Saopštenje OO SDP Kotor povodom uvođenja cenzure na Kotorskim karnevalskim feštama

37
SDP

Izražavamo nevjericu zbog narušavanja slobode duha Kotorskih karnevalskih fešta uvođenjem cenzure na maskenbalu održanom u Centru “Vukšić” prošlog vikenda.

Po prirodi stvari, karnevalske svečanosti, preko karnevalskog izraza pružaju kritičku refleksiju društva i politike, ali i rasterećenje od pritisaka svakodnevnice.

U tradiciji Kotorskih karnevalskih fešti nije zabilježen ovakav diskriminatorski postupak u cilju spriječavanja izražavanja slobode mišljenja kroz karnevalski izraz.

Kotorske karnevalske svečanosti su poseban institut i praznik demokratije u Kotoru i Crnoj Gori.

Pokušaj prevrednovanja osnovnog karnevalskog izraza, kao što je satira, groteska, burleska ovim skandaloznim postupcima čelnika Centra za kulturu iz Kotora predstavlja teški anahronizam i prizivanje vremena za koja smo mislili da su daleko za nama.

Nemili događaj od prošlog vikenda u Centru “Vukšić“ izgleda da je dio širih partijskih čelnika Centra za kulturu iz Kotora, koji ne prezaju da se direktno miješaju u sferu autonomije građanskog društva u Kotoru, kome pripada i istaknuti dugogodišnji čelnik Kotorskog karnevala i humorističkog lista “Karampana“ – Jovica Martinović, kome se praktično onemogućava nezavisnost u radu i dovodi u pitanje njegov integritet.

Kao jedan od konstituenata lokalne vlasti u Kotoru, u cjelini se ograđujemo od postupaka čelnika Centra za kulturu i tražimo ostavku direktora.

Pružamo punu podršku karnevalskim entuzijastima i podržavamo njihovu nezavisnost i integritet u načinu organizovanja karnevalskih fešta.

37 KOMENTARI

 1. Moji galebovi i ostali preletači Krivokapić Ranka samo da vi rečem Milo vam je britva naoštrena. Bay, bay, bay pa se u karnevalske vode topite.

 2. Оvim priopćenjem kotorska grančica SDP-a ostaje
  do kraja vjerna permanentnom licemjerstvu.
  Traže smjenu jednog sitnog aparatčika režima,
  umjesto da pokrenu proceduru smjene
  lolalne vlasti!
  Možda bi to i uradili, ali nijesu vjerovatno sigurni u
  preletače u svojim redovima.

 3. Pitam se samo da su izbacili neku drugu masku, kao mene još kad je bio Fjord, bili se ovolika pompa digla? Nije mi jasno ko je ovo ispolitizovao, maska ili žiri?

 4. Što bi rekao jedan ugledni SDP-ovac: “I ja sam bio mlad i idealista, ali sam suviše dugo u politici.” Ja bih dodao, i predugo na vlasti.

 5. A kako to mugu rankovići da sruše vlast u Kotoru? S kim bi? S Frontom. Neće niko s njima. Da oće oni bi to odmah uradili. Ako to učine idu na izbore a tamo adio mare. Jad i tuga. A ovi jadovi što kliču i govore budalaštine oko cenzure nemaju mozga. Žalosno je što je to dio DPS a i što u Kotor više nema ozbiljnih političara. Čudi me samo Branko Nedović.

 6. Svi junaci nikom ponikoše!
  No, đe ste da prošle godine za lopovluk rečete Maroviću u oči . Lakše je ovako preko direktora Centra za kulturu, maskenbala i karnevala jeli bijednici?

 7. kakvo je ovo politikanstvo i kampanja za dva jedva glasa više pošto ne znam a lako će se izbrojit koliko će ih sad Krivokapić imati u Kotor. U Kotor u koji je s pratnjom, obezbijeđenjem i tjelesnim čuvarima dolazio kao u najnepoznatiji grad na svijetu a ne u svoj rođeni.
  Ideja za n ovu grupnu masku pa neka je i ne pušte na amskenbal.

 8. Evo sto se desilo u H.Novom. Glasovi publike, ali i Direkcije festivala, odlučili su da prvu nagradu maskenbala ponese maska „U ime oca, sina, brata i strine“, koja je predstavljala Svetozara Marovića i mitropolita Amfilohija.
  Zar nisu Kotorani uvijek bili ispred Novljana sa idejama i oslikavali sadašnjost. Potpuno osuđujem postupke onih koji su zabranili da se ova maska prikaže na maskenbalu

 9. Sve ovo ovako i još grđe treba DEPEESU u Kotor kad su razbijeni i podijeljeni na interesne grupe. Neka ih sada šaka jada zaj.. i to za početak preko karnevala pa će po malo stići do ozbiljnijih voda.

