Šefica kotorske URE bi 5001 € od Skala radija

69
Osnovni sud u Kotoru

Završnim izlaganjem advokatice Nađe Al Sarai, pravne zastupnice potpredsjednice kotorske opštine i šefice kotorske URE Ljiljane Moškov Popović, koja je tužila Skala radio i Slavka Mandića, direktora ovog medija, okončano je suđenje teško 5001 euro.

Naime, toliko potražuje Moškov Popović od Skala radija za pretrpljene duševne boli, kako je navela, iako je tekstove potpisivao kao kolumnu Slavko Mandić, a ne Skala radio.

To je promaklo pravnoj savjetnici i tužiteljki Moškov Popović, kao i niz činjenica o kojima, kada su mediji u pitanju, ni jedna ni druga, što su pokazale na današnjem ročištu, nemaju baš ni elementarno znanje.

Šefica kotorske URE i potpredsjednica opštine je, svjedočeći na današnjem pretresu, kazala da je tužila Skala radio zato što je povrijeđen njen ugled i dostojanstvo.

Ona je apostrofirala uvrjedljiv izraz na njen račun, tačnije – nazvana je Madam URA i to još 2016. godine.

Potom je navela da su u tekstu stavljene primjedbe na njenu stručnost i da je napisano da je Madam URA sopstvena prevara, da je kriva za propast Vaterpolo kluba “Primorac“, da je Skala radiju uputila dopis tražeći demanti.

Šefica kotorske URE, a ni njena pravna savjetnica, nemaju pojma da demantij ne pišu mediji, kako je Popović Moškov tražila od Skala radija, već da je to morala da napiše ona.

A ona, kako je kazao Mandić, nije demantovala ni jedan tekst, zbog kojih je tužila Skalu i tražila 5001 euro.

Sve se vrti oko novca, kazao je Mandić u završnom slovu, navodeći kontinuirani napad na ovaj medij kao sramni atak i pokušaj od strane dijela kotorske vlasti koji otvoreno pokazuje netrpeljivost i ne rijetko mržnju prema Skala radiju.

Što se veterpolo kluba Primorac tiče, Mandić je kazao da tamo tek ima dosta toga da se pravno provjeri i da će odgovarati svako za sve što je uradio.

On je jasan u ocjeni da potpredsjednica opštine i šefica kotorske URE Popović Moškov, kao i njeni partijski i koalicioni partneri nemaju kapacitet da vode opštinu, navodeći diskriminatorski odnos prema ovom mediju.

To je obrazložio činjenicom da je saradnicima iz URE i Demokrata koji rade u lokalnoj upravi zabranjeno da gostuju na Skali i saopšte javnosti pojedine činjenice iz njihove nadležnosti, a što je od javnog interesa.

Skali nije dozvoljno da konkurišu za sredstva iz opštinskog budžeta, a dato je i šakom i kapom NVO koji glume medije iz Kotora i Tivta onima koji bezrezervno podržavaju aktuelnu vlast.

Na ročištu je, valjda u nedostatku argumenata koji bi potpomogli tužbu, kao glavni argument naveden tekst u kome se govori da je funkcioner URE Mladen Živković objavio tekst u “Vijestima” protiv Skale i njegovog direktora.

Popović Moškov je negirala da je umiješana u pisanje teksta, ali je ona odgovorna, jer je potpredsjednica te partije.

Mandić je siguran da to ide iz iste kužine, što je i prirodno, ako se u obzir uzme zajednički animozitet prema ovom mediju.

Interesantno je da se Popović Moškov nije zapitala kako to i zašto njen visoki partijski funcioner blati Skala radio, a da ne smogne snage da se izvini.

Ona je to prećutala, baš kao i predsjednik opštine, kad su jurišnici iz njegovih redova kidisali na ovaj medij na najprimitivniji način.

Presuda će biti izrečena u roku od 30 narednih dana, o čemu ćemo vas blagovremeno obavijestiti.

69 KOMENTARI

 1. Hrvoje svaka ti čast. Svojom analizom si razotkrio da smo ja (Moj grad) i ja (Kotoranin) jedna, te ista osoba.
  Ovo je nevjerovatno, koliko pametnih ljudi, koristi Skalin portal.
  Veliki pozdrav za moga prijatelja Kototanina!
  Uživam kad pozdravljam samoga sebe.
  LUDILO!!!

