Sindikat medija: Uvrstiti medijske radnike među prioritete za vakcinaciju

0

Sindikat medija Crne Gore, kao organizacija koja okuplja više od polovine zaposlenih u medijima, uputila je danas inicijativu ministarstvu zdravlja da se medijski radnici uvrste u prioritetne grupe prilikom imunizacije stanovništva protiv Covid-19 infekcije, saopšteno je iz Sindikata.

Kako je javnost informisana, Nacionalna strategija za imunizacije protiv Covid-19 infekcije,  usvojena je na sjednici Vlade Crne Gore prošle sedmice. U tom, kao ni u propratnim dokumentima u kojima su navedene prioritetne grupe za vakcinaciju, ne pominju se medijski radnici kao prioritet, što je bio slučaj sa nekim državama u regionu.

“SMCG  podsjeća da su medijski radnici, pored drugih profesija, od izbijanja covid krize, na prvoj liniji odbrane sa važnim zadatkom pravovremenog informisanja naših sugrađana. Mnoge naše kolege i koleginice radile su bez slobodnog dana, u neizvjesnim uslovima, što ih nije spriječilo da budu na visini zadatka i da građanima i građankama donose svakodnevno vijesti o virusu i aktivnostima Vlade i nadležnih tijela u borbi protiv njega. Bez naših kolega i koleginica stanovništvo bi ostalo uskraćeno za veoma važne informacije tokom gotovo deset mjeseci. Sve ove aktivnosti podrazumijevaju svakodnevni kontakt sa velikim brojem ljudi i izvještavanje i iz područja u kojima je velika rasprostranjenost virusa”, poručuju iz Sindikata.

SMCG je pozvao ministarku zdravlja, Jelenu Borovinić Bojović, da revidira Akcioni plan vakcinisanja, na način da uključi medijske radnike kao prioritet, koji bi se, preko svojih redakcija dobrovoljno prijavljivali za vakcine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]