Sitna pusula srbočetničko-klerofašističko-litijaškouličarskoj zbojni u Vladi CG i takozvanoj SPC

6

Sporad svega – od srbočetničko-klerofašističko-litijaškouličarko-otpadničkopodaničko-protivucrnogorske zbojne u Vladi, na čelu sa ”poštenim” a nesretnjim Albancom – javno i jasno ištem da se moje svetinje, i svih CRNOGORACAH i CRNOGORKI – vrnu u pośed države CRNE GORE, tj. da se otmu iz šporkih ruku zloradih zločezbina iz vaše takozvane SPC, tačnije – vaše pestokupljevinske Srbije!

Piše: Miodrag Draga Blažo’a BAJKOVIĆ – iz Građanah (svrh Oberah), Riječka nahija – atar Cetinja

Opetovaću i dalje ovo isto – dokle gođ bude potrebito zisto.

Prvijeh dana novembra mjeseca 1989. godine, jedna cetinjska vucibatina, tadanja tamošnja funkcionerska džukela, znamenita lopuža, ljudska ništaroba, dugogodišnji velji komunista, svaštočinasti srbočetničko-klerofašistički kolumnista, preobraćenik pa potom miljenik vražjih crnomantijaša iz takozvane SPC – na svoju ruku i bez imalo pravnoga osnova, što će reći protivuzakonito i na prijevarni način – učinje prijepis plemenske Crkve Svetoga Jovana Krstitelja iz Građana, i groba mojih predaka i roditelja – sa Prijestolnice Cetinje na tu sotonsku SPC.

Kad napisano stoji: sotonska SPC, potom nema tkz.; u drugojačem slučaju, uz SPC obavezno ispred ide tkz.; a kad ovo SPC neđe ugledate izdvojeno-usamljeno (a to je počesto) – komotno ga svakoji put čitajte: Srpska PROKLETA Crkva.

Čak je dva put zbiljski prokleta!

I, tamo-oni takvi iz takozvane SPC da u pośed drže moju crkvu i crkovnu portu! 

Neka dva prokletstva nekako poreknu.

Pri tom mogu da se na muke zateknu.

Iako su ober lažovi.

Doduše, pred nama koji smo ih odavno oftali – tamo-oni su samo obični lažovčići.

Ajmo dalje.

Crkvu Svetoga Jovana Krstitelja je (skupa sa ostalijema plemenicima) izgradio moj osmi predak još 1708. godine.

Njegovi potomci, moji preci su je sanirali, popravljali, čuvali i sačuvali.

Od njih nam je u našljeđe ostanuo crkovni pečat plemenske crkve.

Na čuvanje ga je mojemu prađedu podario i lično povjerio mitropolit crnogorski Mitrofan Ban.

Taj jedan jedini originalni primjerak crkovnoga pečata iz doba knjaževine i kraljevine Crne Gore, rabljenoga i pomeđu dva svjetska rata – pohranjen je u ladicu ili fijoku od kantunala pri koćeti u kamaru mojega doma.

Neka mi ga pri kušinu i glavi kad spim.

Današnji ključari i korisnici ove crkve, a pripadnici i obožavaoci takozvane SPC – nemaju originalni crkovni pečat.

Ako tamo-oni ikakvoga u moje selo uopšte imaju – taj može biti samo novokomponovani falsifikat (ka’ što im je svakoja srbaljska rabota).

Želja će ih zanavijek bit na ovi pečat iz naše kuće.

Glede same takozvane SPC – da još jedanput ukratko utvrdimo (samo) dio činjenica:

 • 1459. je ukinuta i nije postojala do 1557. (znači: dugačkijeh 98 godina Srbalji crkvu nema’u);
 • 1776. iznovice im je utuljena;
 • 1831. osnovana je beogradska mitropolija, koja se desetljećima potlje nije pitala od same sebe – bila je pod jurisdikcijom Carigradske patrijaršije (znači: dugačkijeh 65 godina tamo-oni iznovice crkvu nema’u).

Ukupno: 98 + 65 = 163 godine Srbalji su bez svojega crkovnoga šljemena.

Drugijema riječima: tretirajući ih ka’ podaničku marvu, Turci su Srbaljima, kad gođ im je šćelo bit drago – uvodili moratorijum na ”veru”.

I, tamo-oni takvi da u pośed drže moju crkvu i crkovnu portu! 

No, teke da je to po Srbiji bilo jedino uvođenje nezgodnih pravila u domen ljuckoga dostojanstva!

Stoljećima se tamošnja pučina nije pitala ni od svojija gaća na prkno.