  • ..LUDILO-obiteljski ti esnaf-import via Tivta i Prčanja..đe vam je bilo “usađeno poprsje suverena” krvave trojne vaše krljevine-SHS..davne 1936 godine-ispred doma kulture “Lisinski”?

 2. Uh sto ste se navrazili na ovu bezlicnu politicarku. Generalno prezirem ljude koji preko politike ostvaruju ciljeve. Zato sam naj….
  Ima ih postenih ali malo. Ova koza to nije.

 3. Murate postavio si pitanje za SKALAGRAD. Zna li mi neko reci je li to neka organizacija Skale? Njena produzena ruka? Tajna organizacija? Spijunska mreza?

 4. Čestitam ti Lazare kako si samo provalio, da sam ja Kotoranin, ili obrnuto.
  Evo ja puno pozdravljam moga prijatelja, samoga sebe (Kotoranina) a ti Lazare, stari detektivu nastavi svoj posao na razotkrivanju identiteta.
  Jos jednom, svaka čast Laki!

  • E bas mu je bitno da otkrije ko si ti..hehe
   Sto bi mogao da nadje osim jednog istrosenog bezveznjakovica koji ni stan nije uspio za zivota dobit….3😭😭😭

   • Stanove i povlastice danas dobijaju poltroni i jadovi kao ti. Misevi iz rupa koji vrijebaju dje ce i kako ce!

   • Koji si ti “Ljutiša” blentava osoba. Pa kakve veze ima stan sa mojim komentarima? Razmišljana su ti smješna, na nivou đeteta od desetak godina ( ja imam igračku, ti nemaš.)
    Za tvoju informaciju, da si neki čovjek, rado bi te pozvao u goste, naravno u mojoj skromnoj kući, ali daleko si ti od “čovjjeka.”
    Nije bitno nesretniče, ko đe živi, ili ko što ima, već kolike su njegove ljudske vrjednosti. Ti nesrećo to ne posjeduješ!!!

   • Ljuta nijesi materijalista. Naprosto si plemenit i inteligentan. Izbija to iz tebe. Svi su mizerije pri tebi i tvojim stanovima.

 5. Ne znam zašto se ovoliko medijske pažnje dodjeljuje jednoj tako marginalnoj osobi kao šta je dotična gospođa Moškov šefica lokalne strančice zvane URA ( ex. pozitivna CG ) ?? Usput rečeno ovaj naziv “pozitivna ” ukraden je bivšem gradonačelniku Ljubljane , Jankoviću i njegovoj stranki “pozitivna Slovenija”.
  Sticajem okolnosti ova u svemu marginalna gospođa postala je balans na vagi prevlasti u kotorskom parlamentu pa joj je ego narastao do neslućenih visina.
  Međutim ko visoko leti nisko pada pa se bojim da se gospođa ubrzo ne sunovrati i bolno prizemi.
  Otvoreno sam joj napisao da potrošiti 50 000 € u plastični novogodišnji nakit grada Kotora za jednokratno kićenje grada može uraditi samo mentalno limitirana družina.
  Prošetajte opštinom i pogledajte kako je sve zapušteno od zelenila pa na dalje …
  Kao kruna svega otužna cirkusantsko – četnička koalicija besramno zadaje još jedan teški udarac turizmu te od 1 jula podižu boravišne takse na 1 € dnevno. Poskupljenje 25 % !! Risan skuplji od Opatije !!
  Sjetih se i oca psihoanalize Frojda koji je izjavio da je potpuno odsustvo stida kod neke osobe , prvi znak gluposti te iste osobe. Zar nije tako?

  • …vi ste bivši pomorac-a Janković je aktualni prešednik Lubljane-koji je onomad otkrio spomenik Prešernu u Pod Goricu-u prisustvu bivšeg prešednika Pod Gorce…prvi znak gluposti je ,pravo, Migo vaš-bivši!

