Śetite se 5. decembra kako vam je bilo 5. septembra!

5

Piše: Sreten Vujović

Na izborima 5. decembra, treba se priśetiti 5. septembra

Na lokalnim izborima u Prijestonici imamo 7 partijskih izbornih lista i jednu koalicionu Socijaldemokrata i Liberalne partije. Očekivalo se da koalicione liste budu šire, međutim kako narod kaže: „Obavljenome poslu nema mane!“ Nadajmo se da nas uskogrudost i isključivost neće dovesti u situaciju da kažemo kako su poslije izgubljene bitke „svi generali pametni“! Ono što uliva nadu jeste nepostojanje euforičnosti u predizbornoj kampanji, dok neki spotovi izazivaju, u najmanju ruku mučninu! Na jednom spotu „promoter“  kaže: „Ne nosi se crnogorska zastava oko struka, već „ovđe“, i udara se u „junačka prsa”, tamo đe bi trebalo da bude srce! U taj prazan prostor,  nijesam mogao zaviriti, ali sam vidio više njihovih glava i ispred njihovih prsiju srbijanske trobojke, na Amfilohijevim litijama u drugim „prigodnim“ situacijama! O nedostatku  organa na koji se pozivaju, a u kome „čuvaju“ crnogorsku zastavu, nećemo govoriti! Važno je da ne mogu  doživjeti srčani udar, već samo udar grudnoga koša! Tome śedoči 5. septembar i trovanje građana  Cetinja i Crne Gore, te napokon  predaja Cetinjskog manastira  crkvi Srbije, jer grobljanske crkve i kosti naših predaka su već prodali državi Srbiji, preko filijale njene crkve, koju lažno imenuju kao Mitropoliija crnogorsko primorska!

Ako je dio građana Cetinja, koji je, kako kažu glasao srpsku URU i srpske Demokrate bio u zabludi, misleći da  predstavljaju zdravo tkivo, koje će  prekinuti 30-godišnju  dominacjiju DPS-a, valjda su ih šok bombe, suzavci, gumeni meci dozvali pameti! DPS ima svoje stabilno biračko tijelo, njemu ovi zavedeni birači mogu nauditi jednako koliko je onaj ljubomorni muž naudio svojoj ženi kada je otišao da samoga sebe kastrira! Osim toga nemamo „rezervne“ Crnogorce, a za spas države moramo sa nekim praviti koalicije: sa DF-om (Dražinim frontom) ili njihovim podmlatkom Demokratama ili URINIM pristalicama, svakako ne, jer su svoju anticrnogorsku ulogu jasno pokazali!

Odluka birača bi bila značajno opuštenija da su i ostale partije sa crnogorskim predznakom ušle u koaliciju, jer to nije predstavljalo problem u drugim opštinama! Razlog zašto se to nije desilo zahtijeva širu elaboraciju! Ono što smatram, kao čovjek čija je partija Crna Gora, jeste da koalicije  u dobrom dijelu pokazuju manje uskopatijskih aspiracija i veću želju da se istakne ono radi čega partije i postoje: dobrobit sredine u kojoj djeluju.
Siguran sam da će nakon izbora koalicija biti neophodna, ali ostaje pitanje: da li se moglo još bolje. Svjedočimo i podijeljenosti unutar crnogorskog biračkog tijela! A možemo li nešto naučiti od ove svetosavske vlasti, koja na političkoj sceni djeluje kao „rogovi u vreći“!?  Možemo! Kada  je u pitanju crkva Srbije ili ideja tzv. Srpskog sveta, svi su kao jedan, premda imaju makar 4 „rezervne“ domovine! Oni su jedinstveni u osvajačkoj i otimačkoj politici, a mi  teško postižemo minimum jedinstva  u odbrani jedine naše kuće, jedine naše domovine! Samo  površnim uvidom u rezultate prethodnih lokalnih izbora, lako se da zaključiti da je gotovo 400 glasova „prosuto“, štetovano! Da se između tih, suverenističkih  partija napravio koalicioni sporazum, bilo bi drugačije; svaki glas manje na suverenističkoj strani je glas više za one druge! Naša slabost je njihova snaga! Najviše čudi zašto Ekološka knjaževina Stara Crna Gora nije mogla ući u koaliciju sa LP, budući ona po pitanju ekologije ima gotovo identične stavove kao  Hajdukovićeva organizacija! Izostanak ove saradnje čudi tim prije što je gospodin Hajduković intelektualac od formata, a ne neko ko nije u stanju sagledati objektivnu situaciju!

Koalicija SD i LP pokazuju da je moguće postići dogovor oko vrijednosti koje nadilaze lične ili partijske interese, a tu je  i alternativa! Liše  slugu  Vučićevog Srpskog sveta prevareni  cetinjski birači imaju izbor!

Zato: Na izborima 5.decembra, treba se priśetiti 5. septembra! Takvo priśećanje, nakon što smo preživjeli trovanje, može djelovati ljekovito!

5 KOMENTARI

 1. Znaju Cetinjani đe je sunce i okle sviće.
  Lovćen je njima najbliže.Srećno Cetinjani .
  Pometite četnike i izdajnike.

 2. Pravo da Vam kažem volio bih da je korona virus posjije 30 avgusta prosle godine na mene ostavila trajne posljedice na čulo mirisa.
  OTVORI PROZORE CRNA GORO

 3. S r e t e n e dragi!
  Slika ti je bila suvišna!
  Imaju mnogi ogledalo kući.
  Znaju oni đe su “zajahali”!
  Mnogi na Cetinje su preletačevići!
  Rukujemo se sa mnogima….
  Svaka čast za tekst!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]