Sekcije primarne prevencije u školama i zajednici

0
drogama reći ne!

Snežana Stevović

Snežana Stevović-Janković

Početkom drugog školskog polugodišta nastavljaju se i aktivnosti kancelarije za prevenciju narkomanije u saradnji sa kotorskim školama i savjetovalištem za mlade kotorskog Doma zdravlja.

Programi između ostalog podrazumijevaju sekcije primarne prevencije u svim osnovnim školama i sekcije prevencije u zajednici koje se realizuju sa srednjoškolcima, podsjetila je za Skala radio Snežana Stevović-Janković, sociološkinja u kancelariji.

Teme koje će u drugom polugodištu biti obrađivane su provježbavanje u praksi o socijalnim aspektima bolesti zavisnosti, uvid u postojanje nasilja u školi i odnos učenika prema tome, razvijanje i značaj timskog rada, prepoznavanje vršnjačkog pritiska.

Povodom jubileja deset godina rada, aktivisti kancelarije u saradnji sa profesorima i srednjoškolcima će pripremiti predstavu u Centru za kulturu.

Stevović-Janković nadalje najavljuje nastavak saradnje sa stručnim timom savjetovališta za mlade Doma zdravlja, koji vodi dr Vesna Mačić sa kojima će se realizovati radionice na temu nasilje u porodici, pasivno pušenje i negativan uticaj duvana na zdravlje, oblici rizičnih ponašanja.

U Makodoniji u  Tetovu će se od 7. do 13 februara realizovati seminar koji se tiče analize položaja mladih u regionu i Evropi koji su van sistema formalnog i neformalnog obrazovanja, a samim tim i bez zaposlenja.

Crnu Goru će predstavljati tročlani tim u kome su  predstavnici kotorske kancelarije za prevenciju narkomanije, Ministarstva rada i socijalnog staranja i jedne gimnazije iz Podgorice.

Od posebne je važnosti da se zajedničkim analizama pokušaju pronaći faktori koji utiču na pomenuti problem, kao i način njegovog rješavanja, smatra Stevović-Janković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]