   • Gospodina Jankovića poznajem pa mi ne trebate objašnjavati ko je on i šta je on. Od Rijeke do Ljubljane nije velika distanca u km …
    A ako ćemo o gluposti onda mi objasnite kako nema novca za uređenje opštinskog zelenila nego je isti potrošen na jednokratno kićenje grada ??
    Zamislite da u nekoj vojvođanskoj opštini vlasti izjave da nemaju novca za kupovinu sjemena za proljetnu sjetvu jer su novce spiskali na novogodišnje proslave i nakite ??? Narod bi ih objesio … Toliko o gluposti …
    Ali istorija pamti i gore vlasti od ove sadašnje kotorske … Npr. Nerona i Caligulu koji su palili Rim. To je LUDILO a ovo šta u Kotoru imamo je glupost i to ona notorna …
    Vidim iz današnjih tekstova da se dotična gospođa dodatno razmahala i hoće tuđim parama da kupuje nekakve šupe od Jugopetrola?? Srećom zaustavili su je u naumu.

    • ..tuti cvanti-šverceri-skloni bludu(političkom i izgleda,onom složenijem..?)…? Ali,ne znadoh ,da se znaju,služiti i političkim rječnikom-oliti zaobilaženjem ISTINE? Kakve veze ima moj komentar sa “vašim” dodatnim pitanjaima..u uslovima kad vi “poznajete” nečesovoga “bivšega gradonačelnika” Ljubljane…”od Rijeke do ljubljane nije velika distanca..”? Znate,morate,,u budućem naratanju-sa distance,da unapred pripremite “pisanje-otpisivanje-ćosanje na distanci Rijeka via Ljublana-Boka Kotorska-draž
     esni “distanceru”-made in Rizon…? Zato,obratite se na drugu “distancu”-jer ova nije sklona lažima i prevrtanjima-podvalama..političke vonjave retortike”-“niko ka ja…”? Da zaključim-i pored vašeg “izravnog opiranja sa distance”-odgovorite vi meni..ko je na današnji dan grdaonačelnik Ljubljane glavnog grada Južne austrijanske pokrajine Slovenije…?
     “Toliko o glupostima-iz domena “iks-ipsilon…zeta…”oliti gatanjima ko je -što je bilo da bi bilo kao u doba NERONA-CICERONA,koji ostavi onu maximu “VASA VACUA(isprazna) MAXIME SONANT…”-neovisno od toga ko je na vlasti u potnjih trideset sramnih godina-u Kotoru gradu od starina…kojem je( i omda i danas-ista vlast-u drugom pakovanju) od planina pa do mora..ustoličio kasapin i grobar sa Dedinja..! Nećete,valda ,reći ..”Toliko o glupostima”?

    • Ne lazi risnjanine ….izgleda da odavno nisi bio u Kotoru jer bi vidio zuto i crveno cvijece duz cijelog puta od znakaDobrota do Znaka Skaljari kao i italijanski park

 6. Kotoranima po obicaju smeta kad je neko sposoban,panetan i radan.Ljiljo ne abadaj i samo piči.Imas sve.

  • URA je dakako, ali UAAA jos prije! Koji vam je to obicaj? Dali je ikom smetao npr pok. dr Milos Milosevic koji ce ostati upamcen kao “sposoban, radan, nadasve pametan”, talentiran, Kotoranin za ponos?
   “Pici” rjec dovoljno govori o vasem vokabularu. Nazocna gospodja Moskov ima dug jezik, bezobrazluk i divljaluk. Ako je to “imati sve” danas, a bojim se da je, onda doista ima. Zbog toga je na mjestu gdje je na zalost malobrojnih zitelja starih Kotorana.

   • ..”Cattaro”kaj ste to rekel…””dug jezik…”-mjeren izravnim vasim blej-uckanjem…Vo ka bu lisanjem ..na žalost malobojnih zitelja starih Kotorana…”-u primitivne vase -vama znane svrhe…Kaj bi se rekel da postoje i “mlati ka vi Vo ka bulatori-oliti zitelji mlado brojnih Kotorana…dugih jezicina,brezobraznici i divljaci oliti orši de la montagna-koji ČINE -okružuju”okružje kotorsko-Vrmac-Pestin grad-Gornja Lastva-Gornji i Donji Grbalj-Lustica sa okruzjem- zaledjem Boke de Cattaro-po naški Bokokotorski srez-kotar od Kufina do Debelog brda…

 7. Sto ste zasuli po toj zenskoj URI ni promislio ne bi da je Kotoranka da je dje sretnem i progovori. ONE Kotoranke su brate zenske i po po svemu! Em sarmantne ,em interesantne, posebne nekako. Ova nije ta. Mislice da je nesto kad toliko za njom pisete!

 8. Sprdnja zvana madam Ura u Kotoru.
  Ona i strahovlada,revanšizam,strogoća.da nije smiješno bilo bi tužno.Ma ko je za nju glasao?

