Savjet Evrope pozvao mr Željka Rutovića na regionalni sastanak u Skoplju

0
mr Željko Rutović

Na poziv Savjeta Evrope generalni direktor Direktorata za medije mr Željko Rutović učestvovaće 9. oktobra u Skoplju na regionalnom sastanku povodom početka druge faze programa “Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022, koji predstavlja zajednički projekat Evropske unije i Savjeta Evrope, a koji sprovodi Savjet Evrope.

Na sastanku kojem će prisustvovati predstavnici Evropske unije i Savjeta Evrope, predstavnici civilnog društva i odabrani stručnjaci, direktor Rutović će upoznati učesnike sa rezultatima postignutim u prvoj fazi programa, imajući u vidu da je Crna Gora prva zemlja jugoistočne Evrope u kojoj je sproveden JUFREX projekat “Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medijima u Jugoistočnoj Evropi“.

Dodatno, direktor Rutović upoznaće učesnike sastanka i sa Planom implementacije preporuka JUFREX analize, koji je Vlada Crne Gore usvojila januara mjeseca ove godine, a kojim su jasno definisana konkretna institucionalna zaduženja, mjere i dinamika, na planu unapređenja slobode izražavanja kao temeljnog ljudskog prava.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]