Sjajan nastup Kotorana na karnevalskom điru u Veroni, Veneciji i na Rijeci

0
sa Riječkog karnevala-grupa "Karampana" (foto Nikola Di Giusto)

Maja Petrović

Maja Petrović

Sa karnevalskog đira iz Verone, Venecije i Rijeke, prepuni utisaka rano jutros su se vratili: Gradska muzika, “Feštine” mažoretke i karnevalska grupa “Karampana”.

Oko dvije stotine hiljada ljudi učestvovalo je na karnevalu u Veroni.

Karnevalska povorka je bila duga oko 7,5 kilometara.

Prema riječima Maje Petrović, koja je pratila “Feštine” mažoretke, slike i doživljaji su za nezaborav, a mažoretke i Gradska muzika u najboljem izdanju predstavili su Kotor i Crnu Goru.

Njihov nastup bio je nagrađen velikim aplauzima, a nakon Verone novi doživljaj bio je tradicionalni venecijanski karneval sa kojim i za koji živi Venecija, kazala je Petrovićeva.

Sve je bilo u znaku karnevala, počev od ugostiteljkih i trgovačkih objekata do same povorke i brojnih posjetilaca.

Na jubilarnom 30. Riječkom karnevalu na kome je učestvovalo blizu 200 maškaranih grupa, Kotorani su bili veoma zapaženi.

Najstarija karnevalska kotorska grupa “Karampana”, kao i uvijek originalna i vesela, dočarana je duh kotorskih fešti, a sa svake bine pozdravljen je Kotor i Crna Gora, ispričala je za Skala radio Maja Petrović utiske sa karnevalskog đira iz Verone, Venecije i Rijeke.

sa Riječkog karnevala - "Fešta" (foto Nikola Di Giusto)

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].