  • Bilo ih je. Ako su se upisali za listu URA odma dala rabotu. Demokrate se ne pitaju nego malo. Opasna Ljiljanica kad bije posebno!

   • A ko je KUMU zaposlio nego prezidente Vladimir. Da nije kume Kotor bi propao do kraja. Ovako jos plutamo, jos malo ako se sto ne promijeni!

   • Jes se rodila u Kotor. Ali to nije pecat da je kotoranka kao ni ti jado sa 8 glasova. Kao da joj je pranono rodjen tu, pa generacije. Ne s…gadi mi se na sve vas od velikih rjecetina a fukare u zivotu!

 9. Moje vrijeme je pasalo. Mogu samo žalosno ustvrditi da su se malobrojni stari Kotorani, koji bi možda mogli učinjet nešto za ovaj grad, povukli.
  Da li misle da je to nemoguće ili da nemaju s kim, ne znam. Ako ne probaju nikad nećemo ni znati.
  Sretnem ih tako, između gomile nepoznatih, na peškariju subotom,ili preko Pjace od Sata, njih srednjih godina i žao mi je.
  Istaknuti su furešti ili mještani kojima nije mjesto tu đe jesu.
  Možda mora tako biti. Naš lijepi, famozi Kotor kao da umire.

 10. Ali je malo onijeh pet do šest miliona u kasi Opštinskog buđeta.Ova zajebancija od tužbe za pretrpljenje “duševne boli” i naknadu u slučaju dobitka sudskog spora, u korist gospođe ili gospođice (ko će to znati više?) podsjeća me na licimerno pranje poštenja, uvrjeđene osobe!
  Siguran sam u jedno, a to je da pomenuta “Madam Ura” ovoga puta, neće izvući “Alimentaciju” i da će se sama morati izboriti za svoj opstanak, u ovim teškim vremenima.
  Eto posla za Nevladine organizacije,da u pravom trenutku priskoče u pomoč.
  Valjda je “Madam” to zaslužila, s’obzirom, koliko im je novca utrpala iz opštinske kase!

 11. Cestitam Skali jer je nezSluzeno optuzena…Nejasno je da li ce URA tuziti sad pisca uvredljivih tekstova?
  Mislim da je Skala trebala uloziti protivtuzbu
  za istu svotu i nauciti tuzioca poznaniji prava.
  Bit ce intetesantno kakva ce biti presuda…mada vjerujem da ce bitipozitivna za Skalu

    • Hehe pobrkao si loncice. Mozes jedino ustupiti uplakanu a ja bi od nje pobjegao. Neces mi tvoje rame iscupat ili postavit daleko se kazalo? Za ono sto ja imam ili nemam ne misli. Nemam jedino iskaznicu URA ali drz je nebi je nema sile.
     Pozrav Skali i sretan zavrsetak ove smjesne sudanije.

    • Samo me interesuje, da li si ti “Ljuta” onaj isti, koji je bljuvao sve one gadosti na račun Države Crne Gore i veličao Četnike do neba. Ako jesi, sram te bilo, ako to nisi ti onda izvini!
     Ovo sam napisao jer sam primjetio da si naprasno postao dobar i pristojan što se komentara tiče.
     Usput, znaš li nešto što je sa našim Bokeljom?

     • Prijatelju Moj grad,
      Iza imena Ljute ti se krije velikosrpski nacionalista i velika kukavica , bivši profesor,niko i ništa ,učenici su se sprdali sa njim…
      Neću punim imenom ne bi bilo fer …a dio familije mu je stradao od četnika,
      a sada da bi postao njihov mora da ih veliča da im se uvaljuje uprkno …

     • Kotoranin i Moj grad je ista osoba? Malo glume i pretvaranja “uh nijesam znao(la) pa sam lupio(la) to i to ito pa mislio(la) ono a ne ovo”… velikosrba ste se uvatili a velikocrnogorce i velikohrvate ne vidite!!!

     • Po mojoj procjeni moj grad i Kotoranin imaju i jos neka imena. U napisana 2 se slazu, a u drugim stavljaju protutvrdnje na osnovu dobivenih informacija. Naravski, to su hipoteze. Ako su ispravne, to je jako pokvareno.
      To je osluh pulsa okolisa na perfidan nacin.
      Moje pokorno izvinjenje ako je greska.

