Septembarske brojne aktivnosti kotorskog Crvenog krsta

0

Ilko Marović

Ilko Marović

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor poslije dugog toplog ljeta nastavlja aktivnosti i u subotu 12. septembra na Svjetski dan prve pomoći u OŠ “Veljko Drobnjaković” u Risnu, kao i u OŠ “Savo Ilić” u Dobroti, aktivisti ove organizacije će održati prezentaciju pružanja prve pomoći, spašavanje utopljenika, rad sa lutkom i teorisko predavanje jednog ljekara.

Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze je 14. septembra, a period od 14. do 21. septembra je nedjelja borbe protiv tuberkuloze.

”Tih dana ćemo pred vratima grada dijeliti flajere, a jednog popodneva ćemo u našoj sali u Domu Crvenog krsta u Škaljarima organizovati predavanje na tu temu”, kazao je za Skala radio Ilko Marović, sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta.

Marović izdvaja i aktivnost za  Parking dan kada će aktivisti Crvenog ksta na glavom parkingu u Kotoru, ispred gradskih vrata, na svom štandu,  prolaznicima mjeriti krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Pored toga Crveni krst se bavi sakupljanjem polovne robe, pa bi aktivisti donijeli određen broj odjela, mantila, kaputa i ženskih u domu Crvenog krsta, uz poziv građanima da dođu i probaju ovu robu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]