Simović: Dosadašnji rezultati garancija efikasnog odgovora na predstojeće potrebe

0

 

Inspekcijske službe dale su značajan doprinos ukupnim naporima za suzbijanje epidemije COVID-19, ocijenio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović na sastanku sa rukovodiocima inspekcijskih organa.

“Ublažavanje mjera zaštite od COVID-19 i ponovno pokretanje rada brojnih djelatnosti, predstavlja veoma zahtjevan proces, a dosljedna implementacija i kontrola veliki izazov sa epidemiološkog stanovišta. Upravo zbog ovakvog stava struke organizovan je i ovaj sastanak sa rukovodiocima inspekcijskih organa, na kojem se raspravljalo o brojnim organizacionim, normativnim, tehničko-tehnološkim i drugim izazovima u kontroli primjene donesenih mjera, kako bi se na najbolji način odgovorilo sadašnjim i budućim izazovima”, saopšteno je iz Vlade.

Simović je ukazao na značaj savjetodavne i preventivne uloge inspekcijskih organa u kontroli primjene donesenih mjera i značaj daljeg odgovornog odnosa i građana i potrošača, očekujući da poslodavci budu primjer iskazane odgovornosti – i prema zaposlenima i prema potrošačima, odnosno korisnicima usluga.

„Dosadašnji rezultati i iskazana posvećenost, najbolja su garancija da ćemo u i narednom periodu efikasno odgovoriti potrebama koje su pred nama“, zaključio je Simović.

Sastanku su prisustvovale i ministarke ekonomije i javne uprave Dragica Sekulić i Suzana Pribilović i direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]