Sjutra će biti sjednica SO Kotor, a možda i neće

4
Kotor

Za petak 16. novembra najavljena je XVII sjednica SO Kotor.

Nije završena ni ona prethodna, a najavljena je naredna sa obilatim dnevnim redom.

Početak je uobičajno u 9 sati.

Pa ipak, kako stvari stoje i kako smo nezvanično obaviješteni, neće biti ništa od susreta nakon više od 4 mjeseca praznog skupštinskog hoda. A možda i hoće? To još niko pouzdano ne zna.

Problem je što jedan od vladajućih koalicionih partnera neće glasati za odluke koje je sam donosio predsjednik opštine Vladimir Jokić. To onda znači da predsjednik nema povjerenje odbornika, što mogu da iskoriste predstavnici opozicije i zatraže provjeru njegovog povjerenja. Zbog toga je izgleda važnije odložiti sjednicu. Pitanje je do kada i kako neko iz vlasti misli da će onaj drugi, takođe iz vlasti, promijeniti mišljenje? Možda raznoraznim pritiscima posredstvom medijskih kampanja i raznovrsnim sms porukama sa patriotskim nabojem koji oslikavaju potrebu da se građanima saopšti ko je rodoljub a ko izdajnik, uspiju da skrenu kolege po unčikovitoj raspodjeli kolača, sa krivog na pravi kolosijek. Ili se možda i oni promijene pa glasaju sa onima ranije promijenjenim protiv odluka koje je predsjednik sam donosio i zbog toga kršio zakone kako je sam htio? Možda? Ko zna?

Kviz pitanje za kraj ove kratke političke slagalice u Kotoru: Ko je na čelu Kulturnog centra “Nikola Đurković“? Sud je kazao ko nije, ali kotorska vlast nije odgovorila na pitanje ko jeste. Očigledno, nije niko. Možda je tako i najbolje.

Ukrštrenica nije riješena, ostalo je još praznih polja.

S.M.

4 KOMENTARI

 1. Tu se ne zna ko koji interes ima,ko na koga računa,ko se folira tu a ko izgore.Svako vuče na svoju stranu,interesi vezuju I raskidaju družinu.

 2. Glavna tačka dnevnog reda:
  Kupovina nekretnina bivšeg JPK-a.

  Teško je tu biti objektivan. Cijene nekretnina imaju
  nepredviđenu krivulju kretanja cijena. Građani su najviše zainteresovani da Opština konačno uspostavi vlasništvo na onom prostoru “Elektro Boke”. Ili kako to danas zovu: CEDIS.
  Možda bi se onda moglo nadati Žičari do San Đovanija.

  Ne treba zanemariti uobičajenu praksu: Za posredovanje u kupo-prodajnoj transakciji nekoga sleduje Five % manće.
  Srećna rabota!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]