    • Milka čokolada sa okusom jagoda je za iđest i za Hrvate i za Crnogorce i za Srbe. U Srbiju đeca smiju da iđedu bajandere iz Zagreba! Ali Kolinda đeci u Hrvacku ne smije davat srpske čokolade da se đeca ne potrovaju. Roditelji su se bunili kad je Kolinda jednom greškom dala đeci Srpske čokoladice. Kolinda se izvinula tijema roditeljima što se zaj…la. Jesu li ti roditelji od te đece velikohrvati tj ustaše ili nijesu? Pitanje za Skalagrad?

     • Jesu kako nisu. Budala ima svudje. Bice da su mediji to malo napumpali . Nevjerujem da se toliki broj roditelja bunio. To bi bilo zabrinjavajuce.
      Nego Skala se stalno bavi Srpskim nacionalizmom. Vidite malo i taj hrvacki. Necete valjda rec da ga nema? Nego sad je moda biti protiv Srba. Devedesetih je bila moda biti protiv Hrvata.Ko god sada brani Srbe Skala ga naziva cetnikom.Ali sve se zna. I ko i zasto i kako. Za sve u Kotor se zna i prije nego izadje Karampana. Neke stvari nisu smijesne pa ne udju u Karampanu.

     • Ljuta je cetnik i budala dokona. Pod raznim imenima visi na portal i sije zlo kojim je napunjen.

  • …eli ikada iko iznašao razloge-zašto se Špiljari nikada u svojoj povijesti-nijesu ženili Škaljaricama..? More biti zarad “skrivene mane” koje imadu Škaljarice…? E bo?

 12. Na niske je grane spao Kotor kada ova ex pozitivna CG može da bude bilo kakav faktor u kotorskoj vlasti. Za dotičnu gospođu Moškov mi je poznato da je navodno najzaslužnija za novogodišnje kićenje Kotora koje je koštalo preko 50 000 € našega novca iz budžeta opštine.
  Imajući u vidu u kakvom je stanju gradsko zelenilo na teritoriju opštine javno sam upitao : “Mogu li normalni ljudi spiskati u novogodišji nakit toliki novac a zelenilo držati u ovakvom stanju u kakvom je sada”?
  Odgovor nijesam dobio.
  Šta će biti ako ljudi koji su investirali u turizam sudski zatraže da im politikanti na vlasti refundiraju izgubljenu DOBIT u više milionskom iznosu?
  A onda danas novi ŠOK? Dotična gospođa se hvali kako je investirala još 100 000 € našega novca u ljetnju pozornicu Kotor. Kada takvo nešto pročitam a onda pogledam risanske palme osjetim i ja duševnu bol …
  Ne podržavam DPS niti ću ga ikada podržavati zbog Sveta i njemu sličnih , ali ovi koji trenutno vode Kotor moraju da idu šta prije.

  • Slazem se. Samo bi ludaca tolike pare usula u plastiku za Novu godinu. Zali se na dusevne boli? I ja imam dusevne boli jer mi cerke nisu ni u DPS ni u Uru ni ostale. Zato se prijavljuju na Biro rada. Kad tamo dodju nema nidje nikoga. Onda izviri jedan dezurni. Ostali na vijecitu pauzu. Konkursi namjesteni za g…URE i crvenih kolarina. Nista novoga. Rabotamo ko sto uvati da bi se prehranili. Ko ce meni da plati dusevne boli Moskovica?
   Oli mi ti naredit Jokicu da mi ubaci bar jednu cer? Neces jer treba veza. I tako ubacujete neznalice i neradnike.
   To je PRAVDA nove vlasti?

  • Gospar Veko,da bi ste realizirali vašu ponudu…morat ćete se prije obratiti saraču da vam uzme mjeru za drveno sjedalo…preko kojeg će te realizirati “preseljenje” trenutačne aktualne vlasti Kotora-u opoziiju,po recetu-meraku Suverena…koji obeća-puku oliti pučanima dijela Boke-liši Tivata-(ko zna…ako Snježana ne pane na koljena u Tivat-zbog neposluha..”da oprosti arabima tiket-loz na iznos od pet meleona eruća narodnije pineza naseljenog mjesta Teodo?)- smjenu vlasti u Budvi i Kotoruu-još u maju ove godine…sa rokom od tri mjeseca-oliti do kolovoza ove godine..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].