Saopštenje “Luke Kotor” AD

6
Kotor

Povodom povećanja cijena boravka autobusa u području graničnog prijelaza, Skala radio je dobio saopštenje od Info tima “Luke Kotor” AD koje u cjelosti prenosimo:

S ciljem tačnog informisanja javnosti, u potrebi smo obrazložiti Odluku o izmjeni i dopuni tarifa lučkih naknada “Luka Kotor” AD.

U uslovima kada Luka Kotor realizuje značajne investicione projekte, koji imaju za cilj poboljšanje kvaliteta usluga i unapređenje turističke ponude, kompanija se odlučila na uvećanje cijene boravka autobusa u području graničnog prelaza.

Pomenuta usluga odnosi se na ulazak, parking i ukrcaj putnika u autobuse, kao i njihov povratak na istu lokaciju radi nastavka putovanja.

Poboljšanje kvaliteta usluga se ogleda kroz novu ponudu putničkog terminala u izgradnji i organizaciju rada, kao i usklađivanje tarife sa lukama u regionu, koja nije mijenjana od početka dolazaka kruzera u Crnu Goru.

Važno je istaknuti da Luka Kotor promjenom cijene navedene usluge ne utiče na broj dolazaka kruzera i putnika, čime se ne ugrožava tržište turističke privrede Crne Gore, kaže se u šaopštenju.

6 KOMENTARI

 1. Koja sprdacina…odlucili smo se da realizujemo znacajne investicione projekte a kako nemamo para mi cemo dici cijene a nemamo konkurencije…
  Treba vracati kredit za ovaj biser sto smo ga izgradili u parku.(to nije Italijanski park vec nas)
  BRAVO DOKTORI …
  Ko….. vrani razigrani..
  Ja bi ove iz Luke stavio mjesto ovih iz Vodovoda i K………..
  Tipicna komunisticka farsa a niko im nista ne moze…

  Tako treba ..No Sto…

  Adio logiko

 2. Imaju pravo naplacivati, Oni svi prave dobre novce od ukrcaja i vozne turista, i po 1000 eura do Cetinaj itd. Sto im je dato 50 eura za autobus da bude narivi ispred Kruzera. Toliko se placa i u druge zemlje, u Monte Carlo, Veneciju itd. Nece nam naplacivati za mala auta na rivi, mada Duberovnik i Split naplacuju i za mala auta na Rivi do 5 eura po satu. Kome se svidja da mije auto na Rivi mora platit.

 3. Naravno da ne utiče na dolazak kruzera,a putnici će razgledati starine Kotora (Jugooceaniju,Fjord,fabriku sapuna itd…,ili će skoknuti pješke do Budve,Cetinja,Lovćena…Ma nije nego.

  • Ili potrositi koji eur za ulaznicu u muzeje, katedralu koju kafu oliti kakvi suvenir (fjorda, jugooceanije i sl.)…

 4. Princip je isti, sve su ostalo nijanse…
  Imo sam strašnu Luku bila je pravak svijeta , dobra meta sa šestim prstom od glava do peta!!!!!!!

 5. Ova prica ima mnogo nijansi u zavisnosti iz koje tacke se gleda.
  Jedino sto je potpuno jasno je da nas turizam nema nikakvu strategiju razvoja. Luke, Opstine, drzava, turisticke agencije, hoteli, ugostitelji bi trebali biti udruzeni ili vodjeni zajednickim interesima ali svako vuce na svoju stranu.
  Ministarstvo turizma, koje bi trebalo biti mozda i najvaznije ministarstvo u CG, kao da ne postoji. Ministar je nestrucan za granu koju treba da vodi i da razvija (divlji graditelj vodi odrzivi razvoj i turizam).
  Sve to dovodi do potpuno anarhicnog stanja u nasem turizmu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].