Sindikat prosvjete: Prekovremeni rad samo uz aneks ugovora

0

Zahtjev Sindikata prosvjete Crne Gore da se valorizuje dodatni rad prosvjetnih radnika, nije naišao, za sada, na razumijevanje predstavnika nove Vlade, zbog čega su u Sindikatu odlučili da prosvjetni radnici traže od poslodavaca anekse ugovora prije nego pristupe prekovremenom radu.

Kako je saopšteno u Sindikatu prosvjete, predstavnici su se sastali sa premijerom i članovima Vlade, 16. jaunara, ali nijesu naišli na razumijevanje za zahtjeve koje su upućivali i prethodnoj Vladi.

“Na vanrednoj sjednici Sindikata prosvjete koja je održana dva dana kasnije, odlučeno je da prosvjetni radnici u skladu sa Zakonom o radu, moraju od poslodavca dobiti najkasnije tri dana prije izvođenja prekovremenog rada, aneks ugovora”, navodi se u zaključcima sa sjednice Sindikata.

Kako se dodaje, zaposlenima se prije početka održavanja nastave u vaspitno-obrazovnim ustanovama, odnosno prije 25. januara, u pisanoj formi moraju uručiti odluke (aneksi ugovora) o izvođenju prekovremenog rada. Ukoliko ne, nijesu obavezni da pristupe izvođenju prekovremenog rada bez uručenog aneksa.

Konačna odluka o ovim zaključcima IO SPCG, biće donijeta na sjednici zakazanoj za 22. januar, na kojoj se očekuje prisustvo predstavnika Vlade CG.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].