Sat za planetu Zemlju

0

Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozvalo je crnogorske građane da u subotu uveče (31. marta), od 20 sati i 30 minuta, gašenjem svijetla na 60 minuta podrže Sat za planetu Zemlju.

Nevladina organizacija Grin houm /Green home/ organizuje kampanju Sat za planetu Zemlju, u okviru koje bi građani trebalo da se upoznaju sa klimatskim promjenama i posljedicama po prirodu i čovjeka.

Iz Ministarstva su podsjetili da je kampanja globalni događaj, koji se organizuje kako bi bila povećana svijest o pretjeranoj upotrebi energetskih resursa, što ima velike implikacije na životnu sredinu.

Inicijativu je, kako se navodi, 2007. godine u Sidneju pokrenuo Svjetski fond za prirodu.

U akciji je prošle godine učestvovao 5.251 grad, sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta.

“Gašenje svijetla samo na jedan sat ima značajan uticaj ne samo na trošenje energije u kontekstu zaštite životne sredine, već i značajne ekonomske implikacije. Akcija takođe ima za cilj da pokaže da mali napori ako se zajednički i koordinirano sprovode, mogu imati mnogo uticati na kretanja u oblasti zaštite životne sredine”, kaže se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]