne zelim da ispastam.
   NECU da budem kolateralna steta u interesu 5 osoba koje treba poslati u Spuz na dugogodisnji odmor.

  • Od Plagenata valjda.Ali dobro.Nemoj Veljko protiv dps-a i satelita jer ces biti blokiran.Inace te nema nesto mnogo u zadnje vrijeme.A sto se guzvi tice,manje su nego prethodnih godina,svakako da ih ima ali ako idje putujete vidjeti ce te da ih ima i u HN,TV,BD,PG.Nedje manje nedje vise,u Kotoru svakako vise,sto zbog konfiguracije terena,sto zbog kruzera i velikog broja turista.Ali je bolje nego sto je bilo godinama,tokom kojih niko nije pisao ni u toku cijelog ljeta koliko sada dnevno,o tom problemu.ALI TO JE IPAK POVEZANO SA SATELITIMA.

   • Jadno je unižavanjem bivše vlasti dizati sebe samoga na stepenicu više. Da je bivša vlast bila dobra nebi bila BIVŠA nego bi još vladali u Kotoru.
    Smatram da ne treba objašnjavati potrebu četiri kolovozne trake kroz Kotor … Ko ne razumije neka prođe kroz Budvu pa će vidjeti četiri trake uživo.
    Međutim “šareni opštinski surlaš” mi ne ulijeva baš neko povjerenje da su oni ti koji će riješiti saobraćajne gužve kroz Kotor.
    Mene ima na terenu uvijek … Evo sakupili smo desetak hiljada eura za obnovu risanskog gradskog zelenila prije svega palmi na novoj rivi. Već dvije godine strašno ih je pogledati. Novac smo sakupili brzo.
    Sada su na redu pregovori sa “komunalnim surlašem” koji je zadužen za to isto zelenilo. Iz nekih razloga komunalci ignorišu stanje zelenila u Risnu … Ipak je to složeniji zahvat od otrovati nečiju mačku … Kada se dijeli novac od zakupa risanskih kupališta oko 20 000 € svake godine , komunalno i morsko dobro to bratski podijele … Vidjeti ćemo šta će biti ali sa ovoliko surlaša u okruženju teško je biti optimista.

    • okle si izracunao 20hiljada eura za riaanska kupalista babe ti Jokove….idi na morsko dobro web i vidi kpliko je bio temder i za koliko si kupalista izdata..vi ste risnjani brijaci od vremena onog jevrejina i pozajmice jaja…

     • MANJE ALKOHOLA SKALJARU PA NECES PROMASIVAT OVOLIKO SLOVA U 1 RECENICU. VELJKOV GEPEK JE VELIK ZATO PAZI OKO UVREDA!

  • Veljkasu, ne komentarises bahatost VLASNIKA plaze i zgrada na kampu?
   Nisi prolazio tuda zar ne, pa ne znas sto se tamo radii gradi i na koji nacin?
   Ne vidis veljkasu kao i tvoja prezimenakinja iz Morinja dok su se nasipali Lipci?
   Neces Veljkasu reci da trebamo zaobici Kamp ako zelimo ici doma.
   Okani se pametovanja i idi kod okuliste da ti provjeri dioptriju.
   Laprdas brate previse…. nemoj to da radis.

  • …ti bi ove bivše madone pomoračke i one iz Jugopetrolja-prićera da se sekaju torbicama”voze pješke”..do pjace i nase-brez auta-koji je oslikavao moć i silu “pomoračko jupotrolskih diva” u pasane više od pola vijeka..? Nemere tako Vilko-ovo je “prozapadno ševerno istočna demokracija”-civilizacijskog smjera-vrći se oklen si ŠLJEGA… ako ti zasmeta gužbanje-u guke? I,mislite tijem “putovima” riješićete gužbe u Kotoru…?

 2. Ne znam što je ovome dobrom i strpljivom narodu. Zašto se ne pobune? Zašto ne izađu i svojim autima blokiraju i onako blokiran put sve dok se ne iznađe rješenje, jer je nemoguće ljeti uopšte živjeti i radirti u Kotoru?

  • ali se radi u kotoro osim o glavama vlastodrzaca koje su kotoeani izabrali imjesto pnih lopova

 3. Pitanje za gospodju Uru:što bi sa obećanjima da će nova vlast prije svega sve učinjet da riješi dugo godina nerješiv problem saobraćaja u Kotor?
  Iiii ??????ništa .Došli na vlast i obećanja papila maka.

  • …evo skoro tridest ljeta-koje niko neće vratiti ovome narodu-prvarenom i oguljenom do gole kože…Đe su pinezi od privatizacija..u čije džepove paaše..reci milocika-naša dika….?

