ŠEKI RADONČIĆ, OTVORENO: “Mi u Crnoj Gori, kao i u BiH, znamo da je SPC uvijek bila udarna igla ‘srpskog svijeta’ i svega onog što se dešavalo devdesetih – i genocida i strašnih zločina…”

6

Radončić je istakao i kako je Crna Gora danas – Crna Gora u dva rova. Kako je naveo, u jednom su crnogorski suverenisti, a u drugom pripadnici ‘srpskog svijeta’ i ‘Otvorenog Balkana’.

Potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crke u Podgorici izazvalo je burne reakcije. Najglasnije je odjeknula inicijativa DPS-a, SDP-a, SD-a i DUA za izglasavanje nepovjerenja Vladi, uz obrazloženje da je jučerašnjim pitanjem izgubila legitimitet. Tim povodom je zakazana i vanredna sjednica Parlamenta za 19. august. Premijer Dritan Abazović kazao je da mirno čeka sjednicu, te istakao da su svi politički prioriteti, uključujući i pitanje regulisanja odnosa sa vjerskim zajednicama, završeni ili privedeni kraju.

Novinar i publicist Šeki Radončić je za Dnevnik 3 FTV-a kazao kako je Abazović ovim Crnu Goru isporučio i Srbiji i Rusiji na tacni te da je udario na temeljne vrijednosti Crne Gore: “Na SPC je prebacio preko 50 kvadratnih kilometara zemlje, brojne crkve i manastire, kulturna dobra, historiju i kulturni identitet Crnogoraca. To je pokušaj asimiliranja Crnogoraca pravoslavne vjere – u Srbe. To je paljenje novog fitilja za nove podjele u Crnoj Gori”.

Radončić je istakao i kako je Crna Gora danas – Crna Gora u dva rova. Kako je naveo, u jednom su crnogorski suverenisti, a u drugom pripadnici ‘srpskog svijeta’ i ‘Otvorenog Balkana’.

Dritan Abazović je proizvod Aleksandra Vučića i Rusije, ustvrdio je Radončić. Vidjeli smo put kojim ide Dritan Abazović, u Srebrenici, podsjetio je, kada je pred hiljadama mezara, bez stida i emocije, govorio o genocidu počinjenom nad ljudima – a ne Bošnjacima i da ga nisu počinile vojske već politike: “Osim Dritana Abazovića, takvo nešto bi mogli izgovoriti samo Ratko Mladić i Radovan Karadžić”.

On nastavlja politiku degradacije Crne Gore, nepriznavanja genocida, nastavlja Radončić: “To je kontinuitet i on je instrument u rukama Beograda. On nije ni Sejdo Bajramović, ni Rahman Morina, ni Nemanja Kusturica – već je to sve troje“.

Što se tiče Abazovićeve smjene, a podnositelji zahtjeva imaju 36 od 41 potrebne ruke, Radončić smatra da će se toj inicijativi pridružiti manjinske stranke: “Tu dolazimo do broja 40. Treba još jedan poslanik, a Demokratska stranka je jako nezadovoljna Abazovićem. Mislim da je ovo početak kraja Dritana Abazovića”.

U Crnoj Gori će biti bunta i protesta, dodaje Radončić: “Mi u Crnoj Gori, kao i u BiH, znamo da je SPC uvijek bila udarna igla ‘srpskog svijeta’ i svega onog što se dešavalo devdesetih – i genocida i strašnih zločina”.

Za to što je patrijarh bez kontrole i najave ušao u Crnu Goru – Radončić kaže da je Porfirije nevaspitan čovjek: “Ne dolazi se u tuđu kuću, a da se ne najavi. Ne dolazi se u tuđu kuću, a da se ne pita ima li bujruma”.

“Iza brda se valja pokušaj da se BiH i Crna Gora rasparčaju, da dođe do novog, kontrolisanog sukoba ili rata. To je očigledno. To Milorad Dodik ne krije, to Aleksandar Vučić ne krije, to Rusija ne krije – da se BiH podijeli na dva ili tri dijela. Iz Tirane stižu aspiracije na neke crnogorske teritorije, Srbija kidiše na sjever i jug – i oni to ne kriju”, upozorio je na kraju Radončić i još jednom naglasio da je SPC ideolog tog razbijanja, a da će međunarodni faktor – koji ne vodi baš mnogo računa ni o BiH ni o Crnoj Gori – spriječiti eskalaciju, prije svega zbog sebe, jer iz svega je, tvrdi, Rusija i pokušaj destabilizacije EU-a.

https://federalna.ba/storage/fresh_articles/d3%20radoncic.mp4

6 KOMENTARI

 1. !!!RADONČIĆ PIĐE SAMO ISINU,NA KOJU JE “PEČAT ZVEKNUO” NAŠ MILO-3O.OKTOBRA.2O2O GODINE U POVODU SMRTI AMFILOHIJA!!! NOTA BENE:”DA ĆE ISTORIJA DATI SVOJ SUD-O RISTOVIM ZASLUGAMA KOJE SA MILOM UČINIO I DONIJELI CRNOJ GORI SAMOSTALNOST-POTVRĐENA NERUŠENJEM ONE LAME OD SPLAČINA NA RUMIJI!!!OBLOŽENA “PALU TICAMA” KOJE TICE “KAKE”!!!

  • Jole nisi tako zborijo kad si vikara sklanjao.
   Jesu li galebovi kakali tada ?
   Lepršaj malo široke gaće
   lumpen proleteru iz ONO.

 2. U SPCi su svi nikogovići i ništa roba, probisvjeti neobrazovani i bezobrazni!
  Zalud im je sve, niko nikada više s njima u družinu neće, smrdljivi su i ogavni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]