Vuksanović Stanković: Leposavić urušava građansku i evropsku Crnu Goru

5
Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, svojim izjavama o Srebrenici, vodi ka urušavanju sistema vrijednosti evropske, građanske, multietničke i antifašističke Crne Gore, saopštila je večeras poslanica Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je izjave Leposavića, u kojima negira genocid, ocijenila skandaloznim i sramotnim i ponovila da će SDP predložiti Parlamentu pokretanje interpelacije i njegovo razrješenje

“Način na koji on pokušava da relativizra to pitanje ukazuje na kompletno urušavanje vrijednosti građanske, sekularne i multietničke Crne Gore. On poziva, upravo, da žrtve s jedne strane i počinioci krivičnog djela treba da se odrede da li se radi o genocidu ili ne. Da li je možda mislio na žrtve ili na taj način pokušao da se podsmijava maajkama Srebrenice ili je možda mislio da će Ratko Mladić i Radovan Karadžić da kažu ‘Ne, u Srebrenici se nije dogodio genocid’”, kazala je Vuksanović Stanković u emisiji “Dvogled” na TVCG.

Istakla je da je Leposavić, sa pozicije ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, pogazio jedan sistem vrijednosti.

“Jedan ministar u Vladi, koji se bavi pitanjima pravde, takođe mimo konsutacije sa Venecijanskom komisijom, predlaže zakone iz oblasti pravosuđa upravo urušavaju one temeljne vrijednosti i standarde koje smo zajedno sa evropskih partnerima gradili”, navela je Vuksanović Stanković.

Kazala je i da očekuje da će sve partije, koje ne podržavaju genocid, podržati njihov predlog Skupštini, da se razriješi Leposavić.

Poslanica SDP-a je kazala i da je nova vlast pokazala zavidnu nekompetentnost i krajnju neprofesionalnost.

Jelušić

“Posebno je interesantno zaprepastilo crnogorsku javnost, a tiče se sistema vrijednosti, da se zadržavamo na suočavanju sa prošlošću”, ocijenila je ona.

Poručila je da je Crnoj Gori važno da se sistem vrijednosti bazira na princišpima građanske, multietničke, evropske Crne Gore i na temeljima antifašizma.

“Neprihvatljivi su srednjevjekovni konzervativni stavovi koji vraćaju Crnu Goru unazad i udaljavaju od Evropske unije”, kazala je Vuksanović Stanković, gostujući na TVCG.

Razgovor jedino rješenje

Poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić, kazala je da je Crna Gora jpostala jedna zajednica u kojoj je dozvoljeno imati za i protiv stav.

“Zahtijeva se od vas da se svrstate, ako se ne svrstate onda se u problemu. Jedino rješenje je da počnemo da razgovaramo, od studija, parlamenta, vlade, pa čak i porodice”, kazala je Jelušić.

Na pitanje o sistemu vrijednosti u okviru kojeg se Crna Gora danas kreće, ona je kazala da “nema ili-ili”.

“Postoje značajni djelovi društva koji imaju liberalne vrijednosti i preciznu svijest šta je antifašističko, i naravno postoje ljudi koji imaju drugačije sklonosti. Možemo samo da požalimo što takvih nekad ima malo više”, kazala je Jelušić u “Dvogledu”.

Dodala je da su se mediji “uključili u ovu vrstu utakcmice, tako da možete da pretpostavite gdje ćete se sa čim suočiti”.

“Nisam zadovoljna ustanovljavanjem vrijednosti, prošli kroz bolnu tranziciju, dobili društvo koje nije uvijek i svakom trenutku stameno da odgovori izazovima”, rekla je Jelušić.

5 KOMENTARI

  1. GOSPOĐO VUKSANOVIĆ-“ŠEDI KRIVO ZBORI PRAVO”!!!! JA VAM JEMAC…:NIKO VIŠE (ZA 18 GODINA “VLDAVINE BLIZANACA)-OD VAS : DrPiSveto I SuDoPerice(NA DVORU GOSPODARA GORE CRNJE)..URUŠIO -TAKO ZVANU”GRAĐANSKU I JEVROPSKU GORU CRNJU,KONTAJUĆI OD ŠĆEPANDANA-1989.godine,U ABlejalici-KONTRREVOLUCIJI(KOPIJA PETROVDANA-1941.godine)-TAKOZVANIH “crnogoraca-ULIČARA”..!”PLAĆENIKA TALIANSKE -O V R E”!!!

  2. Pravo recite Božena koliko ste članova familije zaposlili?
    Nemate fala bogu gladnih ma ni zadtava crnogorskih a ne bunite se na srpske ni siti ni gladni.

  3. Ti si se Bože svrstala i razočarala sve one koji te nisu mogli zamisliti u red sa Bratićkom,Slavenom,Leposavićem i ostalim društvom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]