Saradnja Instituta za biologiju mora i laboratorije za zaštitu životne sredine iz Monaka

0
Institut za biologiju mora Kotor

Dr Mirko Đurović

dr Mirko Đurović

Kotorski Institut za biologiju mora je posjetio šef laboratorije za zaštitu životne sredine iz Monaka Mihail Angelidis sa saradnicimna.

Oni su, u ekspertskoj misiji i okviru međunarodne agencije za atomsku energiju, posredstvom Ministarstva nauke CG, kako bi se upoznali sa kapacitetima kojima raspolažu crnogorske naučne institucije.

Takođe je ovo bila prilika i da se definišu budući oblici saradnje sa kotorskim Institutom za biologiju mora, kazao je za Skala radio dr Mirko Đurović, direktor ove naučne ustanove.

Angelidis je prezentovao aktivnosti laboratorije iz Monaka i moguće pravce saradnje sa Institutom za biologiju mora koji je takođe predstavio svoje kapacitete i savremeno opremljene laboratorije.

Dogovoreno je, kazao je Đurović, da u narednom periodu Institut posredstvom Ministarstva nauke podnese projeketni prijedlog za uspostavljanje međunarodne saradnje u istraživanju i zaštiti morskog eko sistema sa laboratorijom za zaštitu životne sredine iz Monaka.

Ovo je druga posjeta eksperata iz Monaka kotorskom Institutu, prilikom koje su izrazili zadovoljstvo nivoom opremljenosti Instituta za biologiju mora i mlađim stručnim kadrom, smatrajući da postoje uslovi za razvoj buduće saradnje, kazao je Đurović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]