Sekulović: Svako prekoračenje policijskih ovlašćenja biće strogo sankcionisano

0

Policajci moraju u svakoj situaciji poštovati ljudska prava i slobode, svako prekoračenje ovlašćenja će biti strogo sankcionisano, a javnost i svi društveni subjekti treba da daju doprinos poštovanju policijskih službenika i zaštiti njihovog integriteta, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa članovima Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Kako je saopšteno iz MUP-a, sastanak je bio prilika da se afirmišu zajedničke vrijednosti i principi, a Sekulović je istakao punu otvorenost i spremnost za intenziviranje saradnje sa Savjetom, čemu će doprinijeti usvajanje novog Zakona o unutrašnjim poslovima, kao i imenovanje kontakt osobe u Ministarstvu za saradnju sa Savjetom.

“Od naše zajedničke posvećenosti zavisiće profesionalizacija policije, poboljšanje politika u oblasti policijskih poslova i povjerenje javnosti u naš rad”, naglasio je ministar.

Članovi Savjeta su pozdravili najavljene izmjene, koje će donijeti Zakon o unutrašnjim poslovima, a kojima će se potvrditi opravdanost postojanja Savjeta i dalje jačati njegova uloga, posebno kako bi se unaprijedilo postupanje po upućenim preporukama.

Na sastanku je konstatovano da postoji prostor za unapređenje međusobne saradnje, kroz zajedničke programe i obuke na temu ljudskih prava i poštovanja međunarodnih standarda. Takođe, iskazana je potreba da se ulože dodatni napori na jačanju uključenosti rodne politike u policiji, kako bi se unaprijedila vidljivost žena, ali i pripadnika manjinskih naroda.

“Imamo zajednički cilj i obavezu – da reagujemo blagovremeno i efikasno, kako bi spriječili svaki vid policijskog postupanja koje kompromituje i krši ljudska prava i slobode”, zaključeno je na današnjem sastanku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].