Savremeni lift za lica sa invaliditetom

1
lift za invalide

Ivo Magud

Ivo Magud

Prilikom sanacije crkve Sv Pavla i savremene multimedijalne dvorane koja je otvorena ovih dana u starom gradu Kotoru, nijesu zaboravljena ni lica sa invaliditetom za koja je urađen savremeni lift.

Lift je ugrađen u dvorištu crkve, lak je za rukovanje i licima sa invaliditetom omogućava podizanje do ulaznih vrata crkve i čini jednostavnom komunikaciju sa ulice do unutrašnjeg prostora crkve i dijela dvorišta koje im može biti dostupno.

Ovo je za Skala radio objasnio u ime investitora Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Magud je podsjetio da je Direkcija za ovu godinu Programom uređenja prostora predvidjela i 50 hiljada eura za izgradnju rampi za prilaz licima sa invaliditetom svim javnim ustanovama.

U toku je priprema tendera za izbor izvođača, a prioritete za postavnaje rampi, Direkcija će odrediti u saradnji sa opštinskim Savjetom za brigu o licima sa invaliditetom sa čijim predsjednikom Zoranom Radimirom su u stalnoj komunikaciji, kazao je Magud.

1 KOMENTAR

  1. Jos uspjenjača na San Giovani pa ćemo imat liftove po starome gradu za sve i svakoga. Primjer kako se treba odnossit prema ljudima !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].