Saobraćajni kolaps u Kotoru i druge priče

7

Saobraćajne gužve u Kotoru ne prestaju ni u prvim danima jeseni. Kilometarske kolone od tunela pa do Dobrote svakodnevna su pojava.

Lokalna vlast je postavila semafor ispred glavnih gradskih vrata, i to je sve što je uradili da se ovaj problem ublaži, ako već ne može da se riješi. Istina, povremeno saobraćajni policajci moraju da pomognu semaforu da blokada vozilima ispred glavnih gradskih vrata ne bi bila potpuna.

Oni kao da nijesu iz ovoga života, pa ne vide da je od tunela do raskrsnice trebalo čitavih uru i desetak minuta preko, a da je po nekad najmanje 40 minuta potrebno da se prođe tunel.

Zato se hvale da je protok 30% brži i da je semafor učinio čudo, pa će, ako ih vladavina posluži još, da postave i drugi. Da se nađe, zlu ne trebalo. Odluku o svemu će, kao i do sada potpisati predsjednik opštine Vladimir Jokić, jer SO ne funkcioniše, a kako reče predsjednica Dragica Perović, proradiće kada se steknu uslovi. Koje i kakvi, nije objasnila.

Dok se vozila kreću sporije od pješaka, čuju se i razne dogodovštine iz lokalne opštine. Nerijetko i najnovije vijesti. Jedna je da je dipl. ing. arh. Nenad Popović, sekretar Sekretarijata za gradjevinarstvo i prostorno planiranje podnio ostavku i uručio je predsjedniku Jokiću a kolektivu se zahvalio uz prigodnu feštu na kojoj je bilo i po koje parče torte.

Druga vijest je da je kotorskom Osnovnom sudu počelo suđenje Kulturnom centru „Nikola Đurković“ po tužbi koju su podnijele dvije kandidatkinje jer je izabrana treća, po njima mimo zakona, koja je imala najslabije uslove, ali je prestižna referensa bila izgleda i odlučujuća da se radi o vjenčanoj kumi predsjednika opštine Vladimira Jokića, Mariji Bernard.

Čuje se još po nešto, poput zarade sa strane od prodaje ulaznica na bedemima, izdavanju poslovnih prostora, krčmljenju u kulturi i sportu za odabrane.

Kako je kolaps u saobraćaju, ali izgleda ne samo u njemu, postala naša svakodnevica, biće još zanimljivih priča s trase od tunela do Doma zdravlja i obrnuto.

7 KOMENTARI

 1. ..istine-o gužvama na Kotorske ulice-može vi jedino pomoć..Turistička organizacija opštine Kotor-koja je konačno proradila-i tursite nam dognjala-te nam prave gužve i gužvaju nas…po cijelo ljeto ..e bo…?! A kako pomoći? Vrlo jedostavno-i da prestanu da rabotaju rabote zašto su plaćeni-i time da nastava “rabote” svojih predhodnika-koji su naopako rabotali u potonjije trideset godina-“gužvanja naroda”-kao kakvije starije krpetina”…?

  • hahahaahhhhhaaaaaa pročitaj lako ti je naći što su pisali i tada i sada.
   Pozdravi Jokića, Moškoviću i kompaniju a Skalu prvo slušaj i čitaj pa napadaj.

 2. “…Lokalna vlast je postavila semafor ispred glavnih gradskih vrata, i to je sve što je uradili da se ovaj problem ublaži,…”

  I to je sve, rekao bih, što je ova (i bilo koja druga) lokalna vlast mogla učiniti za ublažavanje saobraćajnog kolapsa u KO.
  Od kružnog toka do semafora za sedam minuta. Od Tunela do kružnog toka u “Dno Škaljara” uru i deset minuta!!
  Ključ rješavanja saobraćajnog kolapsa u KO nalazi se isključivo u PG. To može riješiti, ili bar značajno ublažiti, samo zuluf-ministar iz Komana. Sa kolegom Osmanom, koji naslijedi Braja, a Brajo Kotoranina Andriju… I da ne nabrajamo kao u Svetom pismu.
  Nećemo podsjećati na uticaj kojim bi u ovom sazivu Skupštine CG mogli doprinijeti Maja i Pura da se jednom otpočne izgradnja obilaznice.
  “Kam da ni je!”

  • Semafor je “kradljivac” vremena.
   Ko Nam to krade vrijeme, dok prelaz kratko traje?
   Stariji i nemocni nisu u mogucnosti preci za taj kratki termin!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].