 10. Sramota me što sam vam vjerovala i bila s vama. Koja mizerija.Povraće mi se a niko barem mene ne treba učiti što su pravila i regule maškara i maskenbala i krnevala.
  Vi ste ništa stidim se što sam vam nekada pripadala jer sam mislila da ste pametni iučeni, da imate karakter prije svega da ne rečem m…. a.Ovo zadnje najmanje imate.

 11. to što nijesu puštili političku masku nije u redu mislim da su pogriješili a ovo što se oglašava SDP je takva bijeda i bruka da samo o njima govori. Ni lanci ih ni katanci ni maske ni ništa ne spašavauju. Gotovi su

 12. Pi! jadno !
  nije u pitanju ni maska ni cenzura samo gola i providna politika ove razbijene družine koja se slamke vata!

 13. Ljudi jeli ovo moguće!! đe je ovima prag đe crta, đe moral . đe karakter.
  Jadni vi a ostalo vas je taman koliko u Vukšić poslovnom centru možete zaigrati na balu vampira!

 14. uhhh koliko je ovo jadno, sdp ne zna što će pa sada se oglašava ovakvim saopštenjem. sramite se!
  a vaš lider u Kotoru Branko Nedović je bio na maskenbalu, plesao i zabavljao se…. šta tada nije reagovao, nego 3 dana kasnije…
  ovo je čisto politikanstvo i skupljanje poena.
  pokrite se i mučite… nemojte se više ovako nisko spuštati koji ste do danas bili za Kotor, što sada želite da uništite i ovo malo jada što je ostalo zbog politike

 15. Nema u Kotoru vlasti. DPS se dugo krio u ovom gradu.Sad je vrijeme da panu maske. Drugovi i drugarice morate znati s kim ste i za koga igrate!

 16. Počelo je počelo i što je najgore zbog nemoći DPS-a u Kotor kao niđe svako može na vlast u ovom prelijepom gradu u kojem sada političko bušenje počinje upravo Kotoranin s Peluzice iz koje je pasao odavno ali Peluzica nikada iz njega!

 17. Potpuno se slažem da svi treba da imaju mjesta na maskenbalu i da je i ovu iako neukusnu masku trebalo puštiti bez cenzure ali mi mnogo više smeta i pitam SDP imaju li zrno morala. Do juče su krojili politiku sa tim istim Svetom u lancima.Dalje neka se sami preispitaju. Jadno od vas i mizerno da više ne može biti. Vi ste za karnavala i to na Maceo s vama đe vi je mjesto!

 18. Koliko vidim sa slika i videa nijesam bila i žao mi je baš se lijepo provodio i balao na maskenbalu upravo vaš jedan od lidera Branko Nedović.Čudi me da nije bojkotovao i pošo ća sa bala…

 19. Sjašite SDP-ovci više. Šaka jada traži smjenu direktora. Oni koji su kusali džabe preko 20 posto vlasti ma će sad da iću ća pa su se pomamili. Možete mu punut pod prozor, da budem kulturan. Svaka vam je istina ovakva. sad ćete održat kongres ostataka nekad žali bože partije a sad maline.

 20. Vidi se da je ovo čista politika ali je sve maske trebalo puštiti na maskenbal pa neka sudi publika i žiri .

 21. Preplašeni članovi bivšega visokog funkcionera. Zar morate toliko da se spuštate i da vas jede mržnja kao šefa prema DPS-u. zajedno ste u istu tikvu puvali a kad su vam oni udarili nogu u dupe ljutite se. Imate pravo ali ne i da lažete. Vi govorite da nikada nije bio ovakav diskriminatorski postupak. Prvo nije bio diskriminatorski a drugo zaboravljate da su se neprimjerene maske vraćale još i u starom fjordu a najnoviji slučaj je kada je Jovan Martinović bez ingerencija za to vratio masku Crnogorski dvor sa kraljem Nikolom. Nije vam tada smetalo jer ste ljubili milove skute. sada bi ih sve u lance. Čuvajte se da tamo ne završite gdje će sigurno vaš nadobudni šef.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]