Savremena PCR laboratorija u Kotoru: Testiran veliki broj građana

0

Za kratko vrijeme od kako je Kotor dobio jednu od najsavremenijih i najkvalitetnijih PCR laboratorija u Crnoj Gori, testiran je veliki broj građana Kotora, ali i Tivta.

“Zahvaljujući donaciji Olega Deripaske, Dom zdravlja u Kotoru svakodnevno može da analizira više stotina testova na Covid-19, a građani da dobiju rezultate bez prevelikog čekanja, da se zdravstveni sistem i Institut za javno zdravlje Crne Gore rasterete, a uzorci budu brzo obrađivani”, saopšteno je iz Doma zdravlja Kotor.

U novoj PCR laboratoriji, vrijednoj 340.000 eura, osim analiziranja testova, pružaće se i besplatne usluge stanovnicima većeg dijela crnogorskog primorja, kao i stranim osiguranicima koji žive u Crnoj Gori.

Ono što je trenutno možda i najvažnije je da su građani koji su sve već u prvim danima uvjerili u rada laboratorije veoma zadovoljni.

Stanovnici Kotora poručuju da je ovo važan korak da se njhov grad ali i cijela zemlja izbore sa pandemijom, saopšteno je iz Doma zdravlja Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].