Savović: Tražiće novac za časove preko norme

0

Gradski odbor Sindikata prosvjete Podgorica do kraja će sprovesti proceduru zaštite zakonitog obračuna zarada, u dijelu dodatnih časova preko zakonom utvrđene norme, rekao je predsjednik Gradskog odbora SPCG Slobodan Savović.

“To podrazumijeva da ćemo na zakonit način tražiti zakonom zagarantovana prava. Uputićemo zahtjev Agenciji za mirno rješavanje sporova, i to je naš prvi korak. Ističemo da nije neophodno podizati ton, niti udarati rukom o sto, jer i ovim saopštenjem između ostalog jedino tražimo poštovanje zakona”, rekao je Savović.

Podsjećamo da su od početka školske 2020/2021. upozoravali nadležne u ministarstvu i drugim državnim institucijama na potrebu regulisanja nastavnog procesa u vremenima pandemije.

“Javnost je upoznata sa našim predlozima koji su bili glas  struke. Svaki prosvjetni radnik je bio jedino  u službi svojih učenika. Gradski odbor SPCG poziva Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da hitno nastave pregovore sa Sindikatom prosvjete o modalitetima valorizacije dodatnih časova i pripreme nastave za novu školsku godinu. Ova školska godina će se završiti zahvaljujući upornosti i odgovornosti nastavnika, a za sljedeću moramo već sad krenuti sa pripremama, da ne bude opet kasno”, kazao je Savović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].