Saopštenje Odbora direktora “Luka Kotor” AD

5
Luka Kotor

Povodom tekstova objavljenih u dnevnim novinama kojim je prenijeto pismo Izvršnog direktora Vasilija Kusovca gradonačelniku Kotora g-dinu Aleksandru Stjepčeviću, Odbor direktora “Luka Kotor” A.D. Kotor u cilju objektivnog informisanja javnosti iznosi svoj stav o konkretnoj situaciji.

Podatak da je došlo do najave otkazivanja 49 brodova kompanije Costa Cruise lines jeste tačan, ali informacija o razlozima otkazivanja je u cijelosti neprovjerena i sigurni smo neistinita.

Menadžement kompanije u saradnji sa prestavnicima Opštine Kotor aktivno radi na utvrđivanju razloga i okolnosti zbog kojih je došlo do pomenutih otkaza i o svemu će nakon dobijenih zvaničnih odgovora kompanije Costa Cruise lines informisati javnost.

Da li se radi o konačnoj odluci ili ne još uvijek nemamo odgovor.

Dokumentacija kojom su potkrijepljeni navodi iz pisma, osim izjave lokalnog agenta kompanije Costa Cruise lines objavljena u dnevnom listu Dan od 01.09.2016.g., u kojima su sadržani izvještaji sa međunarodnih konferencija CLIA-e, ni u jednom dijelu se ne odnose na navedenu kompaniju, što dodatno dovodi do zabune kada je u pitanju tačnost ili motivi iznošenja ovakvih poluinformacija.

Strukturu upravljanja “Lukom Kotor“ A.D. shodno koalicionom sporazumu u Opštini Kotor, čini izvršni direktor koji je član i postavljen od strane manjeg koalicionog partnera SDP-a, dok je većina članova Odbora direktora delegirana od kadrova većeg koalicionog partnera.

Objavljivanje neprovjerenih infromacija, pretpostavki i strahova Izvršnog direktora kompanije dovode do pogrešnih zaključaka i dezinformisanja javnosti.

Upravo u predizbornoj kampanji gospodin Kusovac valorizuje svoju poziciju u političke svrhe, stavljaući se u funkciju prljave kampanje novoformirane opozicione trojke na  političkoj sceni Crne Gore.

Koristeći politikantske metode gospodin izvršni direktor u predizbornoj kampanji manipuliše javnošću i zaposlenima, pri tome bezobzirno,  vrlo drsko i neprofesionalno ugrožava interese kompanije, zaposlenih i svih akcionara, a sve pod plaštom spasa Luke .

Odbor direktora je u više navrata tražio od Izvršnog direktora da stupi u direktan kontakt sa kruzing kompanijama, kako bi se informisao o eventualnim njihovim zahtjevima i problemima sa kojima se susrijeću, što je isti uporno propuštao ili odbijao da uradi.

Ipak, Izvršni direktor ne propušta priliku da povodom najave otkaza dolazaka kompanije Costa Cruise Lines, bez predhodnih provjera, objavi i pošalje pismo gradonačelniku Kotora g-dinu Aleksandru Stjepčeviću  kojim se kao čvrst stav i isključivi razlozi navedenog otkazivanja navodi uvođenje Takse za iskorišćavanje kulturnih dobara koja je prihod Opštine Kotor i koja je uvedena krajem 2014. godine, o čemu su svi agenti i kompanije blagovremeno upoznate.

Takav stav je iznijet u ranije poslatom i u medijima objavljenom e-mailu lokalnog agenta.

Dakle, bez provjere i utvrđivanja činjenica koje se odnose na razloge otkazivanja, izvršni direktor, procjenjujući priliku da za svoju partiju manipulacijama prikupi poene, ne mareći za štetu koju pričinjava kompaniji za koju radi, prenosi mišljenje lokalnog agenta ove kompanije, kao njihov konačan stav.

Odbor direktora “Luka Kotor“ A.D. Kotor će nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica blagovremeno istinito informisati javnost o navedenom, a pokušaje manipulacije iznošenjem poluinformacija ostavljamo javnosti na ocjenu.

Sigurni smo da se u objavljenim tekstovima vidi da se radi o jeftinim pokušajima sticanja predizbornih poena, čiji je isključivi cilj što bolji rezultat na predstojećim izborima, stoji u saopštenju Odbora direktora Luke Kotor AD dostavljenom Skala radiju.

