Selaković: Brutalne laži “Vijesti” o susretu sa vladikama

3
Selaković

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković odbacio je danas kao najbrutalnije laži i neistine navode u tekstu crnogorskih “Vijesti” pod naslovom “Sukob Amfilohija i Vučića oko državnog udara”.

“To su najbrutalnije i najmonstruoznije laži i neistine koje je ikada iko mogao da objavi, a pogotovo kada je u pitanju odnos naše države, države Srbije i SPC”, poručio je Selaković u izjavi za Tanjug.

* * *

Mitropolit SPC Amfilohije teško je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ustvrdivši da je “učestvovao u kreiranju državnog udara u Crnoj Gori”, pišu podgoričke “Vijesti”. Na to je reagovao generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković koji je ocijenio da je riječ o “brutalnim lažima”!

U tekstu se navodi da je poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Amfilohije optužio Vučića da je učestvovao u kreiranju državnog udara sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem pišu”Vijesti”, pozivajući se na “više izvora iz crkvenih i političkih krugova”.

Ti izvori navode da Amfilohiije smatra da je “Vučić odgovoran i za to što su lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni na po pet godina zatvora”

Povodom ovog teksta reagovao je i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. On je odbacio  kao najbrutalnije laži i neistine navode u tekstu crnogorskih “Vijesti” pod naslovom “Sukob Amfilohija i Vučića oko državnog udara”.

“To su najbrutalnije i najmonstruoznije laži i neistine koje je ikada iko mogao da objavi, a pogotovo kada je u pitanju odnos naše države, države Srbije i SPC”, poručio je Selaković u izjavi za Tanjug.

On kaže da je u obavezi da reaguje kao čovjek koji je prisustvovao sastanku predsjednika Republike sa vladikama i članovima Svetog arhijerejskog Sabora i kao neko ko je predsjednikov blizak saradnik navodeći da ne pamti da je ikada pročitao brutalnije i veće laži objavljene o jednom događaju čiji je bio svjedok, a kome, kako navodi, može da posvjedoči još oko 50 ljudi koji su bili prisutni.

Prema Selakovićevim riječima, u tom tekstu gotovo da ne postoji nijedan jedini pasus, nijedna rečenica, u kojoj nema laži, u kojoj nema neistine.

“A istina je potpuno suprotna od onoga što je u tom tekstu navedeno. Istina je da je predsjednik Vučić došao da razgovara sa vladikama naše crkve i patrijarhom, da je nekoliko najmanje pet puta u toku toga sastanka rekao da je došao ne da bilo šta traži, već naprotiv da odgovara na njihova pitanja, da razmjenjuje argumente i govori o poziciji naše države po pitanju najvažnijeg državnog pitanja, a to je Kosovo i Metohija”, ukazao je Selaković.

On napominje da vladike nisu bile jedinstvene u svom stavu i da su nastupali sa drugačijim pitanjima, sa drugačijim stavovima, ali, kako kaže, “daleko od toga da je tu bilo gluposti koje su pomenute, kao što je mahanje nekim papirima iz tajnih, odnosno službi bezbjednosti, da je tu bilo povišavanja tona ili prozivki po onim osnovama koje su navedene u ovom tekstu”.

Selaković objašnjava da je istina da je predsjednik Vučić od papira izvadio Rezoluciju 1244 i pravilno je citirao, jer se pokazalo da oni koji su je citirali nisu u njenu sadržinu upućeni ili vjerovatno nisu ni pročitali.

Takođe, kako navodi, predsjednik Vučić od papira vadio je i Briselski sporazum, jer je neko od prisutnih rekao da je Briselskim sporazumom ukinuta svaka srpska škola, svaka ambulanta, ili svaki vrtić na Kosovu južno od Ibra.

“To je potpuno netačno pa ih je argumentima, onim što piše u Briselskom sporazumu uvjeravao u potpuno suprotno, kao i izvještajem o tome koliko je država Srbija od 2014. godine kada je Vučić postao predsjednik Vlade ulagala i koliko ulaže u Kosovo i Metohiju, a u cilju da održi na KIM i naš narod i našu crkvu i na određeni način preko njih i prisustvo naše države”, prenosi Selaković.

On ističe da je sve ostalo što je rečeno u ovom tekstu pisano očigledno sa ciljem da svađa srpsku državu i srpsku crkvu, da sije razdor među onima koji treba da budu jedinstveni kada se borimo protiv onoga teškog bremena koje je nasleđeno iz prošlosti.

“A najžalosnije je što ovakvi tekstovi upravo dolaze od Đilasa i Đilasovog kuma, onih koji bi da iskoriste i srpsku crkvu u obračunu sa politikom koja im je oduzela ogromne privilegije, koja im je onemogućila da na vlasti stiču po 500 miliona evra prometa svojih firmi dok obavljaju visoke državne funkcije i da na takav način pune svoje džepove, lično se bogate, apsolutno ne mareći ni za interese naroda ni za interese države”, ocenio je Selaković.

Tanjug
aktuelno.me

3 KOMENTARI

  1. …đe ti je zapelo u grakalice-te ni slova neizbleja u obrani srpstva i kosova…i onga popa..te te pokrstio u svetoga nikolu..na velje poklade…kad zvona ne zvone?

  2. Sadašnje Vijesti su smeće od novina,
    Jedina im je preokupacija pisati paranoično loše
    o državi Crnoj Gori i o predsjedniku Milu Đukanoviću.
    A neće ni riječi da napiše o drugoj strni u negativnom kontekstu.
    Evo i u Srbiju ih smatraju za smećem od novina.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.