SDT: Krapović formirao kriminalnu grupu radi sticanja moći i pozivanja na pobunu

3

 

Specijalno državno tužilaštvo SDT je došlo do saznanja da je na teritoriji opštine Budva formirana kriminalna organizacija koja je prema dokazima djelovala od početka juna, a čiji organizator je Dragan Krapović. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je utvrđeno da je u Budvi formirana kriminalna organizacija koja je zloupotreijbila službeni položaj i pozivala na pobunu.

“Moramo postupati po prijavama. Uporedite datume u ovom slučaju je vidljiv rad.  Radi se o veoma opasnim djelima, vidi se koje su strukture bile uključene. Komunalna policija umjesto da je bila u službi građana upotrijebljena je u druge svrhe. Korišćena su i vatrogasna sredstva”, kazao je Katnić.

On je kazao da je ovaj slučaj u nadležnosti SDT-a zbog činjenjce da se radi o formiranju kriminalne grupe.

“Dosli smo do stepena osnovane sumnje, nema ovdje svjedoka saradnika, do sumnje smo došli na osnovu dokaza”, naveo je Katnić i dodao da je radi se o teškim krivičnim djelima i da je za sada šest osumnjičenih.

“Radimo veoma brzo, ako se ova osnovana sumnja pokaže do većeg stepena, bicće i optužnica i to veoma brzo”, najavio je Glavni specijalni tužilac.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je novinarima saopštio da se sumnja da je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović početkom juna organizovao kriminalnu grupu radi sticanja moći pri čemu je svaki član imao zadatak i ulogu.

“U djelovanju same organizacije koristili su privredne strukture. Osumnjičeni Krapović je izdavao naredbe i upustva ostalim članovima, koji su imali zadatak da pozivaju građane na otpor. Dokazi ukazuju da je osumnjičeni nakon ulaska inspekcije podstrekao  J. D,., I.Đ., A. M., D. B.  N.B. da prekorače ovlašćenja”, dodao je Čađenović.

*

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je žalbu specijalnog tužioca Saše Čađenovića na odluku sudije za istragu o puštanju na slobodu Dragana Krapovića i Igora Đuraševića.

Zoran Lazović o praćenju Andrije Mandica i o dešavanjima u Budvi

Pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović je da bez obzira  na to što se šire kontroverze i neistine u Crnoj Gori, ali i šire u medijima iz okruženja i ružnih riječi na račun policajaca kao i na njegov račun i njegove porodice, neće reći nijednu ružnu riječ.

“To su spekulacije i neistine, mene ne iznenađuju i biće toga koliko hoćete. Ni oni koji to pišu u to ne vjeruju. Tražićemo od kolega iz Republike Srpske i Srbije da nam kažu ko su lica koja su navodno pratila Andriju Mandića”, istakao je on.

Lazović je rekao da je u Budvi bio prije desetak dana na rođendanu unuci.

“A naš sektor se u Budvu uključio po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, mimo toga baš ništa. Nije korektno kolege nazivati parapolicijskim snagama”, jasan je bio Lazović.

A.G.

CdM

3 KOMENTARI

  1. ..SMANJI MRŽNJU E ĆE TI SE ZAŠTROPATI BUŽA ISPOD NOSO-ROGA?!–KOJI T I(JE)NIIE NA VEZI “ŠTO SAM TI GI MENCOVAO-IZ OVIJE “JEDINICA-PRETEČA DANAŠNJIJE SOLDATA “UJEDIJJENE JEVROPE”?!!! ZATO SKALO OBJAVI PRVI KOMENTAR…

  2. POLAZEĆI OD ČINJENCA -DA RATNI ZLOČINI NE ZSTARIJEVAJU…TO SAM DONIO ODLUKU DA PRED EVROPSKIM SUDM ZA LJUDSKA PRAVA PODIGNEM:… OPTUŽNI PRIJELOG-OPTUŽNICU- PROTIV SADA POČIVŠEG VRHOVNOG KOMNDANTA JUGOSLOVENSKIH PARTIZANA-PROLETERA JOSIPA BROZA TITA I NJEGOVIH-P R I S T A Š A I NAJBLIŽIH SARADNIKA(KRVNIKA) -SADA POČIVŠIH :… SAVE KOVAČEVIĆA-KOMADANTA PETE PROLETERSKE CRNOGORSKE UDARNE BRIGAE I SADA POČIVŠEG VLADA ŠEGRTA-KOANDANTA DESTE UDARNE PROLETERSKE HERCEGOVAČKE BRIGADE (SASTAVNICE TREĆE SAVINE DIVIZIJE)-SA SVOJIH 18 HILJADA BORACA-PARTIZANA …OKRVALJENIH RUKU -KOJI SU POČINJELI RATNE ZLOČINE-NAD “NEVINIM TADAŠNJM PROJEVROPKSM,-UJEDINJENIM ORUŽANIM SNAGAMA”-(PRETEČAMA-DANAŠIH JEVROPSKIH ORUŽANIH SNAGA-EU ). PRILIKOM BROBOJA-NA SUTJESKU-NOTA BENE (SLUČAKNO-NA DAN 17.JUNA.19-3../.”BUDVANSKI TREF-DAN”-2O2O.GODINE?))…PROTIV 12O HILJADA -NACISTA-FAŠISTA-ČETNIKA-USTAŠA I DRUGIH ….A ŠTO POTVRĐUJE I SVJEDOČI “KORAČNICA..:.ŠTO TO HUČI SUTJESKA-KRV PLIVA PO NJOJ-DIVIZIJA..TREĆA SAVINA –BIJE LJUTI BOJ..”-PROTIV PREDAKA POTOMAKAA-KOJI I POSLIE 77 GODINA-NE MIRUJU NO SE “PODIŽU VEDRA ČELA-OD OBRZA (NE)ČISTA”-EVO 3O GdDINA(TUTI CVANTI-AVANTI POPOPOO)..”BIJU NOVE BOJEVE”-ZA ISPRAVLJANJE /NE/PRAVDE-PČINJENE OD BANDE. TITA -SAVE-VLADA I NJIHOVIH SABORACA-PARTIZANA…SENCA POTOMAKA…?!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.