5 KOMENTARI

 1. …ULIČARI kolo vode-evo punanih 27 godina 7 mjeseci i 20 dana (13.januara.1989-03.septembra.2016.godne)-u Kotoru gradu od starina,konzerviranog krematorijuma-u parku hotela Slavija i Jugooceanija…sa pogledom na “staklenu menažeriju-menadžmenta “PORAT CATTARO” Adaptirana Privatizovana Družina(A.P.D.)-“Talijanski park” sa okolišom “ambijentalna cjelina” u kojoj je nekada radio čuveni “Motorni spratni mlin”-u kojem se mljelo žito sa sa žitnih polja Grblja i Krivošija…? Ulica nikad ništa-nikome nije donijela ništa dobro,sem ULIČARIMA koji su se u Samoupravnom Socijalizmu-zbrinjavali u Dom za BEZPRIZORNE u Donjoj Lastvi(Vila Ivovića)-kasnije hotel “Park”,koji je poslije “srećnotresa-1979”-doživio sudbinu Kotora,koja ga je strefila od bande ULIČARA 13.januara.(na “staru srpsku godin”).1989 godine…?! Uz pozdrav “STRPLJEN SPAŠEN”-pod uslovom da KOTORSKI ULIČARI dožive sudbinu Kotora od Jaza brez Jaza-do Dvrsnika i Manitije Rupa-Bunovića-Veriga i “ambijentalne nikle cjeline”-BARKE-BRODICE-na Turskom rtu…đe nam je jopet(zahvaljui uličarima)-nikla nova staklena menažerija- u naravi “Sanitarni čvor-kunduti”-na pjenu od mora-naspram DREVNOG Perasta-Gospe od Škrpjela i Svetoga Đorđa…u sezoni “BERBE PREDIZBORNIH POENA”-ZA KOJU SE U KRŠTENOJ ZEMLJI IDE U ZATVOR-ILI NA “PJACU”-KOD SPECIJALNOG TUŽIOCA..RADI PRODAJE “PLODOVA BERBE”-koja kod nas traje(gospodu fala) evo 27 godina 7 mjeseci i 20 dana…?

 2. Vasilije Kusovac je gospodin iz jedne ugledne Crnogorske porodice, za vrijeme od 3 ipo godine koliko je u Luci Kotor više je urađeno nego za predhodnih 25 koliko je DPS upravljao lukom Kotor, o čemu svjedoče brojne svjetske nagrade koje je Luka Kotor dobila prošle i ove godine.Da je gospodin Kusovac radio kvalitetno i u interesu Kotora i Kotorana dokaz je i predhodni Bord Direktora koji je takođe bio sastavljen od DPS članova ali je Vasiliju Kusovcu dao bezrezervnu podršku zbog rezultata koje je postigao sa Lukom Kotor štiteći interese Kotora i Crne Gore.Zbog takvog stava koji je u interesu Kotora i Kotorana predhodni Bord Direktora je smijenjen i doveden novi koji zastupa interese tajkuna koji namjeravaju da privatizuju Luku Kotor, jedino preostalo zdravo državno preduzeće u Kotoru.Vasilije Kusovac je dokazao da i državno preduzeće može biti uspješno kada se sa njim domaćinski upravlja u interesu Kotora i Crne Gore.Podrška časnim Crnogorcima.

  “Poltroni su smeće na koje se talože sva zla ovoga svijeta” – Meša Selimović

 3. sramne su javne reakcije i prepucavanja u okviru jedne firme,, gdje odbor direktora ide protiv izvrsnog direktora isl. sram vas bilo!

 4. Čudne se stvari pletu u “Luci Kotor” AD.
  Bord (Odbor) direktora Luke Kotor protiv svog Izvršnog
  direktora.(!) Ovo nema niđe – kako bi reka’ Pele.
  Čiji će tas pretegnuti na političkoj vagi uoči listopadnog
  glasovanja za državni i lokalni parlament?
  “Uspjeh u životu uvijek zavisi od pravilne procjene
  kad se ne treba složiti sa mišljenjem
  svog šefa” – glasi jedna stara mudrost.

 5. Gospodo iz Borda direktora da priupitam čisto da se zna.Koga ste vi slali po sajmovima i prezentacijama Luke po svijetu i što vam je dobro donio i učinio čuveni kadar vaš ? Ovu sadašnju priču o otkazivanju Coste. To je rezultat vaš i njegov.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]