I, tamo-oni takvi da u pośed drže moju crkvu i crkovnu portu! 

Nešto mi se učinje da Crnogorci niđe ništa i nigda od takvijeh problema u povjesnici nemadosmo.

Molim vas lijepo:

Građanska plemenska crkva i grob moje familije (i ostalih Crnogoracah i Crnogorki dukljanskoga porijekla iz Građanah – i svih nas po vaskolikoj Crnoj Gori) tijem temeljitim nagovorom treba da ostanu imovina-svojina takozvane SPC!

Dakle, da moje (i naše) svetinje ostanu, a neke tek da postanu – vlasništvo (što bi dostina rekla) Crkve Srbije, koja ima sramni i sramotni pedigre!

A, samo sam djeličak ”slavnoga” joj pedigrea naveo.

Nijednijem slovom ne spomenuh njezina nepočinstva, sumnjive rabote i potvrđena kriminalna đela.

Tamo-oni iz te takozvane SPC (koja ima samo polovicu temelja, a i ta polovica joj je rđava i antihrišćanska) – treba da u pośed dobiju crnogorske crkve i manastire, i grobove: slavnih, vazda slobodnih, dostojanstvenih, gospostvenih i gordih gorštaka, koji te crkve i manastire izgradiše i stoljećima braniše i odbraniše!

Znači: da se tamo-njima takvijema, odnosno – Crnoj Gori par excellence neprijateljskoj državi Srbiji – na dar (pre)dadnu dobra nacionalne kulture!

Naše svetinje i kultura da zapadnu toj pestokupljevinskoj raci!

Raci kojoj okiđena džoreća glava negda na zastavi stojaše, dok se ona na ”vetru” vijoriše!

Zjelo zanimljivo!

(Zjelo je stara crnogorska riječ koja znači: vrlo, veoma, izrazito.)

Sporad svega – od srbočetničko-klerofašističko-litijaškouličarko-otpadničkopodaničko-protivucrnogorske zbojne u Vladi, na čelu sa ”poštenim” a nesretnjim Albancom – javno i jasno ištem da se moje svetinje, i svih CRNOGORACAH i CRNOGORKI – vrnu u pośed države CRNE GORE, tj. da se otmu iz šporkih ruku zloradih zločezbina iz vaše takozvane SPC, tačnije – vaše pestokupljevinske Srbije!

Na to imam – i svi mi Crnogorci i Crnogorke imamo – pravicu!

I to – po svakojemu valjanom osnovu i pravičnom ovozemaljskom zakonu!

Naravna je stvar, o Božjim zakonima neću zborit.

U Božje zakone se pa još kako ”dobro razumije”: svekolika neopjevana družina teških ili veljih vjernika, i – ”divnih” bradatih crnomantijaša, rđavih službenika – rđave sektaške crkve Prokletoga Sava Mafijoza.

Svi čobani i cjelokupno stado te sotonske SPC su: sve sami (gorski) antihrist do (gorskoga) antihrista!

Takozvana SPC i njezini korisnici su: obična ali i sramotna prdnjava rabota od ”hrišćana”, tj. zastiđe hrišćanskoga svijeta.

I, tamo-oni takvi da u pośed drže moju crkvu i crkovnu portu!

Mimogred:

Isto takva nevaljatna zbojna, ka’ što je dio sadanje Vlade CG – śedi u poslaničkim klupama; to su oni đečki (četničići) i đojke (četnikušice) kojizi preklanik izglasaše onaj sramni Zakon o ”slobodi” vjeroispovijesti.

Klerofašisti.

Napomena (važna):

Ako kojijem slučajem, nekojemu ”stručnjaku” nampane da u komentaru ispod ovoga štiva: na ”filozofski” način a u pisanoj formi palamudeći – Crnu Goru (u kam stani udrilo) pod srpsku zemlju podvede; i odoka ”argumentovano” Crnogorce (daleko se kazalo) Srbaljima proglasi – pa, usljed toga nesojskoga ”posrbljavanja”, još i ustvrdi: kako mu je potom i logično da su manastiri, crkve i grobovi (u crkovnim portama) po Crnoj Gori – srpski, najprvo mora znat da:

Crnogorcu dukljanskoga porijekla nema više uvrede no kad mu neki Srbalj ili Posrbalj (kojega obraz očito ne smeta, i što je važnije – koji za činjenice ne haje) – domovinu Crnu Goru proglasi tuđom zemljom, a njega nazove: Srbalj !!!

Priđe no nešto tako ”pošteno” lane i onako se ”znaveno” (verbalno ili u pisanoj formi) izbrabonjči, neka najprvo pokuša zamislit situaciju – da njemu Srbalju ili Posrbalju (kad već ovizi drugizi ote pa ote da su u isti kumbulj sa ovijema prvima) neko kaže, što bi već bilo samo jasno suočavanje sa suhim činjenicama – da je on:

Bugar (posrbljeni)!

(Ako se početno slovo u ovom slučaju napiše malijem ”b”: bugar – ondar ima jedno sasma drugojače značenje; doduše (već rečeno) – Srbija je taj ”lik” bugara negda na svojoj oficijelnoj zastavi imala i ponosito držala.)

Ili Cincar (posrbljeni)!

Ili Rom (posrbljeni)!

Ili Turčin (posrbljeni)!

Ovo potonje pak znači: da je taj nekoji Srbalj (ka’ subjekt) zakučio glavni gen od Turakah, tj. da je on potomak nekojega od one negdanje tamošnje mlogobrojne do bezbrojne tursko-srpske (tokom dugačkijeh pet stotinah godinah) vanbračno rođene đece!

Ukratko, takvijeh insana ka’ Srbalja:

Niđe nema da po zemlji tako ”sobrazno” bosi gaze, i ploveći bezvodnim oceanima svoje prazne lađe tuđijem dobrom dobro ”paze”.

Niđe nema njima slične sorte da zrakom leti, koja bi bez oba svoja krila podaleko da preleti.

Niti se Mliječnijem putom iko tako ”časno” vrti, niti mračnijem svemirom od njih više šklapatorski prti.

aktuelno

6 KOMENTARI

 1. ?JUL MJESEC-MJESEC BEZNAĐA!

  1.BERLINSKI KONGRES 13.JUL.1878 GODIE!?

  2.12.JULA.1941 STVORENA Petrovdanska Fšistička Crna Gora -Viva vero Montenegro ,koju je je “PRI OKOTU krstio crnogorsko ser pski vladika-ROĐENI BOKEZ iz Stoliva joanikije Lpovac-“RATNI ZLOINAC”!?

  3.POSLIJED BILEĆKOG USTANKA 18.JUNA.1941 I KOTCKE JAME U REŽIJI GATAČKIH USAŠA-FAZLAGIĆA KULE-KONAČNO U CRNOJ GORI JEDINI ORGANIZOVANI /OD VARDARA DO TRIGLAVA/ORUŽANI USTANAK 13.ULA.1941 GODINE-DILJEM CRNE GORE!!!!!

  A ĐE SMO DANAS???…PAPIMO “ZARAĐENO U ABLEJANJE-KONTRAREVOLUCIU-ZA BOLJE SJUTRA “VOĐAMA ABLEJANJA”!!!?

  A ĐE SMO DANAS!?

  “MI GRADIMO,MI RADIMO I USOUT PLJAČKAMO-SVE OVJERENO U VRHOVNIMA SUDOVIMA I TUŽILAŠTVIMA PARTIJA NA VLASTI-SA I BEZ KOKARDAMA!!!?

  P.S.
  ZNA LI SE,KO ĆE OVE GODINE NA DAN 12.JULA.2O22 (UMJESTO MIOMIRA-12,JULA.2O16 MUGOŠE/DPS-a/)-DA PROSPE CVIJEČE LJUBAVI NA JAMU KOČEVSKI ROG ĐE NIM-!ĐECA ZAVEDENA…NJIH 18.5OO:NJIH ČDNIH SPAVA-DOMOBRANA,SRPSKE VIJSKE U OTADŽBINI I 1OOO ČETNIKA!?
  SKORO DA SE ZSKUNEM U VAŠE OBRAZE-DA SU OvA 1OO”crnogorci”!?

 2. A ko je posrbio te Bugare ,Cincare ,Rome Turke ,Crnogorce kad nije nidje bilo ni srpske Crkve ni srpske Drzave ni srpskog Naroda.
  Ko i kako kumim te bogom.?
  Da bi neko nekoga posrbio mora da bude jaka drzava ,jaka vjera i vecina naroda koja to radi .
  Kao Turci jaka sila drzava vjera brojcano nadmocnije i poturcili su dio stanovnistva,
  Alo ko onda posrbi te nesrbe.
  Meni se cini da u Crnoj Gori postoje rasrbice jer izvorni Crnogorci su bili veci Srbi od Srba iz Sumadije e odatle je srpstvo u Crnoj Gori jer su je Srbi i stvarali.

  • Ovđen su Crnogorci pestokupljevino XXY!
   Srpstvo je arlauk tebe i derana litijskih,
   usraša SPC !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]