Sindikat doktora medicine: Traže veće plate, bolje uslove u bolnicama…

0

Sindikat doktora medicine uputio je dopis novoj ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović tražeći sastanak, na kojem bi predstavili zahtjeve za veće plate i koeficijente zarada, rješavanje stambenog pitanja i bolje uslove u bolnicama, kako bi se spriječilo napuštanje zdravstvenog sistema.

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović-Samardžić kazala je za Dan da očekuju da novo rukovodstvo Ministarstva zdravlja počne sa rješavanjem nagomilanih problema u sistemu.

“Naši ciljevi su unapređenje socio-ekonomskog položaja ljekara, sprečavanje daljeg odliva ljekara, kroz povoljnu stambenu politiku, kao i uređenje zdravstvenog sistema uvođenjem protokola i normativa u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite”, kazala je Popović-Samardžić.

S obzirom na to da je nova ministarka iz redova ljekara, kako je istakla, u Sindikatu vjeruju da će biti značajno lakše raditi na unapređenju zdravstvene zaštite, “jer joj problemi u crnogorskom zdravstvu nijesu nepoznanica”.

“Vjerujemo i nadamo se uvrštavanju ljekara u Zakon o zaradama u javnom sektoru, te regulisanju koeficijenata shodno nivou odgovornosti i kompleksnosti posla koji obavljamo, kako i sam zakon kaže. Nadamo se ukidanju zelenaških, ili kako ih mi volimo nazvatirobovl asničkih ugovora kroz povoljnu stambenu politiku za ljekare. Uzdamo se u profesionalan rad koji će za razliku od prethodnog ministra Kenana Hrapovića zapošljavanje u zdravstvu i izbor direktora u zdravstvu odvojiti od uticaja politike i političke pripadnosti. Sve će to doprinijeti većem nivou kvaliteta koji će osjetiti ne samo zaposleni u zdravstvu, već i sami građani. Ovim pristupom ćemo spriječiti da najbolji od nas odlaze iz Crne Gore”, kaže Popović-Samardžić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].