Simonović: Vaterpolisti i rukometašice biće naši najveći aduti u Tokiju

0
Dušan Simonović

Kalendarska godina koju pratimo najteža je, ne samo za crnogorski sport u njegovoj istoriji. Tokio čeka olimpijce. COK stabilan i sportistima posvećen.

Sjećajući se teških poratnih godina, odnosno okajavajući grijehe slobodoumnosti veliki naš pisac Borislav Pekić je napisao čuveno djelo “Godine koje su pojeli skakavci”. Vjerovatno je mali broj ozbiljnijih ljubitelja knjige kojima bi trebalo prepričavati šta tamo piše, ali nešto slično bi mogao skoro svaki crnogorski, pa i svjetski, sportista, sasvim sigurno da napiše za kalendarsku godinu sa kojom se pozdravljamo.

E upravo je Dušan Simonović malo izmijenio Pekićev naslov knjige elaborirajući mini intervjuem sportsku 2020. godinu. Ovo je godina za zaborav. Ne samo u sportskom smislu, već i u životnom. Mnogo je ova pandemija sve usporila, odložila, otkazala… Mnogo je i dragih nam ljudi odnijela. Jednostavno, čovječanstvo je zarobljeno i grčevito se “bori za vazduh” kako bi se figurativno moglo reći.

“Održaće se Igre u Tokiju i biće najskuplje u istoriji sportskih takmičenja i zato, uz čestitku predstojećih praznika, želim da osnažim naše sportiste da kroz kvalifikativna takmičenja dođu do olimpijske vize, iako znam da je u neizvjesnost najveći protivnik. Takođe neizvjesnost i odlaganje Olimpijskih igara negativno utiče na sportiste čije vrijeme curi i stvara atmosferu žala zbog situacije u kojoj smo se našli”, rekao je Simonović.

Od koga očekujete da stane pod zastavu u zemlji izlazećeg sunca?

“Konkretno, vaterpolisti i rukometašice su naš najjači adut. Ne samo za učešće već i da od njih uvijek očekujemo vrhunske rezultate i medalje, kao što je bilo u prošdosti. Takođe, mislim da ima još sportista koji imaju realne šanse da se kvalifikuju na Olimpijske igre.”

Simonović je za “Dan pričao kako je pandemija uticala na rad Olimpijskog komiteta Crne Gore, ali i uvjeravao da je finansijska godina pozitivno zaokružena, da su sportisti stipendisti redovno finansirani, da su sve obaveze uredno izmirene i da s posebnom mirnoćom ulazi u 2021. godinu.

“Iako je mnogo društvenih problema mi u narednu godinu ulazimo u potpunosti spremni. Istina je da smo izgubili neke od sponzora, ali je takođe tačno da imamo ozbiljnih partnera sa kojima će mo uskoro potpisati sponzorske ugovore. Naravno, tu je i odnos saresornim ministarstvom, odnosno državom sa kojim smo uvijek imali korektne odnose. Međunarodni olimpijski komitet je velika sportska porodica i veoma vodi računa o svakoj njenoj članici. I zahvalni smo im zbog toga”, rekao je Simonović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].