   • Djelomice u tvoje dzepove nova “vlasti”. Snaso si se da zavrnes i ti inace se ne bi oglasavao! Lov u mutnom, a kazna ceka!

    • …ka ova “Djelomice u tvoje džepove…Snašo si se da zavrneš…”-ja,ja ..izravnice-oponašte lažove pa
     lažeš-lažete li lažete-skrivajući izravno- osbeni kriminal…dražesna Dajana…Da,da “a kazna čeka”…? Da ima boga (daleko bllo) od danas pa narednih dana i godina-diljem Crne Gore svakodnevno bi se kopali-kažnjeni vi kriminalci sa i okolo vlasti-“ubavo ubogi ..!Ništa drugo se nebi rabotalo-ne go bi samo vas kopali (stotine iljada obadalih goveda i magaraca-iz ABlejalice kontrarevolucije-1989 godine)-radi dekontaminacije naše domovine-od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga…!!!

 4. …našega Grada-a na Svetoga Iliju ili Svetoga Jovana-jednka je KAOSU-koji ima samo jedan lijek..”!podignite duplo cijene goriva-benzina-i probem će biti riješen-uz podizanje cijena parkinga na 5 eura na sat i za svaki novi započeti sat…Sve smo provali-mijenjall-pevrćali pa čak i državu-i sve uzalud ?!..Ajde da se i ovo prova-dako se stigne do rješenja..koji Kotor decenijama opterećuje…?!Zaobilaznice-liftovi-podzemni prolazi..ne rešavaju problem-maprotiv..trošile bi se pare-a broblem bi se usložavao-kroz učinjene dugove -kojim se nebi regulisao sobraćaj-jedino da se more pretvori u građevinsku deponiju( i onako je nemamo-a imali bi je da se po zakonu radi-ruše divlji objekti u regiji Boke Kotorske i do rijeke Bojane)-da se napuni zaliv-putom do dvoje Veriga..i eto ti “raj na zemlji”-piste-avioni-helikopteri..i vlast da uživa..življeći od “rente”-privremenih obekata na pistama unutrašnjeg zaliva-koji je na spisku UNESKO..

 5. Ma, Kotoru nije važan saobraćaj. Važnije je za Kotor da smo napravili podhodnik u Dobroti, potrošili 7-8 miliona € na nedovršenu sportsku dvoranu, rekonstruisali Sv.Pavla i Sv.Franju, vratili topove pred vrata grada, okrpili “najljepši markat na svijet”, ogradili lučke zgrade u parku i na rivi, napravili novi saobraćajni priključak na kampu i vratili zimski bazen u sivoj zoni …. A problem saobraćaja po Kotoru, ko ga jwbe?

  • Nije ti ravna nijednog analiticara. Nije mi jasno da se gubis u ovu malu sredinu. Trebao bi tu nadprosijecnu pamet nedje u izvoz. Napravi sto vise djece i gledaj da su ka ti. Znas onaj recept za to.

    • Papru, ja jesam crnogorac i govorim “ka”. Nego “ka” se zbori i u jednome dijelu Dalmacije ako nijesi znao paprena papriko.

     • Ljubina, ja skromno napisah o kotorskom saobracaju a ti po onako ruzno i nepotrebno iz potaja? Nego, tebi valjda vise odgovara ova poloemika “KA-KAO”?

     • …u Dalamtiskoj zagori-podalje od plavog Jadrana-tamo za brda ona đe žive Škutori( primorci-Dalmatinci gi krste pastiri-čobani oliti Vlai..moj dobri “ka” fratelo la merda-Ljubio lubice tužna ružice..sumljive i upitne prošlosti-čim nenauči da se Crnogorac piše veljijem slovom..?!

   • Ti si dezurni na ovi portal i skroman nijesi svakako. Jezikom bi opasa zaliv. Mrzis crnogorce a ljubis Amfilohija. Znava sam da si Ljuta i suranj sad znam da si i Biber.

    • …ovako se biše vlastita imenica Crnogorac-ko ga piše malijem slovom-taj ga za sigurno ne voli-e bi rad bio da gi nie…o…j…o…na gomilu!

  • 5 meleona je ostavio DPS u plusu gradsku kasu…
   Jokić je prodao Audi i uštedio na telefonima ..ukupno 30 hiljada

   • …a čiji je auto ,reg. br.CG 001-što ga vozika res ruski centar Škaljari ulica “Skadar na potoku Zvijer onjak..bb”?

  • maja je potrosila preko 2 miliona za projekte lifta i zaobilaznice od cega se odustalo….provjeriti koje je sve racune potpisala….zato i svadja izmedju njenog klana i suzicevog klana

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].