VII konferencija predsjednika parlamenata malih evropskih država u Kotoru

0
U susret Konferenciji

U Kotoru će u ponedjeljak 10. septembra početi VII konferencija predsjednika parlamenata malih evropskih država.

Teme su: “Parlamentarna diplomatija malih zemalja kao stimulans za strane investicije”, “Uloga parlamenata u kontroli sektora bezbijedonosti” i “Male države i finansijske usluge”.

Učesnici će na kraju radnog dijela u utorak, 11. septembra oko 13 sati usvojiti deklaraciju VII konferencije predsjednika parlamenata malih evropskih država.

Konferencija predsjednika parlamenata održava se svake godine u drugoj državi članici, po sistemu rotacije, a ovogodišnja VII konferencija  okupiće čelnike parlamenata devet malih država Evrope (koje imaju manje od milion stankovnika) među kojima su tri države članice EU (Malta, Luksemburg i Kipar) i zemlja predśjedavajuća EU – Kipar,  kao i dvije države kandidatkinje za članstvo u EU (Island i Crna Gora).

Podsjećamo da je Prva konferencija predsjednika malih evropskih država održana u Monaku 2006, druga u San Marinu, potom Linhenštajnu, Kipru, Luksemburgu, a prošle godine na Malti.

Konferenciju će otvoriti predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić u svečanoj sali kotorske Muzičke škole “Vida Matjan” u 10 sati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]