SDP: “Ne dajmo Luku Kotor, vrata našeg grada”

19
potpisivanje peticije

SDP kampanja

audio: SDP kampanja

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Kotor simbolično je ispred glavnih gradskih vrata poručio: “Ne dajmo Luku Kotor, vrata našeg grada”.

Branko Nedović predsjednik opštinskog odbora SDP Kotor je za Skala radio kazao da je aktivnost ove partije vezana za Luku Kotor počela još 2013. godine, kada su nagovještavali da će istekom Ugovora o zakupu koji je dotadašnja Luka imala sa Morskim dobrom doći do problema, koji znače gubljenje mogućnosti da Luka Kotor AD dobije dugoročnu koncesiju.

Time će se stvoriti mogućnost da neko sa strane ko ima novac  preuzme upravljanje lučkim akvatorijumom i operativnom obalom.

Iz tog razloga je SDP u više navrata na sjednicama SO Kotor ukazivala na tu opasnost, a ovo što danas želimo da postignemo je da građanskom aktivizmu, koji je očigledan, damo svoj doprinos, rekao je Nedović.

“Ne želimo da ovo bude prepoznata kao isključivo akcija SDP-a nego da ovo bude akcija svih nas“, riječi su Nedovića.

Od jutros poslije 8 sati do 10 sati građani su dali preko 400 potpisa.

Na pitanje Skala radija ko uzima  Luku Kotor, Nedović je odgovorio da se “Iza brda nešto krupno valja“.

On smatra da se do oktobraskih izbora neće ništa desiti, ali su pripreme u toku.

SDP je siguran u to da će se pripremiti svi mogući uslovi da neko ko ima mnogo novca dođe ovdje i napravi od kotorskog akvatorija ono što njemu odgovara, izvuče korist za sebe, a građanima  uništen njihov način života.

U pismu Odbora direktora Luke Kotoer AD stoji, rekao je Nedović, da će oni partneru omogućiti da promjeni zakonske propise, da poveća koncesioni zahvat na risanski i morinjski zaliv i da će se oni za takvog partnera izboriti da dobiju dugoročnu koncesiju.

Za sadašnju Luku Kotor AD naše preduzeće koje je u većinskom vlasništvu opštine i građana nijesu htjeli da se izbore za dugoročnu koncesiju, rekao je Nedović.

Potpisivanje će trajati do 14 sati danas, ali će se na nivou partije nastaviti ova akcija, o čemu će građani biti obavješteni.

19 KOMENTARI

 1. U Luku Kotor rade zaposleni preko ,,veze” – NEZNALICE, POLTRONI, LUPEŽ UHVAĆEI NA DJELU I POSTAVLJEI ZA DIREKTORA SEKTORA i slični njima !
  Pametna i prosperitetna mladost mahom stoji kod Pure, na Biro RADA !
  Čestitam svima koji su doprinijeli ovome i želim diretoru Biroa Rada da i dalje mirno ispija svoj kapućino na pauzu, poslije napornih jutarnjih aktivnosti.

 2. ZAR VI KOJI STE DIJELI KAJMAK SA DPSom I UČESTVOVALI U UNIŠTENJU GRADA KOJI SE SADA NALAZI NA NAJVECEM DNU U SVOJOJ NOVIJOJ ISTORIJI IMATE OBRAZA DA KUPITE PETICIJE!!?? g NEDOVIĆU vratite se korijenima BIJELOM POLJU!

  • **Marjane,
   Jedino SDP, sa Ranjom i Andrijom kao političkim
   protagonistima, ništa nijesu uradili za Kotor.
   Osim što za njihovog “carevanja” Kotor je stekao
   status naseljenog mjesta. I što su aminovali
   izgradnju Kašćelanke, nad kojom bi sada
   zalelekali izaglasa.
   O izgradnji žičare do Sv.Ivana i obilaznice iznad Kotora
   nijesu se pretrgli da “poguraju” sa visokih
   mjesta koja su obnašali.
   Ako žele produžiti politički život, “kojem će se
   prikloniti carstvu” na ovim općinskim izborima?
   Ili će se i kod njih javiti politički suicid da izađu samostalno?

 3. Odreknite se Sklempa sa Peluzice i imate moju podrsku i jos cu prikupit bar sedam osam glasova podrske. Njega cuvaju gardisti i dan danas ali malo lukavije nego do skora. Sada idu ispred i iza Sklempa da ne iritira Kotorane. A od koga Sklempa stite!?

 4. …ovako ka VI su i vaši “UČITELJI”-predvođeni “Ivicom i Maricom i četvročlanom badom”-1988-1989.godine-na ista “VRATA”-nosili slike i transparente-PETICIJE tražeći odbranu Srpstva,Kosova,likvidaciju “jagnjećh brigada”,demokraciju….?!!! Da,da i onda u finišu “PETICIJE”-na “staru srpsku godnu”-1989 godine obalili legitimnu i prosperitetnu vlast Kotora-Kotora koji je u SFRJ bio u PRVIH PET OPŠTINA-NAJRAZVIJENIH od VARDARA do TRIGLAVA…i šire.mjereći današnjim “metrom” /ne/razvijenosti nekih zemalja EU-iz susjetstva…!!! Draga đeco-pitajte vaše “UČITELJE” …što su imali od imovine-na dan”stare srpske godine”-1989-a što imaju danas?! Uz dopitanje-a što je onda imao NAROD-a što ima DANAS…???

 5. Je li moguce da partija koja egzistira dugi niz godina dozvoljava sebi ovako nesto? Casno je povuci se dostojanstveno iz politike i priznati gradjanima sve ono sto se nije moglo ili nije umjelo uraditi. Sramno je manipulisati na ovaj nacin, stiteci interese pojedinaca a sve navodno u interesu gradjana i ocuvanja luke a sve zajedno u cilju predizborne kampanje. Pametnome dosta!

 6. Lijepo bi bilo da nam napisete koliko ko od malih akcionara ima udjela u Luci.Sve ce biti jasnije.Nije sporno da lukom treba da raspolaze opstina,ali ne sa ovakvim rukovodstvom koje je zeli prodati. Luka Kotoru,profiteri van iz luke i opstine.A takvih je vecina.A vi samo potpisujte.

  • Ne sjećam se da je ikad iko iz DPS-a objavio da će prodat luku, to samo ovi ostali pričaju nebi li uzeli koji poen kod naroda kotorskog…

   • Jedino DPS, odnosno držani aparat ima namjeru prodati Luku Kotor odnosno cijeli Kotorski zaliv sa svom obalama, Kotor Dobrota Muo Risan i Morinj, i staviti pare u držanu kasu, prodajući Boku.
    A ovi gornji komentari su falsisfikati podržavatelja režima-

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]