Sestra Anđelika oduševila publiku u tuškoj katedrali

1
sa gostovanja u Tuzima

Marina Dulović

U okviru Bijenala Crnogorskog teatra, ansambl Muzičke škole iz Kotora u nedjelju 14. oktobra je u Katedrali u Tuzima izveo Pučinijevu operu “Sestra Anđelika”.

Peto po redu izvođenje ove opere predstavlja veliki poduhvat za školu i “čast je što je selektorka Lidija Dedović prepoznala značaj nove forme muzičko-scenskog dijela i uvrstila operu u Bijenale Crnogorskog teatra”, kazala je za Skala radio Marina Dulović, direktorica Muzičke škole.

U glavnoj ulozi bile su Milica Zdravković i Amanda Stojović, a režija je povjerena režiseru Petru Pejakoviću.

Preostale uloge su ženske i pokrivaju ih bivše i sadašnje učenice škole iz klase profesorke Mirele Šćasni, instrumentalni dio povjeren je Dejanu Krivokapiću, Angeli Mijušković i Ani Mihaljević, a hor je pripremila profesorka Laura Jovanović.

U toku ove školske godine planirano je više gostovanja pomenute opere, a za sada su aktuelni pozivi iz Austrije i Italije.

1 KOMENTAR

  1. * Dobra osoba *

    * Iznad nas,u nama,medju svima,pa i s vama blagodetnog Boga carstvo je.Planine visoko kvalitetne ispase napasaju sve krajolike zemaljske i nebeske.Ko je taj sto zbunjuje?,satana mu jeste ime,biti ponosan od djavola je.Hristos,krvlju iskupio i oprao tvoju dusu jeste,sva prokletstva i grehe,Isus na krstu odnese.Oko srca sada toplo je,i u dusi(umu) sada mir je,Gospod s desne strane Boga na nebu je.Ljubav u ljubavi sa ljubavlju jeste,Hristos,isceljenje unutra oslobodio je,cista savest glas Boziji je.Duh Sveti (od Boga zavisi kako,kada i gde),posle korisnog,na izgradnju razgovora,ovim recima ohrabruje : “ voli vas Gospod “,i Bogu tvome dobro je.Izmedju ostalog,dobro je Gospodu svome Bogu moliti se i zahvalan biti,Bibliju citati,i u crkvu(u hriscanskoj zajednici biti)ici.Pored vase,i mana nasa sada karana je.Gospod mrzi zlo,Bog vas ljubi,ja vas ljubim,pozdravljam i pojem. * U zdravlju neka vam je sve! *

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].