Saopštenje za javnost Demokrata Crne Gore

5
Demokrate Crne Gore

Kotorske Demokrate su sa velikom pažnjom ispratile saopštenje Informativne službe OO DPS-a Kotor, povodom naše nominacije DPS-a za nagradu “21. Novembar“.

Nakon njihovog saopštenja smo još uvjereniji da smo napravili pravi izbor kada smo odlučili da ih nominujemo za nagradu.

Ipak, ne možemo, a da se dodatno ne osvrnemo na ovo, po mnogo čemu, nevjerovatno saopštenje kao i na način na koji je isto postalo dostupno javnosti.

Ne možemo, a da se ne pitamo, kako je moguće da određeni mediji objave traktat DPS-a u cjelosti, a prije toga ne objave tekst na koji se ovo reagovanje odnosi?

Novinarski kodeks i novinarska profesija dobijaju novi sadržaj radom ovog medija.

Očigledno je da informativna služba OO DPS-a, uz sasluživanje istaknutih medijskih pojedinaca, nisu pažljivo čitali našu nominaciju. Iako smo bili prilično precizni, moramo još jednom pojasniti našu namjeru; mi smo nominovali cijelokupan DPS, g-đa Ćatović je samo predložena kao predstavnik.

Znamo da su lokalni DPS poslenici i ranije padali u stanje transa čim bi neko izgovorio nešto negativno na račun gđe. Ćatović, ali ovog puta nisu imali potrebe za tim, imajući u vidu da smo nominovali sve njih, od Velikog vođe do članova Informativne službe OO DPS-a Kotor.

Ne želimo da umanjimo ničiji doprinos i kako rekoše “samopregorni rad“.

Slažemo se sa načinom razmišljanja lokalnog DPS-a, koji vrijeme mjeri prije i nakon gđe. Ćatović.

I mi smo skloni da na isti način gledamo na naš grad, jer isti je nekada zaista živio 12 mjeseci godišnje, a nakon g-đe Ćatović i DPS-a, kao moto na ulazu u grad možemo uklesati Čehovljeve riječi “Kad nema pravog života, čovjek živi od fatamorgane“.

A pregršt fatamorgana su nam ponudili u svom saopštenju, poput priče o izgradnji šetališta, a koja su finansirana od strane Javnih preduzeća i projekata koji su finansirani od strane EU.

Vrhunac je cinizma kada partija na vlasti kao svoj uspjeh prikaže izgradnju mosta koji je prethodno srušila riječna bujica, zajedno sa istinom koju prećutkuje OO DPS. Nego, srušeni most je i više nego dovoljno oslikavao njihovu vlast.

To što je Kotor u Evropi prepoznat kao njen neodvojivi dio i prije Crne Gore, nije zasluga DPS-a, već je tako uprkos vladavini ove partije.

Postoje stvari koje čak ni toliko neznavena, neznalačka i štetočinska vlast, kakva je vlast DPS-a, uz sav njihov “samopregorni rad“ ne može uništiti, a to je evropski duh i mediteranski karakter našeg grada.

Nećemo se zadržavati na odricanju DPS-a od odgovornosti za propast privrednih giganata Kotora, osim što ćemo se složiti da u cijeloj priči oko istih ima elemenata i tuge i žalosti.

Za vrijeme njihove vlasti istaknute pojedinke i pojedinci, i njihove familije, su uspjeli da steknu za sebe razne poslovne prostore, stambene zgrade, turističke komplekse, a sve preko leđa građanki i građana Kotora.

Ipak nas čudi da kad su već uspjeli toliko toga da privrijede, da se niko nije sjetio da Informativnoj službi svoje partije kupi Pravopis.

Vjerujemo da bi u tom slučaju mnogo manje groteskno izgledali kada nas optuže za nepismenost, dok sumLJ(nj)aju u to koliko u našem jeziku postoji padeža pa ih koriste nepravilno i rijetko.

Takođe, Informativnoj službi preporučujemo da potraže u rječnicima značenje riječi disgrafija, pa da u budućnosti obrate pažnju na raspored slova i znake interpunkcije, kada već imaju mogućnost i privilegiju da ih opskurni mediji objavljuju integralno.

Gospođa Ćatović je predložena sa naše strane kao neko ko bi svečano primio nagradu jer nam se čini da je nakon svih ovih zasluga za grad, narod i državu, nekako skriveno otišla u onom audiju namjenjenom gradonačelniku, pa je red bio, po nama, da joj se javno grad oduži uručivanje zajedničke nagrade.

Što se tiče “javnog šamaranja“ našeg lidera kako rekoše u saopštenju, jasno nam je da svako mjeri stvari svojim metrom i da je u njihovom svijetu šamaranje način donošenja odluka a vrijeđanje i izmišljanje način vođenja politike, dok kod nas ipak nije tako.

Demokrate u Crnoj Gori i u Kotoru odluke donose kroz argumentovanu raspravu, a politiku vode kroz dijalog sa svim relevantnim subjektima. No, naredne godine u ovo doba DPS će sve to moći da posmatra i da se čudi, iz opozicionih klupa svakako.

Naše saopštenje završavamo pomiješanih emocija.

Sa jedne strane se radujemo sljedećem javljanju Informativne službe OO DPS-a, koje nam unosi radost u živote, a sa druge strane najdublje žalimo što nismo imali mogućnost da DPS i njihovu kotorsku ćeliju nominujemo i za neku značajniju nagradu, jer njima pristoji ona Njegoševa “Vile će se grabat u vjekove, da vam v`jence dostojne sapletu“, stoji u saopštenju koje potpisuje Demokratska Crna Gora, Inicijativni odbor Kotor.

Radi javnosti, obavještavamo da je Skala radio pitao mejlom Demokrate da li se primjedba “kako je moguće da određeni mediji objave traktat DPS-a u cjelosti, a prije toga ne objave tekst na koji se ovo reagovanje“ odnosi na naš radio, sobzirom da prvo saopštenje Demokrata Skala nije dobio, stigao nam je mejl u kome nas obavještavaju da se insinuacije u saopštenju ne odnose na Skala radio.

5 KOMENTARI

  1. Evo definitivno “kralj” društvenih mreža Sepljej dobi prostor i u medijima, da palamudi i pokuša da dokaže nemoguće, a to je da je nedokazan, u stvari dr….i ul…..

  2. Obzirom da u ovaj naš nesretni DPS nema pismenih ljudi (džaba im diplome), oni će i dalje sumLJati i pisati saopštenja istom pismenošću. Eto zabave za narod.

    • jER KO MISLI DA JE OVO”ZABAVA ZA NAROD”-NEKA MU ONAJ U KOJEGA (SADA SVI VJERUJETE) VJERUJU POMOŽE DA MU SVE ĆETA U FAMELJU-ZA NAVIJEK! JER OVO ŠTO NEKO ZOVE-“ZABAVA”-OVO SE ZOVE TRAGEDIJA-KOJU SU OVOME NARODU NAKALEMILE “KOTORSKE DEMOKRATE”-PRIJE BEZMALO TRI DECENIJE-“NA,tada njihovu, SRSPSKU NOVU GODINU-1989- KAD SU PREMETNULI OPTŠINU KOTORSKU-u ta vremena MEĐU PET PRVIH NAJRAZVIJENIH OPŠTINA SFRJ-NE NA PLEĆKE NEGO NA VRH GLAVE-OD KADA TAKO “NASAĐENA”-ĆETA LI ĆETA…I BORAMI”ZAHVALJUJUĆI “DEMOKRTAMA”-SA I BEZ DIPLOMA-IDE NAPRIJED-U NOVE POBJEDE-ŽIVEĆI “PUNIM PLUĆIMA”- KOLIKO JE DANA U GODINI-DECENIJI- VIJEKU SA OVIJEMA KRIMNOGENIM PULITČKIM ČIMBENICIMA-OKOĆENIH NA PELUZICU-POMENUTE GODINE-POMENUTOG “HISTORIJSKOG DATUMA”? PI POGANI OD POGANI-SVIJE BOJA I NACIJA-VJERA…! Nota bene-članovi “ansambla”NIKO KA MI..nije ni primaći “crnogrcu-poštenome čojku…?! Om-breeee..bojim vas se, e će vam potomci bjljuvati..?! Vaše bljuvotineee!

  3. Moja sreća je bila sapeta samo u jednoj činjenici-da sam vjerovao jedino svojim o č i m a-od kako sam došao na jebeni svijet jednog ljeta-na pjeni od nekad najčistijeg mora na svijetu-danas na žalost prljavog-pljavijeg nego u vrijeme fabrike Vučkovića koja je proizvodila sapun i lisiju?! Nota bene koja sa svojim tadašnjim kapacitetima uz “/zlo/upotrebu i potrošnju nepresušnog mora i kotorskih izvora i rijeka-nebi bila u stanju da opere o b r a z e-onih činbenika-koji su ukinuli pravo gradu Kotoru-oliti”naš/em/ grad/u/ da živi 12.mjeseci-kako to “Čehoski”-rekoše “kotorski češljari hijena i tvorova”-špeditijeri laži,prevara,podvala i svega onoga što “krasi “današnji jebeni “kotorski svijet”-svijet vonja i zastiđa-kojemu nećete naći sličnoga-niti zapisanoga ni u “Kotorskim arhivima”?! Na žalost onih-koji “sporo pamte-brzo zaboravljaju”-da je ,ipak,ostalo ponešto od istine(kćerke vremena!)-da su se upravo….” o n i”-kotili i dokoćavali u “naš grad”-od “srpske tada njihove nove godine”-1989 -“nove ere”ploveći-sjedeći jednim “obrazom” na dvije stolice-dva vapora..crvene boje-crnih obraza…koje su krstile “demokrate i kontrademokrate-đorđini”-“Jugooceanije”koji danas “prodaju bele bubrege za bubrege”…o trošku onih ….”koji žive od fatamorgane…”?!
    Na ultimu-što reći za ove “kotorske čeljare”-a ne povrijediti pristaše njihove “kareta partije”? Ipak,treba biti iskren i priznati-jer za stanje u kojem su bili i u kojem su sada-oni ne snose nikavu odgornost? Za njihov “slučaj” kriv je njihov KTITOR-Milo Đukanović što ih je i predugo “držao na svojoj trpezi-falsifikat ikebane-u narodu poznatu p a p r a t-becvjetnicu bez “šuga i šesta”? Uz moje izvinjenje-da mi ne zamjerite-što ovo nije usklađeno sa “Pravopisom”-kao recimo njihovo “demokracko pisanje-dopisivanje” sa onijema partnerima-“/a/sanatorima” iz Austrije-što su nam “sanirali tunel Vrmac”-po “dogovoru”u startu za šest/6/ meleona eurića”-a po “/d/obračunu” im /do/platili još šest/6/ i kusur iste valute-u “njihovu banku”hipodobrotvorne svrhe”-osobene špagove…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]