Saradnja na kulturnom planu, turizmu i obrazovanju

5
posjeta Ambasadora NR Kine Opštini Kotor

Predsjednica Opštine Kotor Marija Maja Ćatović primila je opunomoćenog i izvanrednog ambasadora Narodne Republike Kine g-dina Zhi Zhaolina.

Ovom prilikom, gradonačelnica Ćatović i kineski ambasador razgovarali su o pitanjima vezanim za funkcionisanje Opštine Kotor, izazovima, budućim planovima, kao i o potencijalnoj saradnji Kotora i kineskih gradova, koja bi bila u obostranom interesu.

Ambasador Zhaolin je tokom sastanka informisan o Kotoru kao gradu pod zaštitom UNESCO-a, i razvojnim prioritetima grada, posebno u oblasti turizma, kao i najčešćim problemima sa kojima se lokalna samouprava susreće.

Predsjednica Ćatović informisala je ambasadora o najznačajnijim istorijskim činjenicama grada, kao i o trenutnom statusu najvažnijih infrastrukturnih projekata na teritoriji opštine.

Kineski ambassador izrazio je spremnost da pruži podršku Kotoru u uspostavljanju prijateljske razmjene sa kineskim gradovima, u prvom redu na polju kulture te adekvatne valorizacije i zaštite svjetske baštine, kao i na polju turizma i obrazovanja.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima uspostavljanja ekonomske saradnje posebno u domenu investicija na teritoriji Opštine Kotor.

Ovo je ujedno bila prva zvanična posjeta ambasadora Zhi Zhaolina gradonačelnici Kotora, navodi se u saopštemnju Službe za informisanje predsjednice Ćatović.

5 KOMENTARI

  1. Opunomocena i izvanredna predjednice opstine kad ce biti raspisan konkurs za ovodisnje stipendije za studente?

  2. Boga mi ce nam Maja srediti da imamo sve vise prodavnica kineske robe. Upravo prema djepu gradjana koji su dovedeni na potrosacki nivo gradjana Kine. Kineze je dovodio i Lompar da grade autoput “buducnosti” ali se nesto nisu nasli? Koliko vidim ambasador je ponudi saardnju u kulturi. Odlicno, bar nedje.
    Mozda neko ponesto nauci o kulturi, sto nije uspio ni za 70g zivota

  3. Boroto “sine” jedini-od šponde napravljeni-da te zamolim ne uznemiravaj mi porodicu-prežeći kada ja nisam kući!Stisni petlju pa me zovi ili da dođem đe ti kažeš i kad kažem!Vjeruj mi ne će ti treba svedoci-mnoge sam ovjerio na pravi način za života bez tuđe pomoći!Dakle ne zivkaj ili ostavi broj telefona pa ću ja tebe zvati da ti ne trošiš sine “jedini”?!

  4. Jole nije bio prisutan sa ovim Zhi Zhaolinom iz Kineske bratske drzave veeeeelike. On bi imao sto rec ali da je dosa ni do Bog onaj iz Severne Koreje e tu bi se nas komunjara Jole DErinjak pensioner sa Prcanja istaka ideoloski e trenutnom statusu najvaznijih bliznica na teritoriji